Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 207 767
  • 3 470
  •   3
Отговори
# 2 715
Ще мине, иска си време.  Това топче май се казваше фистула. Не е токова страшно, колкото си представяш и спри да четеш, да не се паникосваш. Все пак зъболекарите учат няколко години, за да знаят как да лекуват такива неща. Ще го оправят и възпалението ще мине. Мацни малко йод където е възпалението, както ти казах, но малко, да не прекалиш от страх. Йодът също ще помогне.

ПС Не цитирай всеки мой пост, то е ясно.  Изтрий ги, моля, че така се претоварва темата.

# 2 716
Ще мине, иска си време.  Това топче май се казваше фистула. Не е токова страшно, колкото си представяш и спри да четеш, да не се паникосваш. Все пак зъболекарите учат няколко години, за да знаят как да лекуват такива неща. Ще го оправят и възпалението ще мине. Мацни малко йод където е възпалението, както ти казах, но малко, да не прекалиш от страх. Йодът също ще помогне.

ПС Не цитирай всеки пост, то е ясно. Може да ги изтриеш, че така се претоварва темата.

Вие имах те ли гранулом на този зъб който лекувахте

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 00:08 от Силвия919

# 2 717
Да, имах гранулом.

Моля те, изтрий цитатите.

# 2 718
Да, имах гранулом.

Моля те, изтрий цитатите.

А на кой зъб горен ли

# 2 719
Силвия, на колко години сте?

# 2 720
Силвия, на колко години сте?
24

# 2 721
  • пустинята Гоби
Как ще си вадите зъб на 24 години? Грануломи се лекуват, ама изваден зъб няма кой да ви върне в устата. Най-добре е подобни проблеми да се лекуват от ендодонт, който има добри познания и апаратура, но цената е по-висока. Търсете читав зъболекар.

# 2 722
Ми да ги вади, като толкова напира. След първия изваден зъб или ще ходи на 20г обеззъбена, и ще й се разкривят зъби и захапка, или ще се изсипе с една торба пари за имплант, или ще съсипе два съседни здрави зъби, за да направи мост....все красотийки и благинки...
Ама ще се усети чак като го извади.

Както казах - ваденето е лесно. Трудното идва после.

Силвия, няма умрял от гранулом все още.

# 2 723
  • оттам, откъдето започва България
Аз бях много зле от гранулом, беше отекла бузата ми, главата като цяло и от шията надолу също. Явно и вътрешно е имало оток, защото в един момент вече не можех да дишам.
Не умрях, но не искам да се сещам за болките, които изтърпях в продължение на седмица.
В крайна сметка зъбът ми бе изваден и на живо видях какво представлява гранулома - зъб, на чийто корен виси торбичка с гной. Worried

# 2 724
Как ще си вадите зъб на 24 години? Грануломи се лекуват, ама изваден зъб няма кой да ви върне в устата. Най-добре е подобни проблеми да се лекуват от ендодонт, който има добри познания и апаратура, но цената е по-висока. Търсете читав зъболекар.

Днес бях на зъболекар и тя видя снимката и направо го извади каза че има много голяма гнойна торбичка с гранулом и той не може да се запази и го извади и каза да зарасне един месец раната и ще отивам да ми сложи зъб

# 2 725
Странно , че си на 24 , а мислиш като за 15 .. То най - лесно е да ти кажат , че ще го извадят , но после какво ? Един имплант струва над 1000 лв . и то не е сигурно , че организма ти ще го приема от което се притеснявам аз , а за другата процедура , която е по евтина , но рискуваш 2 съседни зъба ...

ПС : Някой пил ли е Био Гая за венци и зъби ? Много ме болят венците на предните зъби ..

# 2 726
Странно , че си на 24 , а мислиш като за 15 .. То най - лесно е да ти кажат , че ще го извадят , но после какво ? Един имплант струва над 1000 лв . и то не е сигурно , че организма ти ще го приема от което се притеснявам аз , а за другата процедура , която е по евтина , но рискуваш 2 съседни зъба ...

ПС : Някой пил ли е Био Гая за венци и зъби ? Много ме болят венците на предните зъби ..
Така е но аз не мога да споря с зъболекаря като при наличето 3 ма са казали че трябва да се вади имаше голяма торбичка с гной отделно гранулома точно преден зъб е ще си сложа циркониев зъбен мост

# 2 727
И аз съм пред дилема Ще жертвам един здрав зъб ако сложа мост.Бяхте писали, че и започвала да мирише устата,защото се събирало нещо под мостта.Засега обмислям имплант, ако обаче не е възможно мост ще сложа

# 2 728
  • оттам, откъдето започва България
Това твърдение за миришене на устата от поставен мост за първи път го чувам. Мостът се слага плътно, така че няма как да мирише устата.

# 2 729
И аз съм пред дилема Ще жертвам един здрав зъб ако сложа мост.Бяхте писали, че и започвала да мирише устата,защото се събирало нещо под мостта.Засега обмислям имплант, ако обаче не е възможно мост ще сложа
И аз така ще рискувам ама мисля да са циркониев зъбен мост  не знам цените какви са някой знае ли

Общи условия

Активация на акаунт