Къде в Пловдив ??? - 89

• 40 286
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Завършила съм Ана Май и поне в Класика ли беше това на ъгъла, повечето деца бяха на някакви мастити бизнесмени, та и аз от части подкрепям мнението, че за мен частно училище е излишно.

# 256
  • Пловдив
Благодаря на всички за мненията.
Статията ти, duhi, е от 2016 година , сега директорът дори не е този(на сайта им има снимки и имена на всичките учители) Макар, че и турчин да е...не е това водещо за мен.
Не ме притеснява в класа на детето ми да има всякакви деца. (В сегашния й клас ви е бедна фантазията що за емигрантчета иде реч).
Всъщност ме интересуваше повече бройката на ученици да е малка, да се учи и възпитава добре, да има възможности за език(не английски), извънкласни занимания, олимпиади, успели ученици, хубави условия, деца, на които се обръща повече внимание, тъй като моето има нужда от това поне няколко години, за да навлезе в Бг образавателната система и да напредне с нещата, които е изпуснало тук (сега учи в Австрия)...
В последната й немска домашна , главния герой се казваше Емре! Мда. Не ме плаши турското, плаши ме клас от 25 ученика с разностранни характери и изблици (защото 5 клас си тръгват вече нещата към тийнейджъри) и госпожа на 58 год да кажем, която не ги овладява и не й се занимава.
Аз не съм учила в частно училище, нито децата ми, но понякога има нужда от такова, поради определени обстоятелства.
Макар, че моето дете научи немски за 2 месеца едно лято и не го върнаха нито един клас назад, има само 6тици  и е топ 3 в класа си, няма такова нещо, че в държавното ще е зле или няма да успее, даже бих я нарекла свръх зряла и интелигентна за възрастта й...
Дружба засега чух най-добри отзиви (относно образованието/дисциплината там и успеха на ученици), Класик е супер, но двойно по-скъп и душата на училището/собственичката си почина от Ковид (Бог да я прости, но сигурно ще има някакви промени/преболедуване там), Стоян строй ми е по-бизнесменско/измислено и далечно като квартал. Това Слънчеви лъчи съм го чувала, но ми е някак абстрактно/арт. Ще разгледам и него , да.
Както казах, бих си я записала и в селското училище, то също е с по 1 паралелка от клас, но в 5ти клас са 28 ученика и няма място уви. За момента. Ако се освободи нещо догодина, ми е вариант 1.
Редактирам: погледнах го това Слънчеви лъчи, но мен лично не ме грабва. Не е целодневно, но таксата е като целодневната форма в другото, няма немски/френски, а и единият човек от персонала съм го чувала/познавам и са ми странни вижданията му за нещата.

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 14:29 от Josefin

# 257
Има още едно частно училище Талантите. То е под шапката на ВУАРР. Нямам никакви впечатления за там, но може и него да видите.

# 258
Здравейте, искам да заведа децата да се попързалят малко на хижа Здравец или Копривките. Искам да попитам може ли там да се наеме шейна?

# 259
От две години не сме се качвали, но преди имаше. Включително, т.нар. Чук и Гек, които бяха в добро състояние.

# 260
  • Варна
Здравейте!
Първо се извинявам, че така нахлувам в темата!
След месец ще сме 2 дни в Пловдив като единия имам работа и се чудя през това време къде на прата мъжа и детето на разходка.
Мислех железницата, но тя точно понеделник и вторник не работи.
Още нещо-в коя част на Пловдив да търся хотел, за да ми е удобен за път сутринта към Войводино?
Много благодаря!
Някой, ако реши може и на ЛС да не разводнямаме темата.
Благодаря!

# 261
  • Пловдив
Има хотел на ул. Брезовско шосе, мисля, че е Best Western. Това е улицата, най-близо до изхода за Войводиново.
В близост има и Holiday inn.

Детската железница не знам, дали работи през зимата.

# 262
  • Пловдив
Щом ще търсиш къде да се радхождат детето и съпруга, избери удобен хотел за тях. Така, че като се разхождат, да има къде да се прибират да хапнат на топло. Кулата на Сахат тепе, Градската градина, Стария град, експозицията на Златю Бояджиев, галерията на Джуркови, Етнографски музей, Балабанова къща, "Червеното пони", Античен театър, Римски стадион, Бунарджика.... Всичко е в центъра.

# 263
На колко години е детето?

# 264
За мен най-добре е компромисен вариант. Хотел в Кършияка, на вас ще ви бъде лесно за пътуване посока Войводиново, а семейството ви няма да е далеч от центъра, ще бъдат на пешеходно разстояние. Приемливи хотелчета около Панаира са Анион, Норд, BLVD7, три звездни са и трите, но последния не го препоръчвам, съвсем на булевард България е. Ако не сте свикнали с шум на автомобили денонощно, ще ви бъде кошмар. При другите два го няма този проблем. Има и други възможности, може да погледнете в Букинг, вариант са и апартаменти под наем за две нощувки.

# 265
Ако искаш бюджетно и спокойно, виж х-л Герджика - обикновено е слабо зает, 50-60 лв е стаята, бързо се излиза към Войводиново и е близо до центъра и реката. Можете и до природонаучния музей да отидете.

# 266
Детската железница не знам, дали работи през зимата.

Не заради зимата, заради Ковид-а, не работ. Скоро се разхождахме на Младежкия хълм и и видях табелите.
За разходки- Стария град, Альоша, Младежки хълм, Сахат тепе.

# 267
Къде да поръчам да ни изработят огледало за баня по наши размери?

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 23:28 от hintt

# 268
Нашето е от Алати. Нищо специално не е. Имат избор на размери и форми.

# 269
  • Варна
Много ви благодаря, момичета!
Направих си скрийншот на коментарите и утре ще звъня за хотел първо.
Детето е на 6 години и предвид ковида не очаквам да има много възможности, но за единия ден тримата ще си направим една разходка и за следващия ден ще им набележа нещо от изброените.
Ние реално пътуваме заради работата ми, но и въпреки ковида не става само в хотела затворени.

Общи условия

Активация на акаунт