Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 217 109
  • 3 583
  •   1
Отговори
# 705
  • София

buty, конструкцията ще стане по-стабилна, ако се включи и 4ти зъб, предвид състоянието на другите два.

Благодаря !

# 706
Здравейте, може ли да ми препоръчате ортодонт в София, който работи на разумни цени?

# 707
  • Бургас
Много е странна конструкцията от коронки! 14 са, като в двата края последните коронки са без зъб отдолу - тоест зъбите под двете крайни коронки са отдавна извадени. Как се чисти там? Възможно ли е да се събира храна там? Как се почиства? Трябва ли да бъркам с нещо под самите коронки? Или да не пипам, че сиурно са плътно прилепнали за венеца? Сякаш имам усещане, че се събира храна там, но не съм сигурна.

# 708
Много е странна конструкцията от коронки! 14 са, като в двата края последните коронки са без зъб отдолу - тоест зъбите под двете крайни коронки са отдавна извадени. Как се чисти там? Възможно ли е да се събира храна там? Как се почиства? Трябва ли да бъркам с нещо под самите коронки? Или да не пипам, че сиурно са плътно прилепнали за венеца? Сякаш имам усещане, че се събира храна там, но не съм сигурна.
и аз ще бъда като вас ! Ние сме индентични случаи май

# 709
  • гр.Пловдив
Цитат
14 са, като в двата края последните коронки са без зъб отдолу - тоест зъбите под двете крайни коронки са отдавна извадени.

Ябълкова,простете за любопитството ,но как са поставени тези коронки без зъб отдолу?
Т.е като са слепени една за друга като конструкция,тези захванатите за пънчетата го играят като главни  ли ?
Как съседните ще останат кухи ,без основа? Т.е се разчита на пънчетата за захващането на цялата система ли?

# 710
Здравейте! Преди 2 дни ходих да ми махат зъбния камък. Попринцип имам чувствителни венци и доста кървяха по време на процедурата, а за болката да не говорим.Вече не ме болят венците и почти не кървят при миене на зъбите,освен при минаване с конец. Но забелязах на места черни като точици между зъбите към венеца,които преди ги нямаше. Седят като разстояние. Това от възпалените венци ли е? Ще се оправи ли или се касае за друг проблем?

# 711
  • Бургас
Явно е нормално да се прави цяла конструкция с добавени зъби, защото докато  избера зъболекар, още двама ми предложиха същото. Всичките 14 зъба са слепени един за друг и са залепени на изпилените ми зъби. Само под крайните две коронки няма нищо, само венец. Не са кухи, а са опрени не много плътно до венеца. Мога да вкарам конец за почистване на зъби там, но въпреки притеснението, че може да се събира храна там и странното ми чувство (може би не съм свикнала още, имам ги от няколко дни), не изкарах храна от там. Но интердентална четчица не мога да вкарам. Усещането за цялата конструкция е странно, защото като дъвча на дясната страна, усещам нещо като опъване и от лявата страна. Може би, защото е цяла конструкция. Имам притеснение: Всичко това нормално ли е?

# 712
Здравейте, моля някой от зъболекарите да ми отговори, ако може. Ще слагам частична горна силиконова протеза. В нашия град един зъболекар ми каза 600лв., а друг 900. Може ли да ми обясните доста голямата разлика в цената? Този, който ми каза 600лв. ми обясни,че ако се наложи да се добавя зъб, ако да речем се наложи вадене на мой зъб след време, ще може, но ще е проблем, ако зъбът е точно под силиконовата скоба, може и да не стане, а другият, който каза-900 лв., каза, че без проблем могат да се добавят зъби, ако се наложи вадене на мой зъб. Може ли да ми обясните на кого да вярвам и кой е прав. Навярно зависи и от материала, от който е направена протезата?

# 713

Здравейте, има ли някой, който може да ми каже дали над зъба в горната част с умъртвения корен има протичащо възпаление. Вече повече от половин година имам подутина и израстък на венеца без да ме боли и вече сериозно се притеснявам. Зъболекаря ми нищо не вижда, отвори и този зъб отново да го лекува, но все ми се струва, че този израстък просто си расте. Бременна съм и не може да се прави кой знае какво по зъбите ми в момента.

# 714
За този израстък на лицево-челюстен.

# 715
Pilence, по тази снимка не може да се каже със сигурност дали има или няма хронично възпаление, вижда се едно удебеляване около корена на зъба, но предвид, че снимката не е с центраж за този зъб, както и че към момента е изкривен образът е трудно да се каже.

# 716

Имам и тази снимка, не знам дали е по-ясен образа.

Pilence, по тази снимка не може да се каже със сигурност дали има или няма хронично възпаление, вижда се едно удебеляване около корена на зъба, но предвид, че снимката не е с центраж за този зъб, както и че към момента е изкривен образът е трудно да се каже.

# 717
Нека стоматологът Ви обърне внимание и на 4ти зъб (зъбът преди лекувания). Около неговия корен има промяна, макар и видимо малка. Освен това има стара обтурация (пломба), която е близо до нервя на зъба и може с времето да е причина за тази находка.

Този “израстък” може да е фистула и ще се опитвам да обясня нещо доста просто, всеки зъб има корен с по-голяма или малка извивка в края и тя почти винаги е насочена към зъба след него, което е честа причина самото възпаление върху венеца да изглежда, че все едно е от задния зъб, както Вие го описвате над лелувания (пети), а то да идва всъщност от предния (четвърти).

Така, че нека внимателно огледа, изследва отново всички зъби в този сегмент. Simple Smile

# 718
Благодаря Ви много!

Нека стоматологът Ви обърне внимание и на 4ти зъб (зъбът преди лекувания). Около неговия корен има промяна, макар и видимо малка. Освен това има стара обтурация (пломба), която е близо до нервя на зъба и може с времето да е причина за тази находка.

Този “израстък” може да е фистула и ще се опитвам да обясня нещо доста просто, всеки зъб има корен с по-голяма или малка извивка в края и тя почти винаги е насочена към зъба след него, което е честа причина самото възпаление върху венеца да изглежда, че все едно е от задния зъб, както Вие го описвате над лелувания (пети), а то да идва всъщност от предния (четвърти).

Така, че нека внимателно огледа, изследва отново всички зъби в този сегмент. Simple Smile

# 719
  • Пловдив

В канала има игла, която стоматолога “маха” 2 часа и накрая запълни канала и каза, че е останала малка част, но щом бил запълнен канала, няма да имам проблем. Сега се чудя да слагам ли корона или да тичам при друг специалист да маха иглата?!

Общи условия

Активация на акаунт