Отговори
# 135
Здравейте отново,
Ето и новината.
Намерих това в Dizilah. Не знам как сме го пропуснали. През декември е имало TTV Медиа панел с топ международните дистрибутори на турски сериали.
Превеждам поста:
Скрит текст:
Въпреки, че 70-80 % от турските продукции са предназначени за международна дистрибуция, ако местните рейтинги не са добри, сериалът ще бъде спрян.
“Ако един сериал не върви в Турция, обикновено той бива спрян, но ако върви в Турция, той върви добре и в чужбина”, Фредрик Аф Мамборг, управляващ директор на Eccho rights.

2020 година показа, че традиционните турски драми са все така популярни, но също смятаме, че мелодрамите и по-леките сериали или историческите драми са също много търсени.

Има нарастващ интерес към ко-продукции с други държави. Въпреки това, интересът е в посока мини-сериали, трилъри и т.н..
Има интерес за по-кратки драми, най-вече за стрийминг платформи. Сериали с повече от 100 епизода не са идеални (забележете, че един турски епизод е разделен на почти 3 епизода в други държави).
Комедиите не са вървежни в международен план, защото местния хумор е по-разбираем.

Обикновено, рейтингите в Турция са доста подобни на тези в чужбина и много международни купувачи/канали следят рейтингите в Турция, за да са в течение кой сериал би бил успешен за тях.
Испания продължава да бъде огромен почитател на турските драми. Скоро ще бъде обявено, че най-малко още две драми са купени от испански канали.

Sen Cal Kapimi и международния успех.
https://www.instagram.com/tv/CI1P9q4p9XK/?igshid=achy8ux6quew
Хората непрекъснато питат защо вярваме в SÇK и това видео с Ates Ince от Madd Entertainment обяснява защо.
Както подозирахме, сериалът предизвестява новото поколение турски сериали. Международният му успех беше огромна изненада, най-вече защото привлече много по-млада публика:
“Класическото dizi е с много напрежение, драматичнo, емоционалнo, всичко се случва и визира женска аудитория 35+. SÇK, e летен сериал в Турция и е замислен като романтична комедия, но комедийната част е много малка, а романтичната част се разрастна, двойката израстна. Сега сериалът е по-модерен, не е класическато dizi, а е модерен ромком, но комедийната част обикновено не върви в чужбина, защото е твърде локална. Докато в SÇK няма твърде много комедия, но продуктът е лек и достъпен и насочен също към младата публика. Виждам, че това работи и с този пример ще видим повече продукти подобни като тон на SÇK. SÇK не е като РП или други ромкоми, не е dizi, а е нещо по-свежо, по-щастливо, с по-малко елементи на dizi, но с голяма романтична част, любовна история и с двойка с много добра химия. Това не е скъп продукт за произвеждане и ние като турски продуценти знаем как да го правим много добре и съм убеден (това не е потвърдено), но много продуценти биха помислили да направят подобни продукти догодина, защото за първи път ще се появи в Латинска Америка като ромком”.

Според мен, ако рейтингите не паднат главоломно ще държат сериала максимално (може би около 40, а защо не и 50 епизода), защото:
🌸Имаме универсален продукт, който е евтин за произвеждане, но с огромна международна видимост и exposure.
🌼Сериалът на това отгоре привлича по-млада публика и разширява възрастовия обхват на турските сериали в международен план. В дългосрочен план, това би създало съвсем друг имидж за таргет аудиторията на дизитата като цяло. А както писах не бива да подценяваме ефектът soft power на сериала, с който се прокарва една много по-модерна и съвременна представа за Турция и нейното общество и т.н..

ПС. Още нещо интересно за турските сериали, от вчера РП се излъчва в праймтайм в Италия.

# 136
nrgmama, така е, погледите им и вълнението им от тях още от самото начало ги омая и завладя.
Погледът е вълшебно чувство, понякога казва повече от хиляди думи.
 "Изгубих се в този поглед и точно такъв вид загубване е като да бъдеш намерен."

БлагаВест, много ми хареса написаното от теб Blush

# 137
  • София
"Не е важно колко пъти ще паднеш, важното е да се изправиш, да изхвърлиш това което те спъва и да продължиш напред..."
Абсолютна истина, момичета. Това, може би на пръв поглед е малко извън темата, но всъщност не е!
Колкото и да се опитват да ги разделят Еда и Серкан, колкото и да ги спъват по пътя, който са поели един към друг,  толкова пъти те ще се изправят, ще изхърлят това, което ги спъва и въпреки всички пречки накрая ще продължат заедно пътя си....
Ето ви една илюстрация за това и то истинска!

Представям си ги нашите танцуващи под звуците на тази прекрасна песен. Вплели ръцете си, телата си и погледите си един в друг...

Много, много, много ми хареса!
Може ли да я открадна? Нали не те обиждам, а?
Ама разбира се! Грабвай и не се замисляй. Радвам се че ти харесва.

# 138
Някакви хейтъри сега са решили, че Керем има връзка с журналистка и водеща. Бил и услужил с фотоапарата си, била му на гости, бил й харесвал снимките, били на нова година заедно... и т.е. Close

https://www.instagram.com/gokalpelif/?hl=en - ето профила й, ако е тя, хубаво е момичето, ама не мисля, че имат връзка с Керем.
На снимките, на които са заедно изглежда, че са приятели от една компания, няма някаква близост.

Направо не мога да проумея що за хора работят в турските клюкарски медии. Weary

Хванали са го преди или след снимките на годежа в къщата на Еда. И май пак се опитват да изкопчат от него гаджета ли са с Ханде, ама пак не получават отговора, който искат.

https://twitter.com/handeftkerem/status/1347666162721697797

https://twitter.com/handeftkerem/status/1347666918015180800

Скрит текст:
Струва ми се, че за пореден път обясни, че на Нова година е бил с кучето си Joy
И потвърди нещата, които и след фотосесията каза в предното интервю:
https://www.youtube.com/watch?v=BjSoDidXWxk

# 139
  • София
Някакви хейтъри сега са решили, че Керем има връзка с журналистка и водеща. Бил и услужил с фотоапарата си, била му на гости, бил й харесвал снимките, били на нова година заедно... и т.е. Close

https://www.instagram.com/gokalpelif/?hl=en - ето профила й, ако е тя, хубаво е момичето, ама не мисля, че имат връзка с Керем.
На снимките, на които са заедно изглежда, че са приятели от една компания, няма някаква близост.

Направо не мога да проумея що за хора работят в турските клюкарски медии. Weary

Хванали са го преди или след снимките на годежа в къщата на Еда. И май пак се опитват да изкопчат от него гаджета ли са с Ханде, ама пак не получават отговора, който искат.

https://twitter.com/handeftkerem/status/1347666162721697797

https://twitter.com/handeftkerem/status/1347666918015180800

Скрит текст:
Струва ми се, че за пореден път обясни, че на Нова година е бил с кучето си Joy
И потвърди нещата, които и след фотосесията каза в предното интервю:
https://www.youtube.com/watch?v=BjSoDidXWxk

Погледнах Instagram страницата на въпросната журналистка и това, което ми направи впечатление е следното: 1) за мен тя не е хубава, не притежава черти на класическа красота, същото ще кажат и хората, които прилагат науката в изследването на човешкото лице, т.е. прилагат златното сечение за което писах по-рано днес; 2) тази журналистка има някаква странна прилика с предишната голяма любов на Керем Бурсин, т.е ако той е мъж, който си пада само и единствено по такъв тип жени (светлокоси, светлооки), както е казал в едно свое интервю, то тогава това би било възможно!

Спокойни сънища!

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 01:28 от nrgmama

# 140
Много интересно, Droun,  на фона на един пост от BRO в миналата тема, където цитира турски ???, че сценария бил добър, но пък Ханде според турската аудитория не била достатъчно добра актриса, а пък на Керем турския му никак не се разбирал. 

Намерих това в Dizilah. Не знам как сме го пропуснали. През декември е имало TTV Медиа панел с топ международните дистрибутори на турски сериали.
Превеждам поста:
Скрит текст:

# 141
  • София
И аз попаднах на това: https://www.instagram.com/p/CJzSaZypZsT/?igshid=1tqwakhnbeeef

Виждам, че кукличка е качила повече видеа и по-дълги. Ако имат желание и време, утре Али или Алекс могат да ни преведат какво казва Керем. Доколкото аз разбирам, отрича да имат връзка с Ханде. Но казва, че сърцето му не е свободно. Защото обича семейството, приятелите си. Така винаги има любов за него или нещо такова. Simple Smile

# 142
Последният въпрос, преведен на руски.

https://www.instagram.com/p/CJzROW8gLpr/

# 143
  • София
Не се знае колко епизода ще е филма,но съм сигурна ,че Еда и Серкан ще са заедно.Убедена съм ,че в края ще има всеобщ празник за тяхното събиране и запазване на холдинга.Може би принц Сейман ще помогне на тяхната любов и холдинга, въпреки всичко  което изпитва той вярва в истинската любов.На празненството е и Тахир ,последвал зова на сърцето.Всички малко или много променени,в името на любовта ,липсва само Семиха.Нейната лимузина е спряла на улицата с нов намусен шофьор,тя самата е извън колата и през оградата гледа на тържеството.Еда я вижда и излиза ,пита я  вижда ли този празник и Семиха прави крачка напред мислейки ,че и позволява  да влезе,но е спряна от гласа на Еда-Госпожо Семиха може да вземете парите и властта която те са ви дали и си устроите едно тържество,но се съмнявам да стане ,човек който не признава обичта и прошката,за който най ценното са манипулациите едва ли знае да се радва.На добър път госпожо.  Всичко това са фантазии ,но филма ни кара и да фантазираме

# 144
  • София
Абе не знам Керем дали е посрещал новата година с кучето, но аз така и не разбрах Ханде с кого посрещна новата година. Отиде супер издокарана при сестра си Гамзе, направи си няколко снимки с Мави и след това изчезна. Ни вест ни кост. Дори една снимка не качи. За рождения ден на племеницата ни затрупа със снимки, а за нова година,  нищо. Сестра й Гамзе - също нищо не качи в сторито си, а тя обича да качва постоянно снимки. Но точно от нова година няма снимки. Преди това ни показа как подрежда масата уж за 4 човека, но с прибори за 6 човека. После след полунощ се появи едно клипче с няколко човека,  които прескачаха огън в двора на къщата им, но после това клипче беше свалено. В него обаче Ханде липсваше. Та питам се аз, след като я няма при сестра й, къде изчезна това момиче. Ако си е била и тя сама с нейното куче у дома, защо се беше облякла толкова елегантно. Пък и прическа си беше направила. Това само за да си направи няколко снимки с Мави ли?
А Керем, в предишно негово интервю каза, че сърцето му е свободно. Сега казва, че не му е свободно. Кой ли се е настанил в него. Да не ми ги разправя тези със семейството му, родината и т.н.
Само се чудя на журналята. Какво се надяват да научат. Няма да им кажат нищо докато те не решат. Така ще ги пускат по пързалката.

# 145
  • София
Не знам, БлагаВест, аз съм раздвоена вече. От една страна гледам снимките и клиповете за сп. Хелоу, участието им в Гласа на Турция, общите им лайфове и си мисля, че “ашк вар”. Казвам си “не, не може да е само химия това”. Тези погледи, тези усмивки. Но после излиза поредното интервю, в което те отричат да имат връзка и се чудя защо е това упорито криене и отричане, ако в действителност се е зародило нещо и имат отношения?! Започвам да развивам различни теории - как Ханде съвсем скоро приключи сериозна връзка и не иска да пишат, че се е разделила с Мурат заради Керем, дори да е така. Или как не искат да отнемат от вниманието върху сериала. След което пак се връщам на думите и на двамата, че между тях има приятелство, партньорство и нищо повече, и си мисля - дали ние не си фантазираме, просто защото толкова много ни се иска да са заедно?! Дали не преувеличаваме?! Може би се гледат така и ние го определяме като “влюбено”, но всичко се дължи на невероятната химия помежду им, която просто си я има и те няма как да я скрият. Предполагам ще разберем след време. Сега само можем да си гадаем и всеки ще накланя везните натам, накъдето му се иска. Всичките ХанКер шипъри ще виждат под вола теле, както се казва. Ще правят от мухата слон и т.н. Wink

# 146
  • София
Бърборанке, аз пък въобще не съм разколебана. Ашк вар! Не му се връзвай на Керем. Той най-накрая си призна че сърцето му не е свободно. Още неща ще си каже. Само търпение.

# 147
Фенките в Туитър яко са подхванали Керем с патриотизма:😂😂😂

Керем у дома:

И едно красиво “патриотично видео” видео:
https://twitter.com/amorhande/status/1347608957557334018?s=21

Сериалът започва да се излъчва от понеделник 11 януари в Испания. Рекламите са много добре направени:
“Сериалът продаден в над 45 страни”
“Феноменът на социалните мрежи”

https://twitter.com/informacion_st/status/1347691820512387074?s=21

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 07:15 от druon77

# 148
Фенките в Туитър яко са подхванали Керем с патриотизма:😂😂😂

Керем у дома:

Сериалът започва да се излъчва от понеделник 11 януари в Испания. Рекламите са много добре направени:
“Сериалът продаден в над 45 страни”
“Феноменът на социалните мрежи”

https://twitter.com/informacion_st/status/1347691820512387074?s=21

Добро утро. Не мога да спра да се хиля. Grinning

# 149
Здравейте отново,
Ето и новината.
Превеждам поста:
Скрит текст:
Въпреки, че 70-80 % от турските продукции са предназначени за международна дистрибуция, ако местните рейтинги не са добри, сериалът ще бъде спрян.
“Ако един сериал не върви в Турция, обикновено той бива спрян, но ако върви в Турция, той върви добре и в чужбина”, Фредрик Аф Мамборг, управляващ директор на Eccho rights.

2020 година показа, че традиционните турски драми са все така популярни, но също смятаме, че мелодрамите и по-леките сериали или историческите драми са също много търсени.

Има нарастващ интерес към ко-продукции с други държави. Въпреки това, интересът е в посока мини-сериали, трилъри и т.н..
Има интерес за по-кратки драми, най-вече за стрийминг платформи. Сериали с повече от 100 епизода не са идеални (забележете, че един турски епизод е разделен на почти 3 епизода в други държави).
Комедиите не са вървежни в международен план, защото местния хумор е по-разбираем.

Обикновено, рейтингите в Турция са доста подобни на тези в чужбина и много международни купувачи/канали следят рейтингите в Турция, за да са в течение кой сериал би бил успешен за тях.
Испания продължава да бъде огромен почитател на турските драми. Скоро ще бъде обявено, че най-малко още две драми са купени от испански канали.

Sen Cal Kapimi и международния успех.
https://www.instagram.com/tv/CI1P9q4p9XK/?igshid=achy8ux6quew
Хората непрекъснато питат защо вярваме в SÇK и това видео с Ates Ince от Madd Entertainment обяснява защо.
Както подозирахме, сериалът предизвестява новото поколение турски сериали. Международният му успех беше огромна изненада, най-вече защото привлече много по-млада публика:
“Класическото dizi е с много напрежение, драматичнo, емоционалнo, всичко се случва и визира женска аудитория 35+. SÇK, e летен сериал в Турция и е замислен като романтична комедия, но комедийната част е много малка, а романтичната част се разрастна, двойката израстна. Сега сериалът е по-модерен, не е класическато dizi, а е модерен ромком, но комедийната част обикновено не върви в чужбина, защото е твърде локална. Докато в SÇK няма твърде много комедия, но продуктът е лек и достъпен и насочен също към младата публика. Виждам, че това работи и с този пример ще видим повече продукти подобни като тон на SÇK. SÇK не е като РП или други ромкоми, не е dizi, а е нещо по-свежо, по-щастливо, с по-малко елементи на dizi, но с голяма романтична част, любовна история и с двойка с много добра химия. Това не е скъп продукт за произвеждане и ние като турски продуценти знаем как да го правим много добре и съм убеден (това не е потвърдено), но много продуценти биха помислили да направят подобни продукти догодина, защото за първи път ще се появи в Латинска Америка като ромком”.

Според мен, ако рейтингите не паднат главоломно ще държат сериала максимално (може би около 40, а защо не и 50 епизода), защото:
🌸Имаме универсален продукт, който е евтин за произвеждане, но с огромна международна видимост и exposure.
🌼Сериалът на това отгоре привлича по-млада публика и разширява възрастовия обхват на турските сериали в международен план. В дългосрочен план, това би създало съвсем друг имидж за таргет аудиторията на дизитата като цяло. А както писах не бива да подценяваме ефектът soft power на сериала, с който се прокарва една много по-модерна и съвременна представа за Турция и нейното общество и т.н..

ПС. Още нещо интересно за турските сериали, от вчера РП се излъчва в праймтайм в Италия.

Добро утро!
Надявам се през тази година нашите медии да закупят сериала, както направиха с Вятърничав.
Сериала си заслужава. И то много.

Ако някой може да преведе какво пише върху снимката, свързано ли с предстоящия епизод?

А относно имат ли връзка или не Ханде и Керем, то много хора са на двата противоположни мнения. Аз лично смятам, че имат, но си пазят в тайна зада неможе медиите да им се бъркат в личния живот и на по късен етап ще го обяват, немогат вечно да го крият.
Само как се гледат, докосват това не е игра а е истинско

Толкова са сладки с тези бебета

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 07:25 от azisiq

Общи условия

Активация на акаунт