Любители на Котки - Тема 154

• 30 368
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Не знам дали силиконът е най-добрият вариант. Бентонитът май е най-близо до инстинктите им.

# 361
Моите както са на почти 4 и 6 пак ще пишкат навсякъде ако им сложа силикон.
Ето я най-вероятната причина за проблема.

# 362
По-скоро възрастта е проблем.Освен това-галиш го-изпишква се.Мъника,просто се радва,
Както бях писала,само допреди месец имах големи проблеми с моя Дрисьо/вече ен му върви това име/Акаше в душ кабината,когато реши,не си заравяше нещото в тоалетната и смурдеше.Месец бях в БГ и намирам ново коте-освен,че е страшно резервиран към мен,чак ми е обидно/иначе е залепен за дъщеря ми/,вече върши всичко в тоалетната,не мирише,без да е променяно нищо от преди и не мяучи на умряло цял ден,както беше преди.На 15ти този месец стана на 7 месеца.
След малко ще кача снимки на Фин от спомените.С него гледахме ТВ,следеше всяко движение о екрана..

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 10:35 от red soul

# 363
Преди имахме персийски котарак цял живот откара на силикон и нито веднъж не е вършил работата другаде, но може би наистина този сладурко е още много малък. Ще пробвам да сменя настилката, за да видим дали ще има промяна. Аз това се изненадах, че видимо знае къде се случват нещата вече, ползва го без проблем по всяко друго време на деня и нощта, само сутринта като дойде да се нагушка и бам, вече две сутрини по ред.
Ако е от кеф.. емиии, ще слизаме да се гушкаме и да играем на пода известно време сутрин. Simple Smile)

Благодаря ви за съветите още веднъж, ще споделя дали има развитие идните дни.

# 364
colorful_life,
Честито бебе.
Мисля, че като всяко бебе докато е малко, може да се изпусне и другаде. Ще му създадете навици.

ami_nka,
Надявам се днес вече и юнака , и всички котенца да са добре. Циф не е толкова опасен. Той е предимно тебешир.

red_soul,
Честит празник и на каката ( макар и на патерица).

Прекрасна неделя на всички! Отивам да гушкам Щасинка Simple Smile)

# 365
  • Велико Търново
amynka, стискаме палци да мине и да замине инцидентът без особени последици 🤗
За пръв път я хващам така за снимка като манекенка, обикновено не застава така 😁

# 366
  • София
Тази сутрин се събудих по-разчекната от друг път. Joy Оказа се, че между краката ми спят Наско, Киро и Преслава. Joy Едва успях да си "събера" краката и да стана. Joy 

colorful_life, мисля, че бентонитът ще оправи нещата. Пък като свикне някога, можеш пак да пробваш със силикон.

# 367
  • София
Bubalesa, много бели чорапките на котанка 😻

Навън е брррр..., на нас си ни е добре вътре, някой под юрганчето, друг- над...

# 368
  • София
Пухчо си беше на силикон в началото, нямаше никакви проблеми, ама си беше свикнал на тоалетна преди да го вземем. Ново му е на мъничето още всичко, свиква все още.

https://www.zooplus.bg/shop/kotki/postelki_za_koteshki_toaletni/ … i_postelki/475072

Аз бях обещала да ви дам отзиви за една тоалетна, тип пелети от Зооплюс. Пишеше 5-7 седмици че издържа, с ръка на сърце ви казвам че май и повече издържа, с един пакет 3 месец караме, сигурно още месец ще изкараме.
+ не мирише, даже мирише на мокро дърво след пишкане, пишканото става на големи топки, изхвърля се в тоалетната
-разнасянето и из апартамента, ама с персиец няма какво да се очудва човек, от друга страна лесно се прибира

Може да сте имали предишен опит с подобни тоалетни, но ние сме впечатлени колко лесно се поддържа и най-ни харесва че нищо не се задържа вътре

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 12:27 от Мацето

# 369
Направихме закуската с активната"помощ"на Закари.Започнал е да ме хапе,където свари Не стиска,но оставя следи от зъби по мен.Май го смята за игра.Сега седнах,чакам детето да се събуди и-о,чудо! Зак сам дойде и легна у мен,че дори и мърка

# 370
Здравейте любители на котки!
От няколко дни имаме нов член на семейството - коте момченце, родено на 03/11/2020.
Вчера и днес сутринта се изпишка в леглото. И двата пъти идва, гали се, мърка, ние го галим и изведнъж върши работата в долния край на леглото.
Иначе си ползва пясъка за голяма и малка нужда. Според вас на какво може да се дължи и как да го отучим?
Честита ви радост! Animal Cat
Страхли беше на 4-5 месеца. когато я прибрахме от двора до офиса. Не е била бебе, не сме имали проблеми с хигиената, но няколко пъти се изпишка на леглото по много сходен начин. Галим я, мърка, радва се и застава и се изпишква на леглото между нас, както сме я галили. Дори единия път беше на възглавниците, на топличко, докато съм точно до нея и говоря по телефона... Joy
Искам да Ви успокоя, че вероятно не е от здравословен проблем, нито пък котешката постелка за тоалетна не е правилната. Не съм спец по котешка психология, но може би така си е маркирала територия, или нас, или е изразявала радостта си. Чистихме, прахме, търкахме с препарати, хвърлихме любимата ми възглавница ... Доста време треперех дали няма да намеря вечер 'някоя мина', но детето се поправи. Спокойно!

# 371
Шон силно възмутен.🤣"и ква е тая риба гадна, къде ми е гурмето?

# 372
# 373
Да си подремна малко пре телевизора Лъки😹

# 374
  • София
Мацето, коя постелка за тоалетна купувате? Аз взимам една соева също от там с различни аромати. Малкия пакет от 6 литра ми изкарва около 15 дни 🙄, а този от 18 литра 2 месеца. Странно 😆

Общи условия

Активация на акаунт