Онлайн изневяра

• 15 259
  • 402
  •   1
Отговори
# 180
Идеята за раздяла със съпруга и, още повече мисълта - това дете за теб, това за мен, след едно виртуално влюбване. Грозно е най-меката дума. Пък после да се връща ама с условия да продължи тази виртуална закачка..
За мен звучи, като да е вдигнала ръце от всичко. Живее с някакви илюзии, които и дават смелост, че е център. Може и автора да е помогнал с реакциите си на случващото се.

Ако бях на мястото на автора, щях да съм гневна и бясна. Не знам как бих могла да върна хармония, любов и доверие.. Не зарадои залитането, а заради всички други глупави идеи, които е измислила.Най-малко показват липса на уважение.

# 181
  • София
Е, извинявай, ама авторът пише, че половин ден детето е на училище, и то има наета жена да е с него. Майката е по майчинство. А къде да е, освен вкъщи? Половин ден голямото дете е извън дома. И все пак, откъде време да играе с две деца? При такава конфигурация човек няма време два залъка да сложи в уста, да не говорим за задявки. Освен ако темата не е някаква пързалка.
Не, не е нормално това бащите да зарязват децата с увреждане. Единствено е по-често срещано и им е по-лесно да създадат ново семейство с друга жена и да имат здрави деца. Майките рядко го правят, защото те раждат с всички последствия от това.

# 182
Мани те вие майтапа, ама ако дебелата германка (предполагаема съпруга на любовника) разбере за тази закачка - ще има бой и за нея, и за него. По много Simple Smile

# 183
Приятелка си има симпатягата.И не не ми е минавало и за секунда мисълта да си оставям детето с проблеми за тия 8 год. Не и е било обръщано внимание,а и за трето дете сме говорили през последната година.Никаква логика не намирам аз в цялата история.По-скоро с него е лесно,няма деца,представяме си един на друг само хубавите страни.Според мен след страстта през първите години на връзката нещата трябва да преминат да друг етап ? Тука може и да съм в грешка ?

# 184
Мисля, че всички, които нямат дете с някакъв вид специални нужди, говорят ей така из тази тема... Какво е очаквал авторът след тия стресове за жена му, оставяйки я вкъщи нон стоп? И той да имаше грам мисъл - нямаше да постъпи така. Не оправадавам чатене с чужди мъже, но все пак стреса нанякъде избива.

Във форума често се говори и пише за бащи, зарязали жена и деца, когато се появи дете с увреждане. И това се приема за нормално, един вид правило! Те били със слаби ангели мъжете. Обаче една жена тук е изперкала и край!! Как е могла??

Да, аз нямам.Което не ме застрахова.
Но заради всички тези жени, които са останали сами и им е дошло от никаде, и искат не искат се справят!
В случая е обратното, защото има подкрепата.

Отрудена от грижи жена, няма време да седне пред компютъра, освен да прочете нещо, което я касае.Сядаш и играеш, когато имаш свободно време. Пък, когато се зарибиш си освобождавш такова за сметка на нещо друго.

Мъжкото мислене не го разбирам. Но като майка..Да се грижа за детето си неотлъчно 8г и после да кажа оставям ти го, а вземам другото..Не ми го побира главата.

# 185
Вие разглеждате гледната точка, че бихте се грижили за дете, независимо от обстоятелствата. Но не всички жени са така. Затова тази жена е готова да зареже първото дете и да заведе второто при любовник в Германия. Не и идва нанагорно, защото едното е бебе, а другото има заболяване. Идва и нанагорно, защото просто е друг тип жена и не и се полагат грижи. Гледа лесното. Хем пари, ама хем и ако може мъжът да се прибира рано, че да му предаде децата, пък тя да си прави каквото иска.
Любовника я котка, защото му играе по свирката. Хич и не мисля, че ще си зареже приятелката заради безработна от БГ с дете.
Така и не разбрах, кой готви и чисти в тази къща, ако жената гледа деца и цъка игрички. Ако може автора да ни светне.

# 186
  • Пловдив
Което е готова да остави на бащата при раздяла.
Коя майка си дели децата.
По-полека. Майката не е майка, ако си дели децата, но виж, бащата не е проблем след раздяла да остане сам като птичка.
До колко деца най-много е длъжна да ги поеме една жена всичките при раздяла, за да не бъде заплюта като не-майка? Или и пет да са, трябва сама да се грижи за тях?
Имам три деца, едното с умствено увреждане, по-тежко от това на детето на автора (няма никакъв шанс да ходи в нормално училище, дори не говори). Как мислиш, ако се разделя с мъжа си, не дай боже, дали ще съм за заплюване, ако му "оставя" някое от децата? Например увреденото? Или две от трите? Щото ако - пак казвам, не дай си боже - се стигне дотам, го правя, без да ми мигне окото. Иначе не мога да се справя и си го казвам с ръка на сърце. Жените и ние сме хора и имаме ограничени възможности.
Да, разликата в моя случай е, че не чатя с германци и не заплашвам с раздяла. Само че ти обобщи за всяка майка, която "си дели децата".

# 187
  • София
За самите деца не е добре да бъдат разделени. Децата помежду си имат по-силна кръвна връзка, отколкото с родителите си. Житейски също ще останат силно свързани, когато родителите вече ги няма. При здрави деца е проблем разделянето, а какво да кажем, ако едното дете е с увреждане. За децата с увреждане общуването с братята и сестрите е важно. В живота така или иначе децата порастват и си поемат по своя път, това е естественият ход, но поне като малки не е хубаво да се делят.

# 188
  • Пловдив
И какво правим на практика, ако се разделят родители с повече деца?
Иначе на теория това го знам. Не съм учила психология, но съм учила семейно право, там ни казват същото.

# 189
По-полека. Майката не е майка, ако си дели децата, но виж, бащата не е проблем след раздяла да остане сам като птичка.
До колко деца най-много е длъжна да ги поеме една жена всичките при раздяла, за да не бъде заплюта като не-майка? Или и пет да са, трябва сама да се грижи за тях?
Имам три деца, едното с умствено увреждане, по-тежко от това на детето на автора (няма никакъв шанс да ходи в нормално училище, дори не говори). Как мислиш, ако се разделя с мъжа си, не дай боже, дали ще съм за заплюване, ако му "оставя" някое от децата? Например увреденото? Или две от трите? Щото ако - пак казвам, не дай си боже - се стигне дотам, го правя, без да ми мигне окото. Иначе не мога да се справя и си го казвам с ръка на сърце. Жените и ние сме хора и имаме ограничени възможности.
Да, разликата в моя случай е, че не чатя с германци и не заплашвам с раздяла. Само че ти обобщи за всяка майка, която "си дели децата".
Разбира се,че ще го направиш.Не ти го пожелавам разбира се!Жените не са роби,защо е сметнато,че трябва всичко да правят не знам и не ми харесва!

# 190
  • София
На практика децата остават при единия родител, а как точно да се разберат помежду си. А ако не са изгубили съвсем здрав разум, "свободният" родител винаги може да се грижи за децата по всякакви начини - дали като ги взема по-често при себе си, дали като дава по-висока издръжка и посреща материални разходи, дали като всяка вечер или през вечер им се обажда и помага с домашните. Ако иска, винаги може.
 За съжаление често разделянето на братя и сестри става заради пари и по детски - всеки получава по една кукла и не плаща издръжка за куклата на другия. Или по полов принцип - момичето при майката, а момчето при бащата.

# 191
И какво правим на практика, ако се разделят родители с повече деца?
Иначе на теория това го знам. Не съм учила психология, но съм учила семейно право, там ни казват същото.

Може би, мислят и коментират като вземат най-доброто решение за децата.
В споделеното от автора не прочетох такова.

# 192
Човек не си проличава в лесното и хубавото, а в трудното. Какъвто се изяви  тогава, такъв ще е. По-добро от него да не очаквате. За можене и за неможене става въпрос, за капацитет, кото не може да се надхвърли, за стойности, които няма да си променят знака.
Като се жени човек, го прави най-вече с наивитета си, пред очите му са едни рози без бодлииии, една страст и задоволяване на капризи до безкрая... създават се деца на същия принцип. Човек тогава не се познава, не се знае, пък камо ли да знае какво да очаква от другия и той със затворени очи.
Като дойдат трудностите, тогава имате шанс за по-трезва и обективна преценка на хора, възможностите им и възможностите за вас. Тогава се опознавате, тогава ви се отварят очите и разбирате - шестица от тотото ли сте улучили с човека или не. На пък стигналите до този момент получават шанса си да предприемат осъзнат избор барабар с последствията му. И да, тежестите са станали повечко, но такъв е животът.  Периодика. Има периоди, когато е по-лесно, има периоди, когато е по-трудно, но именно изборите и решенията, взети в трудните периоди, полагат основите за следващите.
Леко се съмнявам, че случаят е е реален, но поне засяга проблем, случващ се на много деца. Хора, лишени от реална представа за себе си и възможностите си ги създават, после им рушат света, основите под краката. Убедена съм, че всяка отделна семейна ситуация е различна, затова и не спирам да се чудя на тези, които дават конкретни съвети или пък отсъждат смело. Изобщо не е важно кой отстрани как ще отсъди и какъв епитет ще залепи на родителя, родителите. Важното е те, съобразно техните конкретни обстоятелства, да изберат възможно най-доброто за децата си. Твърде често на плещите на единия падат отговорностите, а липсата хваща другия. Изтеглил е късата клечка, докато е примижорвал по-рано. Непроменяемо е.
 И на двамата животът ще им влезне в някакъв нов коловоз, за кого по-рано, за кого по-късно, ама поне за хубавото на децата си успявайте да преминете през отмъстителността, беса и разни други не особено ползотворни емоции.

# 193
И ти "по-полека" с изхвърлянията какво БИ направила.
Как мисля, ако ти се разделиш с мъжа си- ами не мисля да мисля по хипотетичния ти  казус.
Изхвърляния от такова естество са меко казани, неуместни.
Направи го, пък ела да споделиш какво СИ направила, а не какво БИ направила.
И да, оставам си на позиция, че майка, която прави пазарлъци / и е ДОПУСНАЛА вариант да раздели с бащата децата - в конкритния случай на казуса обсъждам аз, е ...каква майка.
Лично не познавам такива и слава богу.

# 194
Какво да кажа....широко й е около врата...
Но разбира се. Двегодишно бебе и осемгодишно дете с умствено изоставане са страхотна възможност да ти е широко около врата.

Общи условия

Активация на акаунт