Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 217 037
  • 3 583
  •   1
Отговори
# 885
Здравейте вчера сутринта се събудих със болка в десният кътник болката не минава днес посетих стоматолог направих снимка каза че имам гранулом изписа ми антибиотик дори с побутване на езика имам болки моля за съвет

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 14:20 от ANNA1234

# 886
Имате два варианта - домашно избелване, правят се шини, пълнят се с гел и ги носите няколко часа. Стоят в хладилника геловете. Като цяло може да си контролирате колко често да ги избелвате. Или примерно да направите няколко дневен курс, после пауза и след това да продължите.

В кабинета става по-бързо, гелът е с по-висока концентрация.

Може да направите комбинация, да стартирате с кабинетно и да продължите в домашни условия.

Имайте предвид, че корони и пломби не се избелват.
И всеки зъб има някакъв лимит на избелване.

ANNA, антибиотикът може да стопира болката, но възпалението няма да изчезне. Възможно е симптоматиката да не се овладее от медикаменти, защото това е затворен процес. Зъбът трябва да се отвори и да се лекува (кореново лечение).

# 887
Моля за помощ специалистите снимката е от вчера от зъбите си страдам почти от една година, откакто ходих на зъболекар и позволих на най- некъдърна та от всички, да ми чъвурка неболящите зъби! Сега от една година ходя при два лекаря не разбират какво ми е! Умъртвиха ми зъба пак не спира болката.

# 888
Само пародонтолог ли може да слага шина на подвижен зъб от фибро влакно или и друг дентален специалист?

# 889
Не е задължително да е пародонтолог. Simple Smile

Ади, зъбът кога е умъртвен? Ако е наскоро и болката продължава за мен е от не добро направено кореново лечение, по снимката си личи, че има корени, които не са проходени докрай. Редно е да се прелекува зъбът отново.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 20:21 от 🧸 Fiffy

# 890
Според вас да го лекувам или да го вадя не се търпи с тези болки

# 891
Като неспециалист, а от камбанарията на препатил човек - вадете само в краен случай, т.е. само ако няма друг вариант за лечение. Нека някой ви препоръча читав стоматолог, аз също бих на лс.

# 892
Лекувайте. Вадене само в краен случай, но още утре потърсете помощ, защото може и да се подуете, ако вече не сте се.

Това са едни от най-гадните зъби болки. Confused

# 893
Според вас да го лекувам или да го вадя не се търпи с тези болки
Аз също бих посъветвал ваденето да е в краен вариант, първо да се пробва кореново лечение. При теб ще трябва да се прелекуват корените, с което е важно да се информираш със следното: 1. от всички опции да си запазиш зъба ще е най- добрата опция ( естественият здрав зъб издържа най- много на амортизацията в устата Wink, с най- малко проблеми за тъканите в устата и най- малко от към финикийски знаци ; 2. Дискомфортът от лечението сравнение с другите алтернативи на лечение е най- малък; 3. При кореновото прелечение обикновено говорим за клинично излекуване, иначе казано да "нямаш никакви проблеми със зъба" и затова не се дава гаранция на 100% , че всичко ще завърши успешно. Simple Smile Не забравяй антибиотика да е с пробиотик (може и естествен такъв) (:

# 894
Много ви благодаря за съветите. Плашиме това че не е на 100% гаранция че ще го излекуват може да се наложи след дълго лечение пак да го извадят

# 895
Така е, но риска си заслужава. В момента лекувам гранулом и стискам палци, понеже е 4-ти горен, и без това съм -3 зъба заради нелекувани грануломи.
Знам, че е разправия, но човек трябва да опита. Не се отказвайте, най-добре е да имате зъб. Ако после трябва имплант е в пъти по-травмиращо.

# 896
Колко време може да се ползва Apa care, за дете на 2+ г става дума?

# 897

Здравейте! Имам нужда от мнението на специалист, относно този седми зъб. Във вторник му разделихме корените, тъй като имаше голяма перфорация. Оттогава не се чувствам добре и много ме боли. Пия и антибиотик, но резултат няма. Иде ми да го изкарам вече. Вече една седмица не съм на себе си. Болят ме чак горните зъби. Благодаря много

# 898
Според мен лично такъв зъб трябва да се извади. Това разделяне изобщо няма дългосрочна прогноза.

# 899

Здравейте! Имам нужда от мнението на специалист, относно този седми зъб. Във вторник му разделихме корените, тъй като имаше голяма перфорация. Оттогава не се чувствам добре и много ме боли. Пия и антибиотик, но резултат няма. Иде ми да го изкарам вече. Вече една седмица не съм на себе си. Болят ме чак горните зъби. Благодаря много

Облекчаването на болката е първи приоритет. Ако продължава да я има всичко друго като опции и лечение е безмислено.

Общи условия

Активация на акаунт