Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 217 386
  • 3 583
  •   1
Отговори
# 585
Да се надявам ,че след като преживях  изкарване на  чисто здрав зъб и това ще мине .  То страха и може би е повечко при мен . Благодаря ви !

# 586
Здравейте, на дъщеря ми на един зъб имаше кариес но при снимка се установи, че е направила пулпит и се наложи да умъртвят нерва. При поставяне на арсен предполагам на следващия ден забелязах че венеца започна да потъмнява и веднага заведохме детето при зъболекаря, махна й лекарството и почисти сложи друго, на следващия ден пак ни извика. След няколко дена го пломбира. Нерва не бил напълно изваден защото каналите  или корените не разбрах не били доразвити (това ми го каза и втори зъболек след консултация) но там където е попаднал арсен (или с каквото е умъртвен нерва) венеца леко стои като дупчица малка. Получило се е като никроза май. Дали ще се възстанови   или трябва ли нещо да се прави. Казаха ми че засега нещата да стоят така при втора снимка се вижда че няма сериозни поражения.

# 587
  • София
Здравейте!
Току- що разбрах, че на детето (12 г), липсва зародиш на постоянен резец( този до кучешкия).
Ясно е, че ще ходим при ортодонт, но можете ли да кажете как се процедира при такива случаи?
И при нас случаят е такъв. Посетихме отдавна ортодонт, препоръча вадене на два здрави зъба, но не се съгласихме и засега сме оставили така нещата.

# 588

Здравейте! Някой може ли да ми каже дали имам проблем с този мост, защото нещо ми е възпален венеца около него. Според моята зъболекарка няма нищо. Имам и проблем с 7 ми зъб долу в ляво. Сутрин като стана ме боли,а уж е мъртва. Благодаря

# 589
  • Бургас
Трябва да се извади кътник. Но той е до мост, който е закрепен за зъб с корона. Има ли риск докато се вади кътника, мостът да се счупи или повреди?

# 590
Трябва да се извади кътник. Но той е до мост, който е закрепен за зъб с корона. Има ли риск докато се вади кътника, мостът да се счупи или повреди?
На мен веднъж собственикът на Еодент Павлов ми каза,че може. Но аз не посмях... Може би талантлив зъболекар ще изпълни перфектно процедурата,но не знам.. Питайте зъболекаря си и ако му имате доверие - действайте.

# 591
Утре трябва да умъртвят 2 предни зъба ,но съм с хрема и лека кашлица. Процедура е с упойка.Дали има проблем ? Не съм ходила до сега болна на зъболекар,а и гоним срокове

# 592
Здравейте вчера имах лечение на канали на горен 7 зъб днес не мога да натисна с него боли това нормално ли е?

# 593
Здравейте вчера имах лечение на канали на горен 7 зъб днес не мога да натисна с него боли това нормално ли е?

В рамките на няколко дена - да, трябва да започне да отшумява болката. Simple Smile

# 594
И аз съм така , умъртвих 3 зъба , и при натиск усещам болка

# 595
Здравейте!
Бих искала да попитам: в юни месец, началото, бях за лечение на пулпит. След пълнене на каналите,  зъбът боля силно около една седмица. Болката вече утихна, но усещам зъбът сякаш ,, скован”, не мога да го опиша точно- сякаш има по- голяма плътност, малко по- висок е, просто не го усещам толкова естествено. Болка няма. Може ли това да бъде нормално? Благодаря.

# 596
Каква е разликата между цял мост и отделни корони ? Правя в момента горна челюст,на финала съм ,следва пилене и вземане на мярка ,но останах доста разочарована ,тъй като доктора каза,че ще бъде цял мост ,понеже има липси на зъби ,а аз защо мислех ,че ще са отделни и само там където има липси ще са тройки цели. Поразгледах в Гугъл и наистина не разбирам ,тези целите ги дават с като изкуствен венец върху самия зъб направо ,като чейне:( Моля да не ми се смеете ,но наистина това много ме озадъчи:(

# 597
  • Марс
Зависи от бюджета ви и работата на зъболекаря ви. Може импланти на липсващите места, може и мостове. Короните се слагат на зъб с корен. Но ако не искате мостове, винаги може да направите консултация и с друг зъболекар.

# 598
=600 height=354]//cdn.bg-mamma.com/pdHd/QnxrI.jpg[/img]
Здравейте, преди известно време ми беше проведено кореново лечение на 5 зъб, който сега ме наболява леко- тъпа болка. Направих сегментна снимка, имам чувството, че каналът не е запълнен достатъчно добре, но не съм компетентно лице. Някой би ли могъл да помогне с мнение? Също така, на съседния четвърти, има малко затъмняване между него и 5, ако случайно се вижда кариозен процес, въпреки че като е малко едва ли е видимо. Благодаря Ви.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 12:36 от Анонимен

# 599
architectgirl, зъбът не е добре запълнен, включително има и хроничен възпалителен процес около корена на зъба. Трябва да се проведе отново кореново лечение на този зъб.

Когато се свали пломбата на петия зъб ще може да се огледа най-добре четвъртия и да се прецени какво е неговото състояние около пломбата.

Общи условия

Активация на акаунт