Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 217 393
  • 3 583
  •   2
Отговори
# 570
Tati Alexa, няма как да знаем какво решение е взел стоматологът ви, би трябвало да сте го обсъдили преди да приемете да се лекувате при него. Simple Smile
Предлагат да са едно цяло, но двата зъба от всичките се клатят заради това че са мъртви. Мисля си че ако паднат , цялата конструкция от корони ли ще замине ,или подлежи на реконструкция ?

Дори и да се клатят (зависи колко естествено) могат и доста дълго да издържат във времето.

Тази конструкция от колко зъба ще бъде носена и тези зъби, които са компрометирани кои са?

# 571
Шест зъба долу най-отпред, тези които се клатят -най-отпред резците . Ходила съм на няколко места , мненията са много различни ,едните предлагат само корони, други - фасети комбинирани с корони

# 572
Ако имате рентгенова снимка можете да ми я изпратите на лично, за да видим ориентировъчно каква е ситуацията.

# 573
Здравейте!
Току- що разбрах, че на детето (12 г), липсва зародиш на постоянен резец( този до кучешкия).
Ясно е, че ще ходим при ортодонт, но можете ли да кажете как се процедира при такива случаи?

# 574
Предстои ми умъртвяване на 4 предни зъба и прелекуване преди поставяне на корони. Иска ми се да знам ако се сложи упойка болезнена ли е процедурата ?

# 575
  • Марс
На мен са ми умъртвявали зъби с упойка в едно посещение - нищо не усетих. Арсена за мен е средноковно мъчение(дето се чака няколко дни да умре зъба) . Още се чудя защо се изполва.

# 576
Предстои ми умъртвяване на 4 предни зъба и прелекуване преди поставяне на корони. Иска ми се да знам ако се сложи упойка болезнена ли е процедурата ?
Не, изобщо не се усеща нищо. Успех!
Подкрепям Hikari за арсена. Не са ми умъртвявали с такъв, но съм чувала че е гадно.

# 577
  • Пловдив
Подкрепям Hikari за арсена. Не са ми умъртвявали с такъв, но съм чувала че е гадно.

Защо да е гадно, като не се усеща абсолютно нищо, просто стои 2 дена на зъба, докато си свърши работата. Не е ли предпочитан вариант, съвсем информативно питам.

# 578
Аз си смених зъболекаря преди 6-7 г и оттогава само с упойка стават нещата и без смяна на лекарство през няколко дни. Даже помня, че при предния заболекар, последно като ми сложиха (май арсен) за умъртвяване на нервите, издържах 2 дни и виех после от болки. Че бях и в друг град и ходих да ми отварят зъба и да ми слагат май антибиотична паста, или нещо такова.
При сегашната зъболекарка веднага се махат нервите ако се налага, с упойка. И после всичко е тихо и спокойно, докато дойде момент за запълване на каналите и пломба. Даже упойка без адреналин, че съм с кръвно и хиперфункция на щитовидната и след обикновените упойки полудява и пулс и кръвно.
Пари за упойка не плащам.

# 579
Даже каналите се пълнят в същото посещение, в което се вади нерва с упойка. Второто посещение е за пломбата.

# 580
Здравейте, да помоля и аз за мнение и съвет. От 10 дена съм постоянни, на моменти много силни болки по долната челюст, от едната страна. Моята зъболекарка твърди, въз основа на преглед и панорамна снимка от август миналата година, че зъбите са ми здрави, и е евентуално от нерв, от тригеминуса, тъй като май месец изкарах Ковид. Да, но то не се издържа вече, независимо от обезболяващите и отидох на второ мнение. Попаднах на млад специалист, който въз основа на снимка на място каза че имам пукнат кътник с кариес надълбоко и трябва да се отвори. Сложи ми упойки, отвори го, извадила е нерва и е сложила калций и временна пломба. След това ми каза, че най добре зъба да се извади, тъй като не може да се стигне до кариеса, зъба е пукнат и прогнозата не е добра.
След което направих нова снимка и отидох за мнение отново при моята зъболекарка, която гледа снимката и каза, че кариес не вижда. В понеделник ще махне временната пломба и ще оглежда за пукнатина и др.
Този зъб от много години се е случвало еднократно да ме прерязва понякога докато ям, ходила съм на преглед при нея, и нищо, здрав бил. Кажете ми сега какво да правя, да ходя ли евентуално за трето мнение, при хирург ли, в ступор съм и вече се отчайвам, защото днес отново ме боли, макар че само като ям. И защо ме боли, след като уж е изваден нерва на зъба. Качвам снимката която направих след отварянето и работенето по зъба. Има ли кариес ниско надолу, към корените, и изобщо какво мислите? Имало и памуче в пулпата:

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 16:18 от Lemy

# 581

Защо да е гадно, като не се усеща абсолютно нищо, просто стои 2 дена на зъба, докато си свърши работата. Не е ли предпочитан вариант, съвсем информативно питам.

Така съм чувала. На мен са ми ги вадили в 1 посещение. После пломба.

# 582
Едно време и при друг зъболекар, наистина първо слагаха Арсен,но помня ,че самата процедура по ваденето на самия нерв винаги ме е боляло ,явно арсена не е действал. Сега при  този зъболекар, вероятно ще ги умъртви направо ,но ще бъде с упойка ,та исках да знам ,че с упойка не се усеща ,за мен ваденето на нерв е останало в съзнанието като най- болезненото нещо при зъболекаря. Значи ако сложи упойка няма да има проблем ?Така каза той ,че ще слага упойки ,а и знам ,че предни зъби много болят. После ще пили

# 583
Чак много да боли - не. Правих преден зъб аз, но то си е до праг на болка и кой колко изтърпява. На мен преди години не ми правеше впечатление изобщо. Някак ми се промени сега търпимостта и ако едно време не исках упойки, сега взех да искам за всичко. Помня един зъб като се строши и оголи нерва, не даваше с език да докосна, та тогава слага та слага докторката упойка и нищо не хващаше. Е, криво-ляво изтърпях и извади нерва. Не е нещо кой знае какво, което да не се изтърпи. Подскачаш там 2-3 пъти и се приключва.

# 584
Гадно е иглата, с която се слага упойката.
Мен упойка не ме хвана много веднъж, но имах възпален джоб там, друго правихме, не вадене на нерв, та болеше си, докторът обясни че е заради възпалението.
Нерв са ми вадили на шести зъб, след упойката не ме е боляло по време на мистенето на каналите и ваденето на нерва. Докторката ме питаше усещам ли нещо, преди да почне да отваря,  ако усещах...изчакваше още малко да хване упойката. Ако пак усещаш, може да срожи още...
За преден зъб нямам опит

Общи условия

Активация на акаунт