ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 651
  • 792
  •   1
Отговори
# 360
През едно мнение нагоре съм отговорила на този въпрос.
Винаги, когато се опитват да ви стреснат с подобни твърдения, питайте в кой нормативен документ е уреден въпросът, включително член и алинея, номер и дата на заповед на министъра...и т. н.

# 361
  • София
Аз започвам да си мисля, че го правят умищлено, за да стягат родителите децата си по всички предмети Wink
С дъщерята ми, ми ги говориха същите и аз подкована според инструкциите на Дидева питах и отговорът беше: "Има го, има го документа, сега не мога да го цитирам точно, но ще погледна и ще ви кажа". Разбира се такова поглеждане и казване, по-късно не настъпиха. Сега същите учители се опитват да ми внасят същата дезинформация - 3 години по-късно. Е, айде за 3 години не се ли ориентираха или едно си знаят, едно си баят.
И това е всяка година, от кога сигурно само Дидева знае.

# 362
  • Пловдив
Оценките не влизат в балообразуването, но все пак са някакъв критерии за знания. Не си струва да се отпусне детето, че примерно оценката в 6 клас по БЕЛ няма значение. Всяко усилие през годините си струва, а всяко неглижиране на нещата се отразява негативно впоследствие. Да не говорим, че ако не оценка, то със сигурност НВО включва материала от 5, 6 и 7 клас по български и математика. Но наистина не е коректно учителите да всяват паника с грешна информация.

# 363
  • София
И моите наблюдения са същите, като на Gorg0nzola. Даже няма да се учудя ако тези училищни шлагери се носят и от преди Дидева Joy
Не мисля, обаче, че целта е дезинформация или "стягане на редиците". Просто не знаят и повтарят за удобство старата дезинформационна песен. Не всички учители, но са доста.
Стон, мисля, че балът за кандидатстване винаги са 500, само балообразуването е различно. Има лека свобода дали да се взимат двете НВО, съответно умножени по 3, по 2, по 1, така че да образуват максимум 400т и отделно две оценки по различни предмети от свидетелството за 7 клас, превърнати в точки, които додават към бала още 100т (Шестицата се приравнява на 50 точки). Вече при подреждане на желанията в заявлението за едно училище балът ти може да е 460, за друго 470, за трето 450, защото балообразуването включва различни оценки от свидетелството и различен коефициен за точките от всяко от двете НВО.
П.С. Редактирам се. Отново те прочетох - ти си казала същото, за което много се извинявам Kissing Heart

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 12:10 от мандаринка

# 364
И според мен е за да ги постреснат децата, но тези които са с по слаб успех, реших малко по - късно да си пусна питането за това нещо, да видим какъв ще е отговора.

# 365
Получих днес в Школо програмата за втория срок. В четвъртък д...е да му е яко - 2 часа ЧП и 2 часа история. Кои са другите два часа хич и не забелязах 🤣 За този четвъртък явно ще трябва да учи сериозно в събота или неделя.
Втора смяна ще е. Никога не е учил следобед. Нашето училище сигурно от десет години е на едносеменен режим. Заради Ковид кризата ги разделиха на две смени през тази учебна година. Дано успее бързо да се настрои към новия ритъм. И на тренировки сутрин ще е сам, защото всичките му съотборници ще са първа смяна. И там ще му е тегаво.

# 366
  • София
Ston, при 2 месеца вече дистанционно и...не му се вижда края, какво се правят на утрепани да ги делят на смени! Освен, ако и учителите са оредели. Ужасно ме дразнят понякога!
Ние сме с ужасно изискващи госпожи и по БЕЛ и по Математика. От една страна - добре, 5-цата по БЕЛ е безценна като знания и положен труд, от друга - поставя го в неравностойно положение при кандидатстването.
Наистина съм в чуденка какво да правя за догодина. Дали да го запиша в кварталното и на курсове или да си го оставя в това училище и да му скъсам д-то от учене...🙄

# 367
Ариана, вярно, че няма никакъв смисъл от смените при ДО. Обаче графикът на учителите в началото на годината е правен с презумпцията за смени. Повечето преподават в различни випуски и може и да се получи застъпване. А и нали все още всички се надяват уж да се ходи на училище. Аз отдавна не се надявам и отдавна ми стана безразлично.

# 368
  • София
При нас няма график за втория срок. Но от 3 дни пише шестокласникът ДР от ноември-декември, които сега са се сетили да му искат за проверка. Получихме уверение от директора, че ще врътнем смените и вече няма да се става в 7.30 часа, броим дните до този момент, тъй като сутрин събуждането е страшна мъка.

# 369
Някой има ли идея какво се случва с 1 и 2 февруари. При нас заредиха програмата за втория срок в Школо от 4 февруари. За първия срок програмата е до петък и 1 и 2 седят празни.
Тая надежда за ваканция, въпреки че знам, че ги дадоха тези дни към Коледната ваканция. Но надеждата умира последна:)

# 370
Моят почти нищо не попълва в УТ по история (не че го виня, де, и аз не бих искала да я попълвам 🤣). Казах му да си прави сметката. Все един ден ще ги върнат в училище, дори и за малко да е, и г-жа Б. ще поиска да види тетрадките. Много ги е страх от нея. Да го видя тогава как ще се справи с попълването на почти цялата тетрадка наведнъж. Ами като не му увира главата, ще си носи последствията.

# 371
  • София
На нашите само 1 ден им оставиха ваканция. Безкрайно безмислено да е в сряда, но те и на това се радват 😀

# 372
  • София
Ариана, не е безмислено. Един ден почивка, си е ден почивка. Може, ако имат готин класен да ги заведе в музей или на ледената пързалка.

# 373
Някой има ли идея какво се случва с 1 и 2 февруари. При нас заредиха програмата за втория срок в Школо от 4 февруари. За първия срок програмата е до петък и 1 и 2 седят празни.
Тая надежда за ваканция, въпреки че знам, че ги дадоха тези дни към Коледната ваканция. Но надеждата умира последна:)
В нашето у-ще има съобщение, че 1 и 2-ри са учебни дни от първи срок, 3-ти е ваканция и втори срок започва на 4 февруари. Още няма програма за втори срок.

# 374
  • София
Още нищо не се е чуло за другата седмица при нас. Няма инфо на сайта. А в школото има само програмата за тази седмица, за следващата я няма.

Иначе единият чака с нетърпение да мине първа смяна, а другият не иска и да чуе за втори срок и втора смяна. Ама това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт