Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 208 614
  • 3 474
  •   1
Отговори
# 3 150
може ли да ми кажете марки материал за цирконий или порцеланови коронки кои са най-хубавите?

# 3 151
Цирконият пропуска светлина и наподобява доста добре естествен зъб. Зависи за кой зъб питаш - преден, заден, дъвкателен, резец - това също има значение. Много общ ти е въпросът като цяло.
Разгледай снимки в нета на двата вида конструкции да се ориентираш като начало.

# 3 152
При ретиниран счупен мъдрец има ли смисъл от снимка или направо да се вади?

# 3 153
Цирконият пропуска светлина и наподобява доста добре естествен зъб.
Скрит текст:
Зависи за кой зъб питаш - преден, заден, дъвкателен, резец - това също има значение. Много общ ти е въпросът като цяло.
Разгледай снимки в нета на двата вида конструкции да се ориентираш като начало.
И металокерамиката може да се направи в долната част леко транспарентна. Моите са така и са досущ като истинските ми зъби - на форма, на цвят, всичко.
Като ги правих,  зъботехникът беше в кабинета и обсъждахме този въпрос - цирконий, или металокерамика. Той  ми изброи някои недостатъци на циркония и каза, че не си заслужава. Зъболекарката беше на същото мнение. Аз исках да са здрави и максимално да приличат на истински зъби. Те ме убедиха, че металокерамика е това, което ми трябва. Говоря за предни зъби.

И още нещо ми казаха - да не са абсолютно равни и еднакви, за да изглеждат истински. Зъботехникът е направил съвсем леко такива нееднаквости, трябва да се вгледаш  много, за да ги забележиш, но изглеждат като истински зъби.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 14:35 от Diorela

# 3 154
Здравейте.Дъщеря ми вчера си е скъсала горната юздичка н устната..Не е разбрала как даже.В момента и никне зъб там..на криво е.Възможно ли е заради това да се е цепнало? И опасно ли е? Благодаря ви.

# 3 155

Може ли да коментирате какво се вижда по тази снимка,чакам преглед при зъболекаря и нямам някакви конкретни болки в момента

# 3 156
Здравейте мили хора!
Надявам се да сте добре и да сте щастливи с настъпването на пролетта, с ведрина в душичките.🌷
Пак се включвам! Аз съм жената от Дания!
Добре съм, оправям се, обаче днес съм малко по-зле от вчера.
Вчера се почувствах много добре (защото и Зинат подпомогна процеса по възстановяването ми), раната изсветля и като се разшетох, от глупост или от щастие, не знам, но главата ми все надолу наведена беше.🥺 Вечерта взе много да пулсира мястото където е раната от изваденият зъб, че чак ухото ме заболя и взех Ibuprofen 400 mg. Погледнах раната, не беше червена, но пак си пулсираше и сякаш се поду. Хубавата новина е, че си запазих час за утре в друга клиника. Надявам се там да ми помогнат. На всичкото отгоре намерих Клиндамицин MIP 600 mg. в една чанта с лекарства в къщи, само 8 хапчета има вътре обаче, другите 4 липсват, но пак е нещо.
Иначе искам да обобщя как стоят нещата тук в Дания:
Никога не съм виждала такава некомпетентност, каквато видях тук! Да не подходиш индивидуално, да действаш, както са те "научили" или знаеш, без да видиш друга опция, без да потърсиш такава дори, да не излезеш извън себе си и да не потърсиш решение, за мен това е посредственост и некадърност.
С две думи ядосана съм, защото вече две седмици страдам, а проблемът ми можеше да се реши много по-бързо, и целият този стрес да ми се спести!
Добре, че имам така или иначе друга опция в бъдеще - България!
Пожелавам ви здраве и хубави Великденски празници! 🙏🌷

РС. Писах някаква нова тема, но всъщност исках да пиша тук. 😆
Хубав ден на всички! 🙏

# 3 157

Може ли да коментирате какво се вижда по тази снимка,чакам преглед при зъболекаря и нямам някакви конкретни болки в момента

Аз виждам най- големия ми ужас, който преживявам и в момента, ретиниран мъдрец, долната арка отдясно той е напряко в съседния Ви зъб

# 3 158

Аз виждам най- големия ми ужас, който преживявам и в момента, ретиниран мъдрец, долната арка отдясно той е напряко в съседния Ви зъб

За момента не ми създава проблеми,бихте ли ми казали какво трябва да се направи.

Имам спомен още преди години на снимки се виждаше по този начин,но зъболекарите не са ме съветвали да правя нещо.Задължително ли трябва да се премахне?

# 3 159
  • Варна
Щом няма причина за манипулация, не я правя. Нека си седи мъдреца. И аз имам един спящ вече толкова години. Ако се наложи, тогава ще го мисля.
Относно ел. четките. Не ги обичам хич. Пробвала съм, имам няколко. Бъркат ми в мозъка.
Не бих препоръчала и на детето ми. По-добре да умеят да почистват и между зъбите, примерно с конец.

# 3 160
  • София

Привет освен мъдреците виждам, че имате големи пломби на горните зъби, панорамната снимка обаче не е най-добрите за диагностика на скрити кариеси и проблеми под стари пломби, най-добрата диагностика е Bitetwing снимката, една от ляво и една от дясно ще ви покаже дали тези пломби са добре или не.

Забележете, колко добре се виждат краищата на всички зъби и се вижда идеално, че горните зъби са добре, а долните имат големи скрити кариеси. Сравнете при вашата панорамна снимка, как зъбите се припокриват и не се виждат краищата им. Така че вижте за някой рентген, който прави добре тези снимки.

# 3 161

Привет освен мъдреците виждам, че имате големи пломби на горните зъби, панорамната снимка обаче не е най-добрите за диагностика на скрити кариеси и проблеми под стари пломби, най-добрата диагностика е Bitetwing снимката, една от ляво и една от дясно ще ви покаже дали тези пломби са добре или не.

Забележете, колко добре се виждат краищата на всички зъби и се вижда идеално, че горните зъби са добре, а долните имат големи скрити кариеси. Сравнете при вашата панорамна снимка, как зъбите се припокриват и не се виждат краищата им. Така че вижте за някой рентген, който прави добре тези снимки.

Много благодаря!

# 3 162
Искам да попитам каква е най-правилната употреба на интерденталните четки? Визирам кога е най-удачно да се използват (преди/след измиване на зъбите), както и дали трябва да се използват с някакъв продукт за орална хигиена или това не е необходимо.

# 3 163

Здравейте.
Имам ужасни туптения нощно време. Болят ме голяма част от зъбите. Вдигам температура. Разтриса ме. Часът ми е чак за 30 април. Ще се радвам зъболекарите във форума да ме ориентират.

# 3 164
  • София

Здравейте.
Имам ужасни туптения нощно време. Болят ме голяма част от зъбите. Вдигам температура. Разтриса ме. Часът ми е чак за 30 април. Ще се радвам зъболекарите във форума да ме ориентират.
Не може, имате страшно много зъби под корони, повечето живи, може да е всеки от тях и горе и долу.
Няма да е лесен за диагноза този случай

Общи условия

Активация на акаунт