Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 233 095
  • 3 763
  •   1
Отговори
# 3 750
Щом е за дете вижте в клиника Усмивка. Иначе за възрастни д-р Кръстев е вариант: https://www.dbdent.com/our-team.html

# 3 751

От два дни съм със силна болка при натискане на зъба, а от днес и като цяло. Бях на зъболекар и ми изписа антибиотик за 5 дни и каза ако не помогне ще трябва ново канално лечение. Чудя се какво да правя, защото преди година и половина вече платих 1700£ за този зъб а ре лечение няма да е по малко и заслужава ли си щом вече веднъж е направил проблем. Всички други умъртвени са ми правени от конски доктори не добре, а този е при ендондонт и ми направи проблем толкова скоро. Кога си заслужава такава инвестиция и кога е безсмислена?

# 3 752
Здравейте може ли да ми кажете какви проблеми се виждат на снимката.Знам че двата зъба с короните от ляво на снимката трябва да се извадят но повече ме притеснява зъба горе в ляво.Ако може мнение

# 3 753
Предстои ми запълване на канали и поставяне на щифт. Колко посещения при зъболекар са необходими- 1 или 2?

# 3 754
  • София
Предстои ми запълване на канали и поставяне на щифт. Колко посещения при зъболекар са необходими- 1 или 2?
Зависи от метода на запълване, в някои случаи може да стане за 2 посещения, а в други за 1.

# 3 755
Здравейте, къде мога да отида на преглед без да запазвам час две седмици предварително?
Имам долни мъдреци, който са излезли наполовина и венеца отгоре прави джоб. Често се възпалява венеца там, но минава за ден-два. Сега обаче явно е по-сериозно защото втори ден имам лек оток видим на бузата. Явно няма да мине само.
Търся къде да отида, искам и да са читави лекарите , защото кърмя и се страхувам да не навредя на бебето или да ми кажат , че трябва да спра да кърмя.
Някъде четох за Стоматологичен факултет към ВМА? Може ли някой да препоръча.

# 3 756
Здравейте,
Преди около два месеца имах проблем с долен шести зъб на който му се отчупи малко парченце и след това започна да се възпалява долу венеца почна да образува така наречения джоб непрекъснато се пълнеше с гной и кръв изтичаше и зъболекарката го почисти.Слага му някакво лекарство но след това нищо не са подобряваше и се наложи да пия антибиотик.След антибиотика имаше видимо подобрение но при по-следващ преглед при зъболекарката тя беше убедена че този зъб е спукан и трябва да се извади ходих и на второ мнение при друг зъболекар където същото мнение и е там.Въпросът ми някой сблъсквал ли си с подобно нещо и какво да направя от тук нататък?
Забравих да допълня, че след това трябва да ми сложат имплант и там са моите притеснения.Пия Ел Тироксин заради това,че имам премахната ЩЗ

Последна редакция: пт, 12 юни 2026, 09:07 от Bella_Sun_

# 3 757
  • София
Здравейте,
Преди около два месеца имах проблем с долен шести зъб на който му се отчупи малко парченце и след това започна да се възпалява долу венеца почна да образува така наречения джоб непрекъснато се пълнеше с гной и кръв изтичаше и зъболекарката го почисти.Слага му някакво лекарство но след това нищо не са подобряваше и се наложи да пия антибиотик.След антибиотика имаше видимо подобрение но при по-следващ преглед при зъболекарката тя беше убедена че този зъб е спукан и трябва да се извади ходих и на второ мнение при друг зъболекар където същото мнение и е там.Въпросът ми някой сблъсквал ли си с подобно нещо и какво да направя от тук нататък?
Забравих да допълня, че след това трябва да ми сложат имплант и там са моите притеснения.Пия Ел Тироксин заради това,че имам премахната ЩЗ
Никой не може да ви отговори на този въпрос, без рентгенова снимка и фотоснимка с професинален апарат за дентална фотография или 3Д скенер.

# 3 758
Това е рентгенова снимка на зъба,преди да започнем лечението

# 3 759
  • София
Това е рентгенова снимка на зъба,преди да започнем лечението

Отново нищо не мога да кажа, казвате лекувате зъба, говорите за имплант, който се прави, когато зъба е за вадене.
Иначе за успешното  зъболечение освен рентгеновата снимка е нужно да има и кофердам и преендодоник, тоест зъба да има 4 стени. Ето каквто имам в предвид-така той е като чаша, в която може да се промива и дезинфектанта да играя ролята и на лубрикант, за лесното разбиване на старият пълнеж. Виждате тук, как е изолиран този зъб и как съм намерил и четирите канала и как кавитета(дупката на зъба) е пълен с дезинфектант. АКо това го няма, като сложа дезинфектанта, лекарството за промивка ще отиде навсякъде, но не и в каналите, където трябва.

# 3 760
Моя зъБ в момента изглежда като на втората снимка,в момента е с временна пломба и няма как да снимам.Но истината е,че има вертикални пукнатини и както казах,зъболекарката ми няма какво повече да направи(така казва тя).В момента имам леки болки,тама където е поставена пломбата,както и че на венеца все се подува и изтича гной.Реално не ми пречи ако си карам така,въпреки че имам дискомфорт от време на време,но ако има риск да ми създаде повече проблеми,то по-добре е да го извадим

# 3 761
  • От липите до сините камъни
Здравейте!Днес правихме панорамна снимка на сина ми (17г) заради излизащи мъдреци и се оказа,че имаме и друг проблем за който не сме и подозирали-свръхбройни зъби и то 5 на брой ,на горната и на долната челюст.Направихме консултация с лицево-челюстен хирург  и той каза,че е по добре да се чака да порастнат и тогава да се вадят.Също каза специално за горните ,че могат изобщо да не прораснат навън и да си останат така в зародиш.
Долните му обаче са оформени направо и единия дори го видя,че е избил но от вътрешната страна.
Много ви моля за вашето мнение и насоки ,защото съм страшно притеснена.
Благодаря предварително.

# 3 762
  • Варна
здравейте, нямам конкретен въпрос, имам отново оплакване Sad
Днес бях на преглед, зъб за който имам неприятно усещане при дъвчене на твърди неща. Близо месец го пазех, не дъвчех на нея страна, болеше ме само при допир с езика. Закрепи се с времето, но остана някакво усещане при дъвчене на морков например.
Отидох на консултация със снимка. Какво направи зъболекарката - силно го удари, ама наистина силно.
Знаех, че диагноза се поставя с почукване по зъба, но това не беше леко почукване.
В шок съм. Не, не ме заболя, но така ми ”прокънтя” по цялата кост.
“Ама то нищо не може да му стане” - сериозно!
И това е доцент, преподавател.
Диагноза на този етап без 3д снимка, че е за ендодонтско лечение, бил пропуснат един канал, друго не се вижда по снимката.

# 3 763
Здравейте, искам да попитам отбелязаното на снимките зъбен камък ли е?

Общи условия

Активация на акаунт