Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 209 201
  • 3 483
  •   1
Отговори
# 3 045
След изваждане на “легнали мъдреци” долу и два не излязли горе могат ли да се сложат брекети за изправяне на зъбите?

# 3 046
  • Варна
С какво може да се промива в домашни условия джоб на венеца до металокерамична коронка? Може ли с кислородна вода, или не е добре за коронката?
Могат ли тези джобове да се свият и оправят, или си остават трайни?
Въобще как се процедира с джобовете на венеца?

ПС в момента зъболекарката, която посещавам отсъства и не мога да отида на преглед.

С вода за уста Елудрил от аптеката.

# 3 047
С какво може да се промива в домашни условия джоб на венеца до металокерамична коронка? Може ли с кислородна вода, или не е добре за коронката?
Могат ли тези джобове да се свият и оправят, или си остават трайни?
Въобще как се процедира с джобовете на венеца?

ПС в момента зъболекарката, която посещавам отсъства и не мога да отида на преглед.

С вода за уста Елудрил от аптеката.

Елудрил Кар , малко шишенце е . Елудрил Класик не ми харесва не люти толкова.

# 3 048
Здравейте. Синът ми е на 1г и от няколко дни баща му му оглежда захапката и казва, че нещо не е ок, според него е обратна. Аз не виждам нещо , което не изглежда добре, но може ли от тази снимка да кажете как ви се струва?
Пс-. Направих уж и по - добра снимка

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 10:09 от Yan25

# 3 049
При изваден само шести долен зъб и всички други са налице, може ли да се направи мост (обща конструкция за два, а не за три зъба).
   На липсващия шести и седми зъб.
   За да не се изпилява и пети зъб.

# 3 050
На кое ще стъпи този мост? Аз не разбрах въпроса..

# 3 051
Може ли мнение за Професионален орален иригатор ZENKABEAT
или препоръка за зъбен душ от които  сте доволни

# 3 052
Здравейте. Синът ми е на 1г и от няколко дни баща му му оглежда захапката и казва, че нещо не е ок, според него е обратна. Аз не виждам нещо , което не изглежда добре, но може ли от тази снимка да кажете как ви се струва?
Пс-. Направих уж и по - добра снимка

Здравей,не съм професионалист а една мама на 2 деца. И двете ми деца на тази възраст след като им излезнаха долните предни зъбчета изглеждаха все едно са с обратна захапка. Днес няма и помен от това, всичко е наред. 😊 Мисля че е нормално за възраста.

# 3 053
Да, нормално е.

# 3 054
Ох, олекна ми! Много благодаря!

# 3 055
Здравейте,имам прорастнали предни горни зъби има и разстояния между тях,и единия резец е издаден много ,предстои ми премахване на издадения зъб ,изпиляване на три и поставяне на мост -4 предни зъби ,но излиза че разстоянието между зъбите е станало голямо и зъбите ми щели да станат по големи ,в случая зъболекаря мисли да се изпилят и кучешките за да компенсираме и да не се получи така че предните ми зъби да станат големи ,ще се получи малко разстояние след кучешките но ще е по назад ,което няма да е фрапиращо !Има ли друг начин или да оставям да ми станат по големички зъбите ,разстоянието от страничния резец до другия страничен е 37мм.

# 3 056
Зъболекарят да ви направи проект, за да видите как биха изглеждали зъбите в единия и другия случай е най-разумно.

# 3 057
На мен ми направиха коронки металокерамика в блок на предните зъби, имах увеличено разстояние между 2 зъба, но зъболекарката и зъботехника гледаха, мъдруваха и не зная как, но го компенсираха някак и коронките са ми много хубави. Изглеждат направо като истинските ми зъби - цвят, форма, размер, правиха ги по снимка. Дори най-отдолу са леко транспарентни, както са истинските.

# 3 058
Интересно ,как са го компенсирали това разстояние ..

# 3 059
Здравейте,
Моля някой да сподели имал ли е проблем като моя, защото доста се притесних.
Налага ми се кореново лечение на последен седми зъб горе. Но зъболекарят ми твърди, че в челюстта няма достатъчно място, тъй като е последен зъб и е много назад и не може да вкара пиличките за лечение на канали. Най- малката била 2 см. Един вид няма достъп.
Предлага ми вадене на зъба.
Сега се опитвам да се свържа с ендодонт, но часавете му са далечни и вече незнам какво да правя.

Приемам мнения, дори препоръки за лекар.
Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт