Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 217 220
  • 3 583
  •   1
Отговори
# 645
Fiffy става въпрос за 6-ти долу в ляво  и съответно лявата сливица и лимфните възли от лявата страна.

# 646
Здравейте! Преди 1,7месеца имах релечение на умъртвен 4-ти горен зъб. Преди около 1-2месеца самият зъб се  оцвети в червено, а от 1-2седмици наблюдавам, че венеца над него е бледо син, което ме плаши доста. Понякога усещам и някаква тъпа болка. Ще си правя панорамна снимка, но има свободни часове след 2седмици..

# 647
Нормално е да се оцвети зъба и венеца.

# 648
paradigma, възможно е симптоматиката да идва и от зъба в такъв случай, но според мен може да посетите и УНГ, за да изключи друг произход на проблема.

only.one, зъбът в придобил червен оттенък, заради пълнежа, с който е запълнен, а сивеенето около венеца е заряди самият корен на зъба, който е потъмнял и в най-тънката част на венеца прозира.

По притеснителна е болката, тъй като вече е минало доста време след лечението, може да се наложи повторно лечение.

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 13:15 от 🧸 Fiffy

# 649

Здравейте, моля за мнение, ако някой реши да погледне. Проведено е ендодонтско лечение на кучешки зъб, горна челюст. При натиск много нагоре ( непосредствено под носа), усещам тъпа, сякаш изтръпваша болка. Зъбът и понякога като че ли пулсира, без да е съпроводено с болка. На какво може да се дължи? Имам чувството, че пломбата не е направена както трябва, има джоб между двата зъба и се събира храна.
И аз имам точно същия проблем.Лекуван е преди година,ренгеновите снимки не показват нищо,освен т.нар.припресване на пълнежа/излязъл пълнеж извън корена/,Но аз имам вече мост и не знам дали трябва да го сваля и да се извърши отново лечение и въобще как може да  се разбере дали трябва да се прелекува?Стоматолозите,които са видели снимката ,казват,че не би трябвало да е оттам проблема .Но болката от близо два месеца/откакто е поставен моста/е доста силна и съм леко подпухнала в дясната част.

# 650
Боли ли изпиляне на умъртвен зъб ?

# 651
Не, неприятно е само около венеца.

# 652
  • София
Колко време след изваждане на зъб е нормално да се изпиляват съседните и да се направи отпечатък?
Благодаря !

# 653
Не, неприятно е само около венеца.
Благодаря,да около венеца си имаше болка определено Simple Smile но по -добре ,че не знаех Joy

# 654
Здравейте.Миналата седмица ми вадиха мъдрец. От тогава минаха вече 8 дена и продължавам да имам силна болка, зъболекаря ми изписа и Оспамокс 100мг. Нормално ли е да продължава тази болка толкова време? Трябва ли да пия по-силен антибиотик?

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 13:14 от nelicka

# 655
Здравейте.Миналия седмица ми вадиха мъдрец. От тогава минаха вече 8 дена и продължавам да имам силна болка, зъболекаря ми изписа и Оспамокс 100мг. Нормално ли е да продължава тази болка толкова време? Трябва ли да пия по-силен антибиотик?

Не, нека прегледа/ревизира раната, може да се е развил алвеолит.

# 656
  • Бургас
Ще ми сменят коронките на предни зъби. Чакам новите. Но защо зъбите ми под старите коронки са много кафяви?
Това, че са кафяви значи ли, че са тръгнали да се рушат или нещо друго?

# 657
  • Sofia
Имат ли корени или са умъртвени?

# 658
На мен ми изпилиха мои си зъби и някои са кафяви,особено тези , които са пломбирани по -отдавна. Мъртви са моите всички

# 659
Ще ми сменят коронките на предни зъби. Чакам новите. Но защо зъбите ми под старите коронки са много кафяви?
Това, че са кафяви значи ли, че са тръгнали да се рушат или нещо друго?

Потъмняване на зъба и корена се наблюдава,   когато е умъртвен.

Това не означава, че само заради цвета зъбът ще се разруши и ще го изгубите.

Общи условия

Активация на акаунт