Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 209 078
  • 3 482
  •   1
Отговори
# 3 480
Здравейте, от много време имам проблем с горен 6 зъб. Няколко пъти е отварян и затварян и е все още жив, но пломбата е много голяма и близо до нерва. Та имам си аз в този зъб тъпа болка когато ям нещо по-твърдо и ако се натисне точно една точка на зъба и се храня само на другата страна. ... Има ли смисъл да чакам и да се надявам нещата да се оправят или е най-добре да се проведе кореново лечение? Зъба ми прави проблеми с тази болка от повече от година и половина. Няколко зъболекаря са ме гледали, имам снимки и скенер и не се вижда проблем. Затова и се чудят дали да го умъртвят. Май зъболекарите оставят решението на мен, а на мен ми се иска да не е така. Ще се радвам на някакъв съвет.
Моята зъболекарка каза, че не всеки проблем се вижда на образно изследване и било добре зъбът да се отвори и да се погледне отвътре. За един зъб, за който скоро бях ходила на зъболекар и даже уж е умъртвен Simple Smile, но неприятните усещания продължаваха, тя отново го отвори и пломбира, след което болките престанаха.

# 3 481
Здравейте,преди 10 дни ми излекуваха доста дълбок кариес и ми сложиха пломба н амъдрец.Зъболекарката ми ме предупреди,че ще има болка няколко дни,но тя все още продължава.Първите два дни ме болеше повече,после започна да намалява.В момента е доста намаляла,но ако схрупам нещо по-твърдо се усеща.Звънях на зъболекарката,тя каза че е нормално,при нкяои хора продължавало по-дълго и че щом намалява всичко е наред.Но нормално ли е чак почти две седмици?
Иначе на външен вид и усещане уж е добре зъба.Но тази болка при твърда храна трябва ли да ме притеснява.И коко време е нормално да отшуми?
Еми не знам дали е нормално, мен ме болеше цял месец след пломба, болката затихва постепенно, понякога ме навестява за малко и така. Чакаме. Така ме посъветваха докторите.  Просто споделям информация.
Здравейте, от много време имам проблем с горен 6 зъб. Няколко пъти е отварян и затварян и е все още жив, но пломбата е много голяма и близо до нерва. Та имам си аз в този зъб тъпа болка когато ям нещо по-твърдо и ако се натисне точно една точка на зъба и се храня само на другата страна. ... Има ли смисъл да чакам и да се надявам нещата да се оправят или е най-добре да се проведе кореново лечение? Зъба ми прави проблеми с тази болка от повече от година и половина. Няколко зъболекаря са ме гледали, имам снимки и скенер и не се вижда проблем. Затова и се чудят дали да го умъртвят. Май зъболекарите оставят решението на мен, а на мен ми се иска да не е така. Ще се радвам на някакъв съвет.
И мой зъб го гледаха двама дори и казват че не виждат нищо, бил здрав Hushed. А мен си ме поболва, като им спомена за вадене че ми е писнало те скачат и казват - в никакъв случай, нищо му няма на зъба Worried, ще извадиш здрав зъб. 3 снимки им носих.Последния месец над 500 лева по зъболекари и съм до кривата круша Laughing

# 3 482
  • София
Здравейте, имам колебания относно предложените ми варианти за лечение на умъртвен горен кътник. Има кариес и стара огромна пломба, като малка част от предната стена откъм съседния зъб липсва. Освен това има неособено естетично кафеникаво оцветяване на зъба в частта близо до венеца заради материала, с който са пълнени каналите (така ми обясниха).
Имало 2 варианта: овърлей и коронка. Овърлей - ако след изчистване на зъба, остане достатъчно материал от него. Но овърлеят да покрие частта с оцветяването, което не ме устройва като вариант.
А коронката е ясно, че ще покрие оцветяването, но не ми се ще такова драстично изпилване, ако е възможно.
Има ли друг вариант освен коронка, за да се покрие оцветяването?
Питах и как са каналите според снимката - обясниха ми, че не са напълнени перфектно, но са сравнително добре, няма гранулом и такива зъби било по-добре да не се отварят и прелекуват.
Моля за мнение и съвет от професионалистите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт