Любители на Котки - Тема 154

• 30 320
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
 . хапчетата са вит.давам и на орижен с три вида риба ...нотя е в буркана.....там смесвам от трите вида гранули ,а вит. най отгоре на купата.....но след дом .приготвена храна гранули яде малко....(само едното ядене е сурово)....после варено и бульон......пробиотик а е малко на око.... едно пакетче за седмица....по малко върху мократа храна.........ех чак аз се разсмях....готвя сурово месо.....ама нали все бързам....та така....

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 17:55 от Parvoleta Dimitrova 642448

# 466
Кукумицинка, не Страхливка и Хапливка не са роднини. Уличничета, несретничета, осиновени по различно време, от различни райони в града... АБ са пили само веднъж, даже беше само за Хапли, по повод упорити изхождания с кръв и слуз. Водихме (носихме) я всеки ден на инжекция, защото не мога да я накарам да си изяде хапчето. Sad
И аз мисля, че може би е вирусна инфекция, преминала в бактериална. Но вет казва, че не е видяла бактерии на микроскопа. В петък ги носихме и двечките красавици.
Това със суровото месо... Почти ми е неизпълнимо... Почти, защото все пак на тоя свят няма невъзможни неща. Но толкова много компромиси не мога да искам да направят домашните заради 'моите' котки... Трудно ми е за обяснение, а и едва ли ви е нужно.
Да им варя месо... Тук бях прочела за шийки и фенери... Това по-добре ли е от мокра храна на Аплауз, тази на Cosma? Те все пак са обогатени с добавки. Друг е въпросът, че на ММ ще му е безкрайно неприятно да се подмятат такива дреболии, да му миришат ... Тъкмо започва да всиква с котаните (онзи ден за първи път го видях да гали Хапливка), води ги на вет, плаща, ...
Тц. Казвайте кои купешки консерви са щадящи и подобни на домашно варени филенца и шийки. Cosma, Schesir не стават ли за заместител?

Parvoleta Dimitrova, Acana и Orijen мисля, че мога да намеря, но не насипно. Orijen съм виждала само големи чували онлайн. Но ще се ратърся. Тези гранули беззърнени ли са или смяташ, че е достатъчно да са висок клас?  Поръчах днес пробиотика от зоо+, да видим кога ще дойде. А витамините кои са? Аз добавка Мегадерм (омеги) им взех. Дадох по едно саше и се започнаха проблемите. Вет дори се изказа, че и това може да е причината, защото са мазни...

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 19:27 от djasra

# 467
  • София
Един Пухичко

# 468
djasra, доколкото съм виждала в нашата клиника, микроскопът им не е електронен, с огромно увеличение, съмнявсм се и вашият вет да има такъв, струва майка си и баща си, а наличието на бактерии се открива чрез посявка в практиката, не чрез гледане под микроскоп. Ветеринарите използват микроскопа за гледане на фекални проби, ушна кал и пр, за наличие на паразити и яйцата им. Тя няма как да види бактерии с подобен микроскоп:

"Мога ли да наблюдавам микроби с микроскоп?”
Няма да можете да наблюдавате микроби чрез любителски микроскоп. Причината, поради която това е невъзможно, е защото те са твърде малки. Можете да наблюдавате микроби само с микроскоп, който може да осигури увеличение поне 1200x, а образецът трябва да бъде оцветен. Затова ще трябва да използвате модел на микроскоп с доста голямо увеличение и специални методи за подготовка на образеца. Разбира се, дори сред бактериите има гиганти, които могат да се видят дори при увеличение 900x, но те живеят в най-големите океански дълбини и е практически невъзможно да се сдобиете с образци от тях."

# 469
Аз съм от Габрово...и да акана и ориджейм се продават на дребно от големия чувал..... прилежно и добре запечатан.... витамините са също от същия маг.....голяма червена кутия 0.10ст бр....Ами не всички живеем в София....и ако го сметнете за реклама да се изтрие....маг. е Рокси  маркет

# 470
Имам въпрос към любителите на котки.
Възможно ли е котки да починат заради климатик пуснат на 24-25° (поради изсушаване на въздуха или нещо подобно) + наличието на суха храна (FH Cat Food) и вода?

# 471
  • София
djasra, не знам какви са ви вътрешносемейните препъни-камъни относно котетата, но надали им е приятно те да имат разстройство, да се тича по лекари, пари, изследвания, лекарства... Ако се изключи всяка друга причина, бих пробвала със сурово месо.
Иначе как са котетата, имат ли тонус, температурата как е?

# 472
В добро общо състояние са. Търчат, гонят се, борят се вечер предимно. През деня повече спят. Т повишена нямат.
Сега се прибрах. Днес през деня не са ми приготвили изненади.
Започвам да се боря с тях за АБ-ка.

# 473
Предполагам, че проблема на djasra със суровото месо са вегетаринец/вегетарианци или веган/вегани. Не намирам никакво друго обяснение. Но все пак пухкавите мустакати мъркалници са хищници, при това повечето от тях при възможност и активно ловуващи, и за да са здрави, стопаните им трябва да преглътнат своите възгледи понякога.

# 474
Аз доколкото си спомням предишни постове на djasra, проблема беше че домочадието не е очаровано от наличието на домашни любимци изобщо.
Съвет за болните не мога да дам, нямам толкова опит.

Да чукна на дърво единствения проблем, който сме имаше е повръщане 2 пъти и веднъж една изядена и повърната обелка от кренвирши (моля да не коментираме, че вкъщи се ядът такива неща, знам че храната на котката е по качествена от тях Grinning )

Аз да се оплача, нещо се стресна и събори 3 чаши на пода докато прелиташе край тях в ужас... Сега се гушкаме, а аз 1 час чистя с прахосмукачката и парцала....

# 475
  • Бургас
Утре сутринта ще водим моята принцеса на кастрация, да стискате лапи, че ми е свита душата за нея, все едно ще я зарязвам...

# 476
Всичко ще е наред, Герита. Flowers Four Leaf Clover
Стискаме палци и лапички.
Притеснението ти е нормално, но всичко ще е наред, ще мине и замине и ще забравите.

Лъки, съболезнования. Hug

# 477
За ушна краста и други - са нужни антибиотици, плюс обезпаразитяване, не става само с Бродлайн, той подпомага, в случая.
Мислех си да не пиша повече по този въпрос, но няма как да подмина. Ще вземе някой да прочете това и да натъпче любимеца си с антибиотик. До него се стига единствено ако паразитите са толкова много, че са направили възпаление. Все пак от ушна краста може и до менингит да се стигне. Ушната краста представлява дребни кърлежчета, които живеят в ушите и не трябва нищо друго освен противопаразитен препарат. За Наско и Преслава, които бяха най-засегнати, предписаха и лосион, с който да се промиват ушите, но той така и остана. Трудно може ежедневно да се налива лосион в котешки уши. Joy Но това е най-обикновен кучешко-котешки лосион за почистване на уши, а не лекарство. В крайна сметка, тъй като двата приема на Бродлайн не бяха сполучливи, заменихме със Стронгхолд (нямаше нужда да е и за вътрешни паразити) за големите котки, а на Преслава дадоха Advocate, тъй като нямаха в момента Стронхолд за дребосъци.

Зависи от стадия на заболяването. За ранен - само спрейове и мазила, за по-късен - имуностимуланти и антибиотик (според ветеринаря).
Не мисля, че някой ще даде лекарства, само от нещо прочетено в интернет.

# 478
  • На плажа
Прочетох, съболезнования , Лъки !
Да, след 2 седмици трябва второ хапче за новоизлюпените паразити. Сега наблюдавай за мъртви.
Аз хапчета съм давала само като са малки, вече няма начин. Капките попиват в кожата и се разнасят чрез кръвта. Аз съм доволна, въпреки че за 4 котки ми идва солено.
Да похваля ето тази паста против паразити - https://galabari.com/product/vitament-pasta-za-vtreshno-obezparazityavane-10ml.
Дава се лесно,изгодна е като цена и се хареса и на двете котета...като едното е супер капризно на храна.

# 479
Имам въпрос към любителите на котки.
Възможно ли е котки да починат заради климатик пуснат на 24-25° (поради изсушаване на въздуха или нещо подобно) + наличието на суха храна (FH Cat Food) и вода?

Не, не е възможно. През лятото и аз пускам климатика в къщи. Не им е приятно, но по никакъв начин не ги уврежда.

Общи условия

Активация на акаунт