Любители на Котки - Тема 154

• 30 927
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Добро утро от Пухчи Heart Eyes

# 181
  • на брега на морето

# 182
Нашето куче е дворно, но обича нашите котки, много им се радва. С Биби бяха голяма любов, тя ходеше да му се гали в муцуната, а кучо примираше от щастие. Сега Точка му е другарка, дори като го разхождаме, идва с нас. Чери и Памук също го навестяват. Понякога ги черпи с неговата храна. Памук понякога се прибира и целия мирише на кучето, явно са спали заедно. Обаче! За чужди котки нашия пес лае като бесен, гони ги до последно. Много е странно, как животните разбират всичко.
Как успяхте да ги сприятелите? Ние от скоро сме с малка (7 месеца) немска овчарка на двора. Има си нейно място с къща и заградено дворче. Иска да си играе с котките, но те се притесняват и му фучат. За сега ги пускам по отделно да се разхождат по двора. Но много ми се иска да станат приятели и да не се съобразявам кой кога е прибран. Ходим на близо до кучето, докато е възрано, с гушнато коте ..... не се получава работа.

# 183
  • Между гори и планини
Никак, те сами са се сприятелили . Може би защото кучо беше бебе като го взехме, котките половината и те израснаха с него. Сами ходят към храната му, пък той иска да играе та две не вижда. Както казах, той прави разлика между нашите и пришълците. Освен това зеленчуковата градина е точно пред къщата му, а когато аз съм там и котките са с мен.

# 184
  • Варна
Дай време на котките да свикнат. Ако кучето е дружелюбно рано или късно ще го разберат и ще го приемат.

# 185
  • София
Кучето на баба и дядо беше много дружелюбно към техните котки, но също лаеше чуждите. Беше женска, хваната от улицата, кастрирана, но личеше, че е раждала преди това. В началото котетата се пазеха, но за 2-3 седмици свикваха и ходеха да ѝ се галят и да спят при нея. Едно от тях дори се хващаше "да суче", не мога да кача видеото, но ето скрийншот

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 13:40 от 4μΕ

# 186
Кучето не лае постоянно ,но ако чуе котето да мяука цяла нощ ще е като оперна певица.
Скрит текст:
Зависи от котето, може и да не му се чува гласа, без значение дали е домашно или улично. Има спокойни котки, които много рядко мяукат, а има други, които не млъкват. Това ще можете да установите само по метода на пробите и грешките.

Ако започне да мяука съседите ще ни принудят да го изхвърлим на непознато място още първия ден

Тоест съседите ви не ги притеснява кучешкия лай, но ще ги котешко мяукане, което продължава най-много 10-15 секунди? ДОоооооообре.

# 187
Барби, отново се смях много, като четох как Чумата си пазела черния кожух. Май нещата са прилични като за първи дни. Но ми дойде нещо на ум. В Моята кота от ада много пъти при повече от една котка или и куче слагането на полички по стените така, че котката да има въздушна "пътека" и места, на които да се чувства сигурна и да наблюдава от високо, вършат много добра работа.

# 188
Коте на 1 месец е бебе, мяучи за майка си, за храна и пр. Коте на 6 месеца би трябвало да си разбрала дали е от вокалните, щом го познаваш, ама по принцип първите дни на непознато място е по-вероятно да мълчи и да се крие. Голямата клетка не е лоша идея. Даже може да я покриеш с някакво покривало частично, да си мисли, че е добре скрито и никой не го вижда, като се скрие под частта с покривалото и не вижда какво става отвън.

# 189
  • Стара Загора
Барби, отново се смях много, като четох как Чумата си пазела черния кожух. Май нещата са прилични като за първи дни. Но ми дойде нещо на ум. В Моята кота от ада много пъти при повече от една котка или и куче слагането на полички по стените така, че котката да има въздушна "пътека" и места, на които да се чувства сигурна и да наблюдава от високо, вършат много добра работа.
О, да. Сега за рождения ден са ми взели бормашина за подарък и обмислям да правя котешки пътеки, тунели и такива щуротии.

# 190
Идваме и ние, нямам време напоследък, само лайкове цъкам.

# 191
  • Между гори и планини

Мъжът ми омагьосва Точка и Памук с помощта на моята чаша с чай 😜

# 192
Доня, много са сладки. Heart Eyes

Леле, Иве, ама туй Ушко ли е?! Ма той като в професионална фотосесия, модел, та дрънка. Heart

Барби, Чумито май ще си намери майстора, а?! Пазела кожуха, вика! Joy

Танче, Честит Имен Ден!
Жива и здрава бъди!

# 193
Честит имен ден, Таня!
Пожелавам ти много здраве, щастие и късмет!

# 194
Таня, честит имен ден! Много здраве, щастие и приятни мигове с цялата котешка менажерия.

Общи условия

Активация на акаунт