Любители на Котки - Тема 154

• 30 382
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
  • Между гори и планини
[
Сутрин и вечер моите си чакат паучовете и консервите. Суха храна винаги има заредена в две купички, по средата е водата. Посреднощ явно хрупат здраво, защото сутринта са празни. А от неизядените паучове, намазват кокошките. Те са пернати прасенца, които ядат всичко. Прозореца на кухнята е точно над тяхното дворче и само да засекат движение, се нареждат и чакат 🤣

# 301
Който е гнуслив да не гледа... .... като кажа дай мама да цунка муцунка и дава едно мокро носле.....и целия скапан ден е в историята.....

# 302
Никога повече няма да купя кожени столове и други мебели. 2 бр. кухненски сгъваеми ги претапицирах с поларено одеало, ама спалнята нямаше как. Огромна кожена спалня стана на парцал. Събирам материали за катерушка от години, да си изработя сама. И все не ми остава време. Намирам широки, твърди цилиндри от магазините за килими, даже на пазара намирам отпадъци от продавачи на килими, парчета килими, купила съм и канапено въже. Не мога да си представя да дам 100+ лева за катерушка. Предпочитам да ги дам за храна. Ъгловата драскалка от Лидл при мен мухляса за нула време, след като се обърна купа с вода в близост... Диван... Сама си претапицирах (с малко фантазия и ел. такер на промоция). Обаче 90 лв ми струваха плата за дамаска + дунапрена. Доста се измъчих. Цял следобед се занимавах с дивана и накрая кръста ми беше като строшен.
Поуката ми е, че когато избирам мебели, трябва да се съобразявам, че имам котки, за да не си отварям после допълнителна работа. Ето сега, чакам да пуснат сгъваемите дървени столове в кауфа и повече няма да се занимавам с тапициране... Ще сменям само възглавнички. Simple Smile

# 303
Щасуни - горканчо бива изпапкана , дори когато спи

# 304
Моите писанки са с ужасно разстройство! Ужасно! Бозичка изхождат. Тази нощ не сме спали- те от ходене до тоалетна, аз от чистене след тях.
Хапват гастроинтестинална храна. Извън това за три дни съм им дала една консерва Аплаузи Котън пиле заедно със Зилкена.
 Другото различно, което са приемали е по едно саше Мегадерм (мастни киселини и витамини Е и А) на Вирбак заедно с мократа гастро храна. Възможно ли е да е от това? Някой има ли опит с тази хранителна добавка?

# 305
  • Велико Търново
djasra, ние давахме всеки ден мегадерм на Рижко докато беше на инжекции. Не сме имали подобни проблеми. Да не е нещо вирусно?

# 306
Благодаря за отговора!
И аз за подсилване я взех добавката, че все диетична храна хапват от доста време. Имаха изхождания с кръв и слуз. Носих материал за изследване за паразити на едното котенце във вторник, всичко беше наред. Значи не е от паразити.
Имах половин таблетка Диа-таб. Опитах снощи да я пробутам разтрошена с храната. Не става. Изхвърлих всичко тази нощ. Изобщо не мога да им давам лекарства.
Давайте съвети. Пак ли на вет?
А дали е възможно да сме си 'донесли' някакъв вирус от клиниката заедно със свалянето на конците на Страхли? Макар че първа се раздриска Хапли...

# 307
Моите писанки са с ужасно разстройство! Ужасно! Бозичка изхождат. Тази нощ не сме спали- те от ходене до тоалетна, аз от чистене след тях.
Хапват гастроинтестинална храна. Извън това за три дни съм им дала една консерва Аплаузи Котън пиле заедно със Зилкена.
 Другото различно, което са приемали е по едно саше Мегадерм (мастни киселини и витамини Е и А) на Вирбак заедно с мократа гастро храна. Възможно ли е да е от това? Някой има ли опит с тази хранителна добавка?

Вземи им пробиотик на Pro Plan, едни малки сашета в лилав цвят. Слагаш едно в сухата храна, то мирише на месо, няма да развали вкуса.
https://www.proplanvetdirect.com/feline-fortiflora-probiotic

Относно храната... Разрових из нета и наистина всичките тези храни Аплаус, Шезир, НиД (мокри) - са допълващи, че на едните си го пише, дори.
Сега бях в магазина и разглеждах. На храните Piper, пише complete food.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 13:19 от Анонимен

# 308
N&D е самостоятелна храна, но консервите са само по 80 грама и са на висока цена.
Препоръка за висококачествена мокра храна - Animonda Carny (среден клас), catz finefood, GranataPet, Grau, Feringa (марка на Зооплюс), Wild Freedom (марка на Зооплюс), MERA (паучове, не знам дали ги има в България), Mac's и още... Зависи с какъв бюджет разполагате.

# 309
  • Italia
Я да питам и аз за храните - това за пълноценните не важи ли само, ако се хранят единствено с мокра храна?
Нали сухата е пълноценна, т.е - ако котачето се храни само с мокра храна, трябва да се дава пълноценна, но ако е комбинирано - суха + пауч, то тогава мократа е ок да е допълваща?

# 310
Зависи колко често даваш. Ако сухата ти е основна, а мократа я даваш примерно два-три пъти седмично, няма проблем, но ако е всеки ден май не е много добре. Аз реших да не рискувам и си давам пълноценна консерва. Капризи обаче продължавам да боря.

# 311
Честно казано, не знам коя храна й е основна.
Има си три панички със суха, мокра и вода.
Всеки ден й давам мокра. Ядеше на Аплаус, по два пауча на ден, но вече не иска. Сухата храна е на Аплаус и НиД, яде си ги, но ми е съвестно да я оставя само на гранулки. Тежи 3 кг., за нейната възраст (7 месечно) е добре.

# 312
Мда, познат ми е до болка този момент с отказването на дадена храна след време. Да не би проблемът да е в някой от вкусовете? Моите капризници именно с това имат проблеми откъм мокра храна. Последно отказаха комбинацията с агнешко и заешко, а едната дори и с херинга и раци. Скоро номера не са ми правили откъм консерви, но пък със сухата ударих на камък със студенопресовата серия на Feringa. Формата им и без това е една такава никаква, светли са на цвят и вероятно им се е сторила непривлекателна. С триста зора разкарах чувала и повече няма да поръчвам гранули на тази марка, писна ми вече.

# 313
  • София
При нас пък заешкото тачи, другото едвам го изяжда... Ние сме напоръчали консерви на Wild freedom до пролетта сигурно ще имаме... Суха яде на РК за персийци, нея никога не отказва. Има ли друга суха да сменим за персийче която да препоръчате?

# 314
  • София
Суха яде на РК за персийци, нея никога не отказва. Има ли друга суха да сменим за персийче която да препоръчате?
Това с храните за персийци, британци и т.н. е чисто търговски трик. С какво е различна анатомията им? Все са котки. За персийците може само формата на гранулата да е по-лесна за захапване, ако са се съобразили с тъпите им муцуни. Може да има и нещо за козината или за по-лесното изхвърляне на косми, но за тях е помислено във всяка една храна от висок клас. Според мен си харесай някоя хубава храна и се опитай да смениш РК. Лошото е, че най-вероятно вече е пристрастен към нея и ще е трудно да я замениш с качествена.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 20:58 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт