Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 209 005
  • 3 482
  •   4
Отговори
# 3 090
До преди 2 години и брат ми беше в Дания и негов приятел също . Идваха тук да си правят зъбите . За това не се мъчи и ако можеш ела в България да се лекуваш тук .

Мисля да го направя, но точно сега не мога да мръдна. Просто съм като в капан.🥺

# 3 091
До преди 2 години и брат ми беше в Дания и негов приятел също . Идваха тук да си правят зъбите . За това не се мъчи и ако можеш ела в България да се лекуваш тук .

Това трябваше да го направите още когато започвахте лечение .

# 3 092

Това трябваше да го направите още когато започвахте лечение .

Кое да направя?

# 3 093
  • София
Здравейте, как се случва специализацията в денталната медицина. Моят син е 2 курс и от сега мисли да специализира. Та въпросът ми е ще може ли да работи докато специализира или си е обучение, като магистратурата?
Честно да ви кажа, аз не виждам особен смисъл в специализацията. Тя не му дава нищо, просто ще е ангажиран може би 40 часа на седмица в университета за около 1500 лева. Реално чисто финансово това е загуба, защото ако работи в това време, може да изкара 3 пъти повече.
 АКо иска да има конкурентно предимство, съветвам ви да му кажете, да започне да работи почасово при някой добър зъболекар именит, още от сега. Така ще научи тънкостите. Във факултета няма да получи опита от топ специалисти.
 Давам пример със себе си. Аз примерно се развиват в областта на пломбите, овърлеите, короните. Е как да отида във факултета да специализирам, като там тези, които ще ме изпитват за специалност, нито един от тях не може да направи по-добра пломба от мен.
Няма смисък наистина. Да не си губи времето.

# 3 094
  • Mediterraneo
За зъби винаги съм пила Амоксицилин. Тук слава богу, изписват без проблеми, когато се налага.

# 3 095
  • пустинята Гоби
Няма нужда от приказки “ела си в България”, късно е вече и с нищо не помагат. Личен лекар нямаш ли, да му се обадиш и да се оплачеш, че умираш от болки? Все има случаи, в които се изписва антибиотик и в Дания, почвай да ги тормозиш щом смяташ, че положението е критично.

Зинат колко дни го пиеш вече? Ако е 3-4 ден и няма полза, явно трябва друг.

# 3 096
За зъби винаги съм пила Амоксицилин. Тук слава богу, изписват без проблеми, когато се налага.

А в Дания трябва да имаш задължително треска, температура, едва ли не да се суркаш от болка, за да ти изпишат нещо. За мен това си е садизъм. Много съм разочарована и огорчена. В крайна сметка ние хората сме различни, с различен праг на търпимост на болка, възпалението протичат по различен начин. Неприятно изненадана съм.

# 3 097
  • Mediterraneo
Ами ти всъщност "се суркаш" от болка. Просто не мога да повярвам, че чак толкова няма да изпишат АБ. Отиди при личния, отиди в спешното, все някой ще вземе отношение.

# 3 098
Ами ти всъщност "се суркаш" от болка. Просто не мога да повярвам, че чак толкова няма да изпишат АБ. Отиди при личния, отиди в спешното, все някой ще вземе отношение.

Вече взех час. Наистина е трудно тук да ти повярват, че се чувстваш зле. Не знам как да го обясня. За да си взема час при личният лекар трябва първо да се обадя по телефона, после подробно ме разпитват как точно се чувствам и какво ми е. Зъболекарката не ми изписва антибиотици, това е практиката тук, правиго личният лекар. Ако се чувствам зле от нейните действия и манипулации по време на престоя ми там, имам право да потърся помощ от личният си лекар, но мнението ми се подлага на съмнение, защото зъболекарката не е предписала продължение на лечението ми. Всъщност аз не съм медицинско лице и много, много не бива да изразявам мнение, нищо, че се чувствам зле, със синя буза от натискане и брутално зачервен венец с гной. Не знам защо е така тук, а и вече не ме интересува. Това са различни хора, с много различно усещане за нещата. Вярно, може би така стават по-силни и устойчиви, ама ако видиш, че нещата тръгват на зле, ами сети се, че може да помогнеш примерно. Затова казвам, че съм разочарована, защото бях с много добри впечатления за тази страна, ама сега нещата ги виждам по съвсем друг начин. И най-тъпото е, че мен искат да изкарат виновна, видиш ли сигурно съм яла нещо и някаква храна е влязла там! Да, ама не! Аз си изпълнявам стриктно всичко, което се иска от мен, все пак се касае за моето здраве! Много се замислям дали да не я подведа под отговорност тази, ама няма да постигна нищо. Сетих се да прочета отзивите за нея и се хванах за главата. Ами тя просто си е некадърна. Е, аз си мислех, че като съм в Дания, всичко тук е топ, ама ето че не е. Навсякъде може да попаднеш на некадърници. В България например, никога не ми се е случвало това. Просто съм потресена.

# 3 099
Искрено Ви съчувствам. При мен здравната с- ма е не по- различна. Но за зъболекари сме щастливци, с 2 гръцки клиники. Приемат в деня на обаждането, остават извън работно време. Дано скоро отшуми болката при Вас

# 3 100
Искрено Ви съчувствам. При мен здравната с- ма е не по- различна. Но за зъболекари сме щастливци, с 2 гръцки клиники. Приемат в деня на обаждането, остават извън работно време. Дано скоро отшуми болката при Вас

Благодаря ви много за съпричастността. Наистина ми е много тежко в момента и тук, в този форум, се почувствах добре, когато споделих преживяванията и страховете си. Тук получих наистина много добри съвети.
Надявам се бързо да се оправя и да забравя тази кошмарна случка, ама наистина час по скоро.
Пожелавам на вас и всички тук здраве и много щастие! 🙏🌷😊

# 3 101
Gerg0198, желая бързо оправяне!

ПС Странно, че точно зъболекарите в темата не взеха отношение, не съдействаха за антибиотика.

# 3 102
Gerg0198, желая бързо оправяне!

ПС Странно, че точно зъболекарите в темата не взеха отношение, не съдействаха за антибиотика.
Може би защото всичко е много строго индивидуално. Ситуации много, антибиотици също. Зависи от проблема явно. Аз само искам да се оправя час по-скоро!
Благодаря ви от сърце за подкрепата! 🙏🌷

# 3 103
И в Бг има зъболекари, които не изписват антибиотици. Колкото да се влоши състоянието, се запъват и не. Поне има други зъболекари, към които да се обърне човек, и все някой проявява състрадание.

# 3 104
И в Бг има зъболекари, които не изписват антибиотици. Колкото да се влоши състоянието, се запъват и не. Поне има други зъболекари, към които да се обърне човек, и все някой проявява състрадание.

Да, сигурно е така, но аз не разбирам защо го правят. Вероятно заради резистентността,  но то в един момент се налага да се изпише нещо. Ако има някакви времеви стандарти, по които да се ориентират, би трябвало да разбират, че в определени ситуации това е наложително. Ако една рана не може да се оправи, значи има проблем. Поне такива са моите разсъждения. Но пък това си е медицина, хората учат сумати време за това, така че не мога да дам някакво компетентно мнение, само разсъждавам.

Общи условия

Активация на акаунт