Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 217 361
  • 3 583
  •   1
Отговори
# 630
Рентгенологично зъбът е добре запълнен, но това не е достатъчно, за да бъде едно лечение успешно.

Моят съвет е да си пазите всички рентгенови снимки, за да може вбъдеще да се сравнят с актуалните и да се следи как протича оздравителният процес.

Успех!

# 631
Здравейте, колко дни преди упойка е добре да спрем приема на деанксит?

# 632
Предстои ми изпиляне на зъбите и поставяне на временен мост ,докато стане готов окончателния . Бихте ли ми казали какво представлява този временен мост ? Как изглежда?

# 633
Предстои ми изпиляне на зъбите и поставяне на временен мост ,докато стане готов окончателния . Бихте ли ми казали какво представлява този временен мост ? Как изглежда?

Изработват се от пластмасов материал и са
са по модел на вашите стари зъби или по предварително направен проект. Фиксират се временно.

# 634

Изработват се от пластмасов материал и са
са по модел на вашите стари зъби или по предварително направен проект. Фиксират се временно.
Мисля ,че ще бъдат по предварително направен проект.

# 635
привет, прелекуват ми канал на зъб с хроничен гранулом, открит при рентгенова снимка /т.е. до момента не ми е създавал проблем като болка и не съм знаела за него/; днес беше почистването на канала и поставяне на лекарство /запълването следващия път евентуално/, но стоматологът ми каза, че понякога се случва третирането на канала да обостри гранулома и да възникне острото възпаление, с типичната силна болка, подуване, абсцес и тн.... и на мен само това ми трябваше, сега съм с очите на осем да дебна дали ще ме заболи, и се тревожа да не стане през уикенда

та въпросът ми е всъщност колко често се случват такива неща, нещо като шанс 50 на 50 ли е, или е по-малък? общо-взето ме успокоиха, че ако се случи се започва антибиотик и отивам да ми отворят зъба, а аз пих антибиотик до средата на миналата седмица заради изваждане на зъб, и уж това още би намалило вероятността бактериите да се активират в грануломната тъкан заради отварянето и промиването на канала, дали е така?

# 636
И на мен ми предстои лечение на гранулом. Макар стоматологът ми е да е сред най-добрите, не ми даде напразни обещания, каза, че ще се опита да направи всичко възможно да спаси зъба.
Дано и аз се размина с проблеми, само това ми трябва …
Успех на всички !

# 637
аз, доколкото схванах, третирането се състои в ендодонтско ре-лечение, след което се разчита грануломът да се самоизлекува при спрян достъп на бактерии през канала, така ли е? заради което при мен ще наблюдават мястото периодично /но не разбрах колко често/, около 4-6 месеца, преди да поставяме постоянната коронка

но много ме тревожи евентуалното обостряне, не искам да си представям какви ще да са тези болки, само като ги чета и ми става зле

# 638
Така ли ? Не ми споменаха за следене, но вероятно и аз ще бъда с временна коронка. За първи път ще лекуват гранулом, предишните такива зъби директно ги извадих, защото нямаше начин.

# 639
Здравейте,издава ли се документ при наличието на зъбни импланти за да може лицето да премине през проверката на летище?

# 640
Здравейте,издава ли се документ при наличието на зъбни импланти за да може лицето да премине през проверката на летище?

Редно е всеки имплантолог да издаде паспорт/документ, в който е да е описан къде, какъв и кога е поставен имплантът. Изискавайте си го, че някои доктори пропускат, а не е редно.

От личен опит - аз имам поставен зъбен имплант и не ми е пищял при проверка, не мисля, че ще имате проблем.

# 641
Фифи , благодаря Ви!

# 642
Няма как да пиши имплант, защото е прекалено малък. Все едно да ви пищи ципа на панталоните.

# 643
Заради гранулом започнах кореново лечение преди няколко дни и прием на Родожил. Имах силна болка и според мен болка в лимфния възел от тази странa, но като погледнах видях, че сливицата ми е възпалена и имам болка при преглъщане. Възможно ли е това да е от гранулома. Болката в зъба почти изчезна. Сега се чудя да ходя ли на лекар заради болката в сливицата или да изчакам следващото ми посещение при зъболекаря във вторник.

# 644
paradigma, уточнете за кой зъб става въпрос и къде се намира подутият лимфен възел.

Общи условия

Активация на акаунт