Любители на Котки - Тема 154

• 30 378
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
  • София
За съдържащите се химикали в Cif за баня пише, че не са токсични,  но дразнят очите и кожата (това за хора обаче, за дом. любимци не пише) и трябва да се отмият.
Amy_nka, пиши, моля те.

# 346
Закчето, гледа филм с детето.

# 347
Прибрахме си котаните. 2 в клетка се побират идеално.
Стресирани и отслабнали са. Току-що ги намазахме с илачите. С яки са, докторката каза постоянно, макар че не знам как ще ходят до тоалетна (през нощта).
Майката е с хрема, надявам се да оздравее от АБ, който дават заради инфекцията.

# 348
Успях да заведа на преглед една от котките ми, тази която не само кашляше, ами и глас не ѝ излизаше като мяука. Другите ми изглеждаха в общо задоволително състояние и с ветката се разбрахме да заведа само нея. Преслуша я, не чу хрипове. Боцна я с противоалергично и даде още противоалергични хапчета за вкъщи. Каза да я изкъпя веднага. Козината ѝ беше като на мазни-мокри иглички слепена. Близала се е бая. Та, къпахме се до сега, сушахме се на конвектора и гласчето взе отново да й се чува. Още в банята, докато я къпех почна да ми се кара. Цял ден проветрявах стаята, да не остане никаква миризма на препарат. Повече такъв Циф на спрей не мисля да купувам никога. А, малкия отнесе конското още снощи, днес беше наказан целия ден. Докато си изпълняваше наказанието, обаче, ми вдигна  температура 39,1 и сега с него се занимавам.

# 349
Ох, милата....
Детото и от притеснение може, дано мине бързо.

# 350
Милото детенце! Със сигурност не го е направило нарочно, че и бой..... ужас
На котките ще им мине, но чувството за вина у детето едва ли  Sad  със сигурност се е уплашило и организмът му веднага е отреагирал.

# 351
  • София
Да оздравява бързо калпазанинът! Обясни му, че котетата ще ги боли, ще им щипе и т.н. Ако ги обича, в което не се съмнявам, друг път няма да го направи. Защото следващият може да не намери ЦИФ , но все ще има някоя друга неподходяща пръскалка. С добро и с обяснения се постига повече отколкото с наказания.

red soul, тортата с повод ли е? Ако е така, да ти е жив и здрав рожденика! Birthday

Напоследък Преслава откри мърдащите неща на екрана на лаптопа. Идва, гушкаме се и се вторачва в екрана. Joy

# 352
  • София
Amy_nka, да оздравява детенце бързо! (Децата са експериментатори по природа- независимо колко са големи. Винаги, когато се запази търпение и спокойствие след някоя тяхна "беля", обяснението им звучи логично..., но не точно според логиката на възрастните. Те не искат да причиняват вреда, те просто опознават света... понякога по вреден и за тях начини).
И котчиците дано са добре!

# 353
Таня ,благодаря! Дъщеря ми имаше рожден ден.С твзи ограночения не можахмв да го отбелвжим с деца.Рвшихме юни да го направим.Ще празнуваме"..и 6 месеца"😊

# 354
Той от вторник беше с температура и за това цяла седмица не е ходил на градина. В петък вече нямаше температура и решил да се развихри, докато аз работя от вкъщи (не мога да го видя какви ги сътворява в другата стая). В петък направил белята, излъгал ме, постоял хем на студено пак и ето го днес в събота отново с температура. Наказанието му беше да не излиза цял ден от стаята и да оцветява (той мрази да оцветява). Аз с бой не мога да се занимавам - болят ме ръцете после излишно. Моето конско е чисто психологично. Повече няма да посегне, със сигурност. Видя, че котката не е добре. Обича я, извини ѝ се.

# 355
Децата просто не винаги умеят да показват любовта към животните по здравословен начин, затова трябва да им се обясни с добро, те разбират, от крясъци и бой не разбират със сигурност и развиват чувство за страх. Странно ми е как хората се ужасявят някой да си накаже и удари кучето, но за детето все още им се струва нормално. Най-много бих се притеснила, ако стане нещо на котката, че детето после ще се чувства виновно.

# 356
Здравейте любители на котки!
От няколко дни имаме нов член на семейството - коте момченце, родено на 03/11/2020.
Вчера и днес сутринта се изпишка в леглото. И двата пъти идва, гали се, мърка, ние го галим и изведнъж върши работата в долния край на леглото.
Иначе си ползва пясъка за голяма и малка нужда. Според вас на какво може да се дължи и как да го отучим?

# 357
Или тоалетната му не е била чиста, или заради малката си възраст (по принцип преди 3-я месец не е редно да се отделя от майката), или здравословен проблем.
Но като цяло ако постелката, която ползваш за тоалетна не му харесва или е евтина и се вмирисва лесно - това ще е причината.

# 358
amy_nka май трябва да скриеш или да заключиш всички препарати, на мен би ми било по-спокойно... бързо оздравяване на всички!

# 359
Или тоалетната му не е била чиста, или заради малката си възраст (по принцип преди 3-я месец не е редно да се отделя от майката), или здравословен проблем.
Но като цяло ако постелката, която ползваш за тоалетна не му харесва или е евтина и се вмирисва лесно - това ще е причината.
Чисто нов качествен силикон/силикагел.. снощи даже го сменях и го беше ползвал и почистен преди да легна. И през лекар мина за преглед, обезпаразитяване и изследвания - всичко наред. През всичкото останало време си ползва тоалетната  Simple Smile
Може би е от възрастта, ще видим като поотрасне.

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт