Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 207 417
  • 3 462
  •   1
Отговори
# 2 775
Ами върви при следващия зъболекар, докато намериш някой, който да ти се стори сериозен.
Искам да питам някой мазал ли се венците с тази паста Индекстол и дали е пил едновременно антибиотик клиндациненим

# 2 776
С Индекстол съм мазала възпален венец, но трябва малко време да се ползва, до 3,4 дни.

# 2 777
С Индекстол съм мазала възпален венец, но трябва малко време да се ползва, до 3,4 дни.
Колко пъти се маже на ден

# 2 778
Не помня, аз мажех вечер след миене на зъби  и преди да си легна.

# 2 779
Не помня, аз мажех вечер след миене на зъби  и преди да си легна.

Ако може някой зъболекар да се включи и да изкаже мнение за тази снимка

# 2 780
Какво Ви притеснява? Зъбът е скоро изваден и е налице все още пространството, в което е бил разположен зъбът, във времето ще се образува нова кост.

# 2 781
Какво Ви притеснява? Зъбът е скоро изваден и е налице все още пространството, в което е бил разположен зъбът, във времето ще се образува нова кост.

Преди две седмици съм пила Антибиотик Далацин ц Сега пак пия Клиндамицин 600 на 12 часа заради това топче с гной на венеца детето е изваден зъба личната ми каза да пия и тя ми изписа и също и тази паста индекстол и каза да мажа и нея че щяло да изчезне приятелствам се Защото преди 2 седмици съм пила Антибиотик сега пак

# 2 782
Няма от какво да се притеснявате! Пийте си антибиотика и това е. Ще мине, но бавно. Важното е да не ви боли силно и да не тупка мястото.
Купете си вода за уста елудрил за разреждане. Сипвате в капчката 10мл от водата и пълните до горе с вода, след това обливате мястото, НЕ жабурите, а обливате или задържате течността на мястото, на което е екстракцията.

Преди две седмици съм пила Антибиотик Далацин ц Сега пак пия Клиндамицин 600 на 12 часа заради това топче с гной на венеца детето е изваден зъба личната ми каза да пия и тя ми изписа и също и тази паста индекстол и каза да мажа и нея че щяло да изчезне приятелствам се Защото преди 2 седмици съм пила Антибиотик сега пак

# 2 783
Няма от какво да се притеснявате! Пийте си антибиотика и това е. Ще мине, но бавно. Важното е да не ви боли силно и да не тупка мястото.
Купете си вода за уста елудрил за разреждане. Сипвате в капчката 10мл от водата и пълните до горе с вода, след това обливате мястото, НЕ жабурите, а обливате или задържате течността на мястото, на което е екстракцията.

Много ви благодаря за отговора не тупка и не боли просто се надявам да изчезне тоя проблем много тровене с тия антибиотици преди две седмици пих 5 дена сега пак просто ... един проблемн зъб каква поразил е направил когато човек и а страх от зъболекари и не отива на време това става

# 2 784
Здравейте,

Бременна съм в началото на 8-ми месец. Днес се наложи да посетя зъболекар поради усещане за болка в един от зъбите. Установи че има кариес, който е засегнал коренът. Почисти кариеса, премахнахме корена, след което запълни с паста и затвори с нещо като временна пломба. Въпросът ми е за пастата, която постави.

Каза, че е Индекстол. Обясни ми да не се притеснявам за бебето, нямало да му навреди и че го слага в зъба локално и няма да навлезе в кръвообращението. След като се прибрах прочетох листовката на Индекстол и видях, че в противопоказанията пише да не се прилага при бременни и че може да предизвика нарушение в развитието на плода.

Зъболекарят ме вика отново на 11.11 да махне временната пломба, да почисти от пастата и да запълни канала. Каза, че не е проблем, че пастата ще стои в зъба до тогава.

Надявам се, че разбирате притеснението ми във връзка с медикамента. Моля, ако някой може да ми отговори, наистина ли това еднократно приложение в зъбния канал няма да се отрази на плода или да ходя възможно най-бързо да го махне. Благодаря!

# 2 785
Корена едва ли ви го е махнал. Апикална остеотомия се казва и е операция.
Кореново лечение провежда най-вероятно...как извади нерва..с упойка или с арсен го умъртвява?

# 2 786
Ох, 8-ми месец, фатални са първите три, а и лекарството няма да бъде приемано вътрешно, доверете се на лекаря, той все пак е учил
Кореново лечение провежда най-вероятно...как извади нерва..с упойка или с арсен го умъртвява?

# 2 787

Извади целия корен, защото по негови думи се е бил “самоумъртвил”. Нямах нужда от упойка, нито арсен, буквално махна целия корен без да усетя нищо. После сложи индекстола и запечата с временна пломба.

# 2 788
Нерва е това..него е извадил..не корена.

# 2 789
Това е нервът

Общи условия

Активация на акаунт