Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 207 431
  • 3 462
  •   1
Отговори
# 2 745
  • София
Преди 10+ години още проучвах за имплант, когато загубих зъба си, не е нещо модерно. Има абсолютен минимален шанс тялото да отхвърли импланта - не случайно казах две важни неща за това - КАК е поставен и КАК после ние се грижим за зъбите си, не винаги вината е в лекаря. Изобщо не коментирам най-скъпите импланти и протоколите за слагането им, които се предлагат у нас.

Също така може мястото да не е подходящо за поставяне на имплант, не винаги това е най-доброто решение. Просто трябва да се мисли в дългосрочен план и да се преценят +/-.

# 2 746
Кой е лекарят сложил имплан на твоята приятелка?

Скрит текст:
Иначе, те и мостове се чупят, разхлабват, и т.н..което не е причина да не се правят. За имплантите е същото...

Важен е изборът на лекар!

Казах позната, не приятелка. Не съм се интересувала кой ги е слагал, нито какво е направила после. Преди около половин година, случайно разбрах, че са й паднали. За сега съм без импланти и се надявам да остана така, защото при мен вероятността организмът да ги отхвърли е голяма. Не търпя абокати, какво останало за импланти.

Такава съм, 10+ години е скоро, от гледна точка нови методи и технологии. Добре е , че за тези години цената им доста спадна и станаха по-достъпни за много хора.

# 2 747
Важен е изборът на лекар. И да гледа всичко, не на парче да завинти имплант...всичко е важно. Да няма активни огнища, захапката ..абе комплексно е.

# 2 748
Да ддобавя ,че след имплант не трябва да се пуши .

# 2 749
Да ддобавя ,че след имплант не трябва да се пуши .

Да питам след изваден зъб Възможно ли е във венеца да останала гной Защото гледам че венеца ми е бял не ми се Защото вътре има гной а не мога да я  жабуркам  защото преди два дена изкаран не знам дали съсирека ще се спука

# 2 750
  • София
Силвия919,

Не пипайте нищо по/около мястото, не човъркайте, не бъркайте, не жабурете, като си миете зъбите, не пушете, не яжте на тази страна, не си секнете носа, не кашляйте дълбоко, не смучете бонбони, не дъвчете дъвки, не ползвайте сламки за засмукване на тености и тн.
Нормално е да има промяна на цвят, форма, да ви боли, мъчи, дразни, не е нормално да умирате от болка, да усещате по-различен дискомфорт, камо ли да пулсира.
Ако се съмнявате в нещо - отидете при зъболекаря, извадил зъба......

# 2 751
Силвия919,

Не пипайте нищо по/около мястото, не човъркайте, не бъркайте, не жабурете, като си миете зъбите, не пушете, не яжте на тази страна, не си секнете носа, не кашляйте дълбоко, не смучете бонбони, не дъвчете дъвки, не ползвайте сламки за засмукване на тености и тн.
Нормално е да има промяна на цвят, форма, да ви боли, мъчи, дразни, не е нормално да умирате от болка, да усещате по-различен дискомфорт, камо ли да пулсира.
Ако се съмнявате в нещо - отидете при зъболекаря, извадил зъба......

Не пулсира нямам болка само гледам че е бяло на цвят все едно има останала гной обаче пуша това е проблема

# 2 752
  • София
Кое е спаднало? Един имплант от-до е около 3к.

# 2 753
Смятах го около 4-5 при хирург.Иначе имах предложение за 3.Но ще мисля още дали да е мост или имплант.

# 2 754
Здравейте,
Нормално ли е след почистването на кореновите канали това, с което е запушен зъбът (не знам как се нарича дали е ново лекарство или временна пломба) да се рони ?

# 2 755
Здравейте,
Нормално ли е след почистването на кореновите канали това, с което е запушен зъбът (не знам как се нарича дали е ново лекарство или временна пломба) да се рони ?
Да, може да падне малко с дните

# 2 756
FBID147536712294949
Снимката не е много ясна, но на няколко зъба се вижда че има грануломи. Възможно е заради тях да има чувствителност при хранене. Оплакванията ви е възможно да са от възпаление на венците.

Здравейте преди 4 дена ми е изваден зъб с гранулом венеца остана бял възможно ли е останала гной в венеца може ли да жануркам с смрадлика

# 2 757
Здравейте,
Да, може да падне малко с дните

Ако падне по-голямо парче, но все още корените са "запушени" проблем ли е? Часът ми е утре вечер и се притеснявам дали не е нужно да отида по-рано..

# 2 758
На мен не ми падна изцяло, но си падна малко по малко.. Но нямах проблем

# 2 759
На мен не ми падна изцяло, но си падна малко по малко.. Но нямах проблем

Здравейте  възможно ли е че ми писна от некъдръни лекари преди 4 дена ми е изваден преден зъб с абцес гранулом добре но венеца стана бял сигурно там се 3 събрала гнойта какво да правя  преди малко жанурих с смрадлика и виждах в чашата наистина си беше гной какво да правя сега страх ме е много много да не жабуркам за да не стане беля

Общи условия

Активация на акаунт