ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 596
  • 792
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Мина класното по БЕЛ. Падна се Том Сойер.
За професия едва ли е наясно, но е категоричен че иска да продължи с математика. Той и сега е в математическа паралелка и нямам забележки. Добре, че не се е метнал на мен.
Искам да тръгнат на училище, това учене у дома е безумно за мен.

# 106
  • Бургас
Моят не е ориентиран категорично към нищо, все още.
Преди няколко месеца, се беше надъхал за военноморското във Варна. Но, скоро не е говорил за това.
Вълнува го само скейтборда, трикове, паркур.

# 107
  • Пловдив
Моята иска интериорен дизайн 🤭 Но тя си представя как ще избира мебели , етажерки, столчета и ще декорира с възглавнички 😅 Въобще не е наясно със същината на професията и какво точно трябва да учи, за да я практикува. Иначе е творческа натура,  креативна е, има добро отношение към цветовете. Заедно с това има точна и бърза логическа и математическа мисъл. Има усет към езиците, изказва се добре, пише, обича да философства. Със сигурност не иска нищо свързано с история, география, физика, химия и т.н.
Каквото и да избере трябва да се бори с мързела и с постоянството. Защото колкото и да ти върви нещо, не го ли развиваш - потъваш.

# 108
Mоят иска да учи нещо с компютри,поне така твърди от година насам.Не си представял да учи всичко на англ.език,намирал го за скучно,а и ако имал кофти учител,щяло да е загуба на време(за друг език нищо не споменава)Това са му представите за момента.
Сюрпризира ме,че ще има нов тест по бел и оценката ще е първа за 2срок.

# 109
  • Сф
Аз искам с езиците да е добре, учи английски и непопулярен език , засега и вървят , да видим. Това с правото..не съм мислила никога, но тя не обича история. Обаче на мм сина от 1вия брак, демек брат и Simple Smile е адвокат в голяма фирма.
Скрит текст:
Сега се сетих една смешка.В у-ще като бяха, тръгнали нещо тяхната групичка момичета да с хвалят и се почнало...моят татко е лекар,ама не просто лекар, а шеф еди къде си,  моят е представител на БМВ примерно, и така нататък. Тя мислила, мислила (понеже аз не работя, а мм е с непрестижна професия в техните очи) и изръсила- А моят батко е адвокат и показала снимка от Пентагона (беше в Щатите с отбора на СУ) и така измила срама уж- с чужда пита. Simple Smile
После дълго говорехме, че всяка професия е златна, стига да си най-добрия в нея или поне да се стремиш към това.
Леле хора, докато си говорим, имат математика в другата стая, рационални числа, събиране- дотам са.
И ни в клин ни в ръкав г-жата ни, тази трижде златна госпожа Simple Smile , да вземе да начертае една бутилка и да изпита моята на някакъв обем! Моята се стъписала от-до, даже не се сетила да погледне формулите, които са и на бюрото за утре.Вика ми, не знам как, реших я вярно, всичко реших без грешка, накрая и превръщах мерни единици, не ме питай,не знам какво беше, не помня, толкова се изплаших!
Е, викам , а поне оценка?Няма, вика, само "добре"каза г-жата, но ако не бях решила задачата, щеше да е 2ка.
Та така при нас... стиснете по едно палче за утре.Не знам защо така със стрес всичко по тая математика протича.
Много ги плаши, много! То и да знаеш, гълташ граматиката и се налага да мислиш.С уговорката, че не сме супер-дупер по мат и не ни се отдава чак толкова.
*минала съм поне 4тири висши математики, ама и аз се разтрепервам от тая г-жа, честно и гълтам въздух..ужас..

# 110
Моят от малък говори ,че иска да стане педиатър (много боледуваше) ,но от скоро взе да се колебае взе да клони към адвокат.Много му върви математика и български.Времето ще покаже за мен е важно да вземе матурите и да влезе в добра гимназия.

# 111
  • София
А всъщност, най-важна е средата, в която ще попаднат след 7-ми клас. В професионално отношение нищо фатално няма да се случи, ако искат да следват ИТ технологии, например, а влязат в гимназия с хуманитарен профил, но в чисто житейски план смятам, че следващите години са най-важните в живота им. Най-близките ми приятели са от гимназията, деца и учители са участвали в изграждането ми като личност...
Така говоря и на моя синковец, който няма ясна представа с какво иска да се занимава. Умерено талантлив е във всичко, но някак си няма мотивация за нещо конкретно.

# 112
Днес пак полудявам с наборката. Вчера имаше за домашна да направи сбит преразказ на "Представлението" от Под игото. Показва ми написан преразказ, много добър и аз се усъмних. Днес намерих въпросния преразказ в интернет. Сега се чудя дали да си замълча и да я оставя да се изложи пред учителката, или да я накарам да го прави на ново.

# 113
  • в очите на дъщеря ми
Оххх vita не ти е лесно! Според мен оставия да си научи урока по трудния начин! Нашето класно мина.....за 30 мин, 10 от тях в обяснения....обаче "другарката" по ИТ здраво ме е назверила....ще си поговорим на родителската среща....

# 114
При нас училището върви,някак с постоянно напомняне че има домашни че има час.Ама мързелива работа.Но що се отнася за училище ,защото подновиха тренировките и там е първа пушка.По цял ден може да си рита да си жонглира с топката .За това какъв ще стане футболист и нещо друго.Затова не си дава зор в ученето .Сега да ДУ голямо преписване пада.Присъствах на изпитване по история нашия с замах прелиства ,чете ,ужас.И ми вика трябва да си тъп да имаш учебник и да не гледаш от него.И аз си направих извода че няма научени уроци.Направо незнам като отидат присъствено ще окапе здраво.

# 115
  • Сф
Вита,щях да я накарам да пише сама , още преди да се изложи пред г_жата,  мислят ни за тъпи!

И аз я карах моята да пише преди малко по мат.рационални и се ядоса,че я въртя и ми вика:
Леле , как ме нервираш с тия задачи, д_р А.,личната ми каза днес да не се вълнувам,че ще се подуе ръката.И аз се вързах.., Joy докато не се чух с мм,който беше сутринта с нея при лл.
Вика, пак те е метнала.. Scream
И я оставих да си играе сега на рс ,че отказвам да се занимавам.
Утре като ревне...ще я оставя да се удави..в задачи и сълзи.То гледаш да помогнеш, да обясниш, то се дърпа..

# 116
Моята се кълне, че тя лично си е написала преразказа. Оставих я да го прати на учителката (не съм убедена, че ще бъде проверен от нея). А утре ще бъде разобличена от мен и ще го направи на ново.

# 117
  • София
При нас основния проблем с ДО е че моят се разсейва. Той не е от приказливите и когато са присъствено иска-не иска слуша какво им говорят. Но когато са дистанционно си отваря прозорци с клипчета, с игри и не внимава какво им предподават.
Учителите им настояват за камери, изненадващо се изискват споделени прозорци и все пак той знае при кого и кога може да скатае и не пропуска да се възползва.
Резултатът е ясен: сбитият преразказ естествено трябвало да е в 3л. ед. ч. и в сегашно време. Питам го, госпожата не им ли го е обяснила това? Ми госпожата отделила един цял час да им обяснява как се прави сбирт преразказ, но той не я слушал защото си мислел, че е същото като на курса (ама на курса ги подготвят за НВО и ги учат как се прави трансформиращ подробен преразказ). Т.е. той си призна, че е не е слушал в час. Ами хак му е! Ама понеже се е спекал от амбиция - рева, треска, хвърля, много го беше яд. Но си мисля, че така по-добре стана. Седнахме и проведохме един разговор именно колко е тежък изпитът след 7 клас, какви капани и уловки ще има и той какво възнамерява да прави. Обеща да се стегне и да внимава. Каза, че иска да си учи английски. И не знаел какво иска да работи, но най-му била интересна английската и американската история, както и новата история. Преди си падаше по математика и програмиране. Та след някоя и друга година може и да смени плочата.

# 118
Щерката заяви, че след 7клас иска паралелка "Софтуер и хардуер". 😶

# 119
  • Пловдив
От опита си с едно минало през системата дете,както и всички около мен деца смятам ,че е твърде рано за ориентиране.Аз от 5 годишна знаех какво искам,и това станах,но това е по-скоро изключение и може би на инат да си сбъдна мечтата.
 Каката завърши МГ до 7 клас.Дума не даде да се обели за математика по-нагоре. С високите оценки на НВО можеше да бъде приета навсякъде.Тя естествено направи избор по допирателната-английската.Това беше единственият път ,в който наложих мнението си. Категорично отказах,защото вече беше взела Кеймбридж ,който отговаряше на 9 клас някъде.Това да щрака с пръсти няма са стане. Тогава тя реши Националната Търговска гимназия. След нея завърши банки,финанси и мениджмънт в Loughborough Англия.Една година след завършването се чуди каква магистратура да направи и записа недвижими имоти в  Reading.Шокът за нас беше голям,цената убийствена.Чудихме се защо трябва да учи за брокер.Тук ставаш такъв без образование.Доверихме й се,защото нищо не знаехме.В момента работи в екипа,който управлява фондовете за недвижимиимоти на Банка Халифакс  и националната банка на Шотландия. Оказа се ,че тя учи съвсем други неща от тези ,които ние си мислихме.
Колкото до дребната,не я питам. Смятам,че и тя не знае.Върви й математика,с англ и испански е повече от добре. Мислим за паралелки испански,италиански и за търговската гимназия ,в никакъв случай английски.
По въпросът с ваксините-трудна и тегава ще е ваксинацията.Имам колеги,в ковид отделения неваксинирани.Моята клиника мина-5 човека без никакви странични реакции.Втора игла чакаме на 27.Обаче не било сигурно,защото не им излизали сметките с бройката.И в Пловдив,както в Санданки има издънки,просто не гръмнаха медиите.

Общи условия

Активация на акаунт