Любители на Котки - Тема 154

• 30 311
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Петя, нашият Рижко е с цистит. Аз използвам Цистон- много добро човешко билково лекарство. Усетя ли първите признаци и давам по четвъртинка сутрин и вечер. За няколко дни се оправя. Според руските форуми, ако се дава няколко месеца, може да се излекува напълно. Миналата есен започнахме да даваме след поредната криза и продължихме чак до пролетта. Но лятото пак се случи и затова съм малко скептична относно цялостното излекуване. Все пак с половин уста мога да кажа, че тази есен/зима все още не се е случвало. Иначе забелязах, че и при него се отключва освен от студ, така и от стрес.

Не знам за какви петна говориш. Може би е добре да ги снимаш и да ги покажеш. Но ние се майтапим, че Киро си е протъркал петите. Предполагам, че е свързано точно с начина на стоене и походката. Показвам:
Скрит текст:

Такова нещо се беше получило при Мъро, но на стари години. Докато при Кирчо го има почти откакто го взехме.

В момента част от момчетата спят така:

Киро

Наско

# 526
djasra, A&D са във физическите магазини на Стефанов, защото се съхраняват във фризери. Ето още няколко варианта - https://www.heartyapetite.com/bg-bg/, http://petvalley.eu/?fbclid=IwAR1YamJ1UEyvZCG2UcRY-womQFPpQbVdEs … ZhWglOuZlNC-mkCJ4. А ето тези са българските производители - https://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProducts/by-items/c … ani-za-kotki.html.
Господин Котка го хранех предимно със сурово месо почти 18 години, 14 от тях не ядях месо, защото много ми миришеше, ама като е за негово добро кълцах и разфасовах. Каричка пък харесваше само свинско филе, та тя беше предимно на суха храна и отвреме на време и давах месо. Фъстъчка в момента е всеядна, има си постоянно суха храна, но вечер и давам месце с дроб, сърце или воденичка и си ги чака.

Много ти благодаря!
Господин Котка с теб ли е още? Говориш в минало време. Ако е починал, от какво?
Аз не живея сама. И не искам да се конфронтирам с домашните повече на тази плоскост.

Малко в страни от темата със стомашно-чревните проблеми и храненето на котките.
Писанките влизат в гардероба на МС. ?!?!? Не знам можете ли да си представите колко му е неприятно. Слагаме една щипка на дръжките, но това означава всеки път, когато посегне към гардероба си да сваля щипката, после да внимава да не забрави да я слози пак и след малко пак да я сваля и слага...
Има ли някакво легло, пещера, кашонче пълно с дрехи или друго нещо, което би заменило удоволствието от укритие в гардероба?
А той вчера дори сам ми предложи да се помъчим заедно да им дадем лекарствата в устите и загуби часове с мен в безплодни опити... Heart
И за благодарност тази сутрин, той си приготви дрехите на леглото, а Страхли от цялата спалня, която ѝ е на разположение, си избра да се настани точно върху неговия черен панталон. Joy

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 12:39 от djasra

# 527
Господин Котка го хранех предимно със сурово месо почти 18 години
Може ли да ми дадеш някаква ориентировъчна рецепта какво месо си предлагала и в какво съотношение? Добавяла ли си таурин и други витамини и минерали?
Да ти кажа не съм измервала или изчислявала нищо. В далечната 2003, тогавашния ни ветеринар каза - макс 100 гр., най-добре 80гр. месо с карантия, веднъж седмично му даваш 1 крилце да си чисти зъбите и нямаш грижи. Иначе му давах допълнително витамини и масло от сьомга май беше. По едно време започнах да му давам и гранули за зъбите специално. Ако питаш за вид месо, давах му всякакво, дори и свинско. Ето го, разбойникът, тук е на 7 в далечната 2009.

djasra,да, няма го вече. На 16 февруари ще стане 1 година. Беше почти на 18, беше започнал да недочува, на венеца му се образува тумор и...
Тези пакети идват замразени, ти само трябва да ги направиш на порцийки, увиваш ги в найлончета примерно или вякакви пакетчета, редиш ги в пластмасова кутия и във фризера. Като стане време за ядене ги размразяваш във вряла вода и готово. Не си представяй, че хвърчат кръв и карантии навдякъде Stuck Out Tongue Winking Eye
Само доставката е проблемна,  защото ги карат с хладилни камиони.
ПП. Мацо обожаваше да се вре в гардеробите, няма отърване от това.

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 12:50 от Анонимен

# 528
  • София
Благодаря много на всички, които ми писахте по проблема на Ема!

Таня, точно такива петънца като на твоя Кирчо има и нашата котчица. Отивам да купувам Цистон! Дано й помогне, че се мъчи душицата!

# 529
  • Велико Търново
Момичета, звънях в клиниката. След като обсъдихме вариантите, вет е по-скоро на моето мнение за съзряване и маркиране. Записах час за кастрация другия петък, това беше първият им възможен час. Все пак ще пуснем изследвания на урина, както и вет иска да и пусне корона антитела за всеки случай (зачестили напоследък случаите и каза, че не иска да имаме дежавю)

# 530
  • София
Благодаря за мненията за Фурминатора, май ще се откажа и ще си сресвам с четката която имаме, тя не е зле ама ми се искаше нещо по-бързо и по-лесно, просто цената не ми позволява експерименти
На мен си ми харесва фурминатора.Имам го от Фин,не съм купувала нищо друго.Значи от 9 год.Послушай съвета на Таня,ако имаш от кого да вземеш за малко и пробвай.Макар,че аз се хвърлих направо без проба.И двете котки нямат проблем с него.Къде ще ходят Simple SmileЗак все още и не пуска косми,а козината му е блестяща-не знам от възрастта или шампоана е такава

Да, видях, ама няма от кого да взема за тест. То Пухела е много пухест, аз с гребена като минавам цели снопове вадя, но всеки ден сресваме, козината му блести, слава богу щетите по дрехите и мебелите са малки за сега от към косми, ако пропусна ден със сресване става страшно. Хич не му харесва обаче, дразни се...

Ей с такова подобно сресвам:

# 531
  • Между гори и планини
Майка ми хранеше първият ни котарак с варена риба. Купуваше таранки - евтини , кокалести и люспести рибки. Вареше му ги с моркови и други зеленчуци и Томи ядеше почти 20г само това. Мога да я питам точно как му я е приготвяла. Знам само, че той си имаше негова тенджера и на няколко дни му готвеше. Живя дълго, два пъти от любопитство пада от втория етаж, като последната път явно нещо беше разместил челюст, та храната вече беше пасирана. Аз намерих бебе , когато бях на 12г, тоя котарак отгледа и двете ми деца .

# 532
  • София
Признавам си, че не знам каква е тази риба таранка, а и тук в София не знам откъде може да се купи. Виждала съм сафрид или цаца, но не е ли опасно дори и на сафрида костите? Ако някой може да ми препоръча откъде в София бих могла да взема подобна малка риба, за която говори Доня с удоволствие  ще разнообразя менюто на Страх. Последно му давах малко изчистена ципура, хареса му, но както съм писала той нищо не отказва.
Днес едно от децата дойде и ми заяви, че има сърчице в коридора. Дълго време ми отне, докато разбера и уточня за какво става въпрос. Оказа се, че е пилешко сърчице, което той е измъкнал от купичката си в банята, в коридора пред банята. Сутринта му сложих доста сърчица и воденички и явно само това сърчице е оцеляло. Между другото пилешките сърчица не му ги режа, давам му ги цели, след размразяване, в случая бяха като междинно похапване заедно с воденичките. Иначе за храна домашна когато готвя, дреболиите са по-малък процент от цялото количество месо.

# 533
Майка ми хранеше първият ни котарак с варена риба. Купуваше таранки - евтини , кокалести и люспести рибки. Вареше му ги с моркови и други зеленчуци ...  той си имаше негова тенджера и на няколко дни му готвеше....
Благодаря ти, Доня! И аз в детските и младежките си години, когато съм имала котки съм ги хранела по сходен начин. Даже не помня да съм им слагала зеленчуци. Но пък със сигурност помня, че месото го размачах на дребни парченца, защото иначе го разнасяха из къщата.

Ще споделя нещо дребно, което няма нужда от никакъв коментар.
Снощи отварям консерва диетична храна Пурина на мацките. Леко размачквам, обърквам и добавям малко водичка, за да стане на сочна кашичка, както споделяше едно момиче тук (май Джаста Праста). И МС диша дълбоко, души, пухти и сумти и прави онова 'пфууу', нали знаете, когато нещо ти мирише много гадно, ... поне още 5-10 минути след това. Confused

# 534
  • Между гори и планини
Да и майка ми му я правеше на хапчици, като се свари омеква и костите също. Айла, не си ли виждала в консервите със скумрия има кости, но от варенето са станали меки. Не е голяма риба, с дебели кости. В Гугъл има снимки, от рода на баракудата са. Майка ми вземаше най-дребната и евтината. Но ние сме от Варна и имаме рибен пазар, в София и цените са други и избора. Но може да пробваш да купиш замразена скумрия и да я вариш на порции. Ако е 6лв килото, една риба няма да е много скъпа.

# 535
  • София
Преди години леля ми също хранеше котката си с таранка, която купуваше от пазара - Женския пазар, имам предвид. Вероятно по рибните магазини е имало, за днешно време не знам.

djasra, не ти е лесно с домашните. Той и моят мъж някой път вика, че смърди яденето на Мади, ама знаеш ли колко ми дреме... А и той е привързан към нея, приказва си ей така.

# 536
Калабалък:
Относно гальовните котки, според моя ветеринар, за уличните е на късмет. Характера на котките си е заложен и не се променя от възпитанието. За едното ми коте, знам че майката е порода британка. Според ветеринаря това, че е спокойно, гушливо и коте-мекица, идва от майката. Тази порода били с такъв характер.
Да си кажа и за кастрациите: Ако на човек му пука, винаги има варианти за безплатни кастрации. Търново имат безплатни кастрации за тяхната си община, записва се час в общината някъде, Казанлък също кастрират безплатно, в Стара Загора едно-две НПО-та предлагат също безплатни кастрации. Няма оправия, докато според БАБХ не са проблем бездомните котки. Бях чела публикация на Animal Rescue Sofia - искали са да направят приют и за котки, но БАБХ не са позволили, поради горепосочената причина... Имах приятелка, която ми беше казала: ще изхвърля малките котета в началото на града, те ще оцелеят.... За нея, това беше нормално.... Аз се ядосвам, когато се купуват животинки. Едно купено и едно улично коте/куче нямат разлика, ама не е модерно... Frowning1

# 537
Понеже не вярвате,че скъпи храни се продават на дребно ..... не ми позволиха да снимам чувалите в маг.затова ви снимам кас.бел.....еми изгодно е и за двете страни,на  тях им върви търговията и за мен е добре....на заплата пазаря зацял месец...

# 538
  • Бургас/София
Кастрацията на Маца мина успешно. Сега спи в мазето, до котела на топло. Смятам да я пусна навън за през деня в неделя, но се страхувам да не започнат да я ухажват пак местните котараци. Колко трябва да я пазя след кастрацията? Според лекаря още утре може да я пусна, но аз смятам да не рискувам.

# 539
  • Между гори и планини
Нашата Точка излезе вън , ден след кастрацията, за малко.
Ухажорите идваха и бяха объркани от безразличието ѝ. Докато не спре да излъчва фермони, ще идват, ама ядец 🤣 После ще си намерят друга дама.

Общи условия

Активация на акаунт