ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 577
  • 792
  •   1
Отговори
# 600
Спането, ах туй спане, ляга си и заспива когато си поиска, до към 12 - 01 вече е заспала, сутрин алармата между 6:50 - 7:40 не спира да звъни през 10 - 15 мин., но пък стане ли време става и се оправя, в 8 почват часовете, мрънкане, спорене, и др. подобни го отдавам на месечния цикъл.
Иначе проблем имаме със дрехи и др. вещи, вчера си хареса дрехи, купихме ги, еми единия комплект долнището вечерта го сложи, изфука се, днес го слага пак, еми познайте за по - малко от час и на долнището на единия карчол вече зейна една малка дупчица, такъв унищожител на дрехи не съм срещала досега като нея, за няма и дванадесет часа и всичко ново се къса или чупва, не е нарочно, но на мен ми писва вече, дано скоро се спре с тези неща, чеее, и милиарди да имаш пак няма да стигнат.

# 601
Нямам сили да дебна кой кога си ляга. Откакто сме с възрастното поколение под един покрив ние, средното, спим на тавана. Качваме се към 10,30 и кой какво остава да прави, не знам. Вторият срок сме втора смяна, предразполага към по-късно лягане, още повече, че и старците, и брат й са от късно лягащите.
Знаете ли кога е вторият кръг на олимпиадата по математика? Госпойцата ми казва, че е към средата на месеца, но точна дата не знаела.

# 602
Моята госпожица завърши срока с 4 петици, а останалото шестици. Като видя резултата и решително каза, че смята втория срок да се стегне и да си повиши успеха. Wink

Гледам, че разисквате лягането... У нас гледаме да си лягнем към 23 ч, но за нещастие често пъти отива доста след този час. Поне гледам наборката задължително да се е позиционирала в леглото около този час, че големия разваля дисциплината. Нещо почна последно време да си ляга след 1 ч. Все си намира каква важна работа, която да трябва да свърши. Организатор е в събитие на училището си и все нещо изниква, което да трябва да правят заедно или поотделно с другите организатори. Или пък решава, че ще учи по някой предмет, защото предстои контролно / тест/ изпитване. Харесва му да се занимава нощем, макар сутрин да става рано.

Знаете ли кога е вторият кръг на олимпиадата по математика? Госпойцата ми казва, че е към средата на месеца, но точна дата не знаела.

Мисля, че е на 13 февруари, макар учителката ѝ да не е сигурна коя ще е датата. И моята се класира, но май ще се откаже, защото нещо не ѝ спорят задачите от предишните години и ѝ се стори безмислено да си губи времето. Възможно е да си промени мнението, мисля че има време, туко виж са сменили датата.

# 603
  • София
На 13.02 е областния кръг на олимпиадата по математика. На нас класната ни изпрати графика, в кое училище да се явим. Труднички са задачите. Дано децата се справят.
Вчера пътувахме и през цялото време го изпитвах за олимпиадата по география. Отделно и БЕЛ. Другата седмица ще е интересна с три олимпиади.

# 604
Благодаря за информацията. Не знаех, че може да не е в нашето училище. Ще трябва дребната да се поинтересува повечко.

# 605
Ако някой има възможност и желание, моля да помогне с тези задачи. Наборката е решила две от тях, но за мен са грешни. А първата задача и аз не знам как да се реши. ☹️

# 606

Първите две. За първата съм сигурна, но втората май я обърках някъде. Ще трябва да сложа очилата

Ето и третата.

Вторият пример пак го реших, този път с очилата 🤣, и пак толкова получих, но не гарантирам. Когато са толкова много сметки и аз се обърквам понякога.

Намерих си грешката на втората. Вече на тези снимки всичко би трябвало да е вярно. Съжалявам, че едната е завъртяна.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 14:12 от ston

# 607
Уау! При нас не са решавали все още такива задачи. Заболя ме главата.....

# 608
Ston , благодаря! На първата задача и щерката е получила същият отговор. Явно има нещо вярно все пак. 😀

# 609
  • София
Ама питате за олимпиадата, а после хвърляте тези задачи. Нашите още не са взели степен. Аз ли трябва да му го преподам? Ама вече!
Започвам да се чудя дали не са ни малко часовете по Мат, че все нашите са на опашката. А може и децата да не схващат и затова учителят да се бави.
В такива моменти място не мога да си намеря.

# 610
  • Mars Hotel
И нашите не са стигнали до степенуване. В момента са на координатна система.

# 611
И при нас все още не са стигнали до степените.

# 612
Нашите взеха степени, но само първия урок. С две думи, може да пресметне колко е 3 на четвърта примерно и дотам.
Вчера решава рационални числа, че май престои контролно тази седмица. Със степените ще задълбаем другата събота и неделя. Хич не са сложни, но трябва много да се внимава. Трудно е за тези, които са по-разсеяни.

# 613
При нас това бързане не се отразява добре на наборката. Две седмици след приключване на раздела за рационални числа, решава задачи до автоматизиране на правилата. После до 3-4 урок на степени ѝ беше пълна каша в главата, чак се бях уплашила, но след доста обясня и задачи "захапа".
Лошото е че съм забравила материала и трябва да си го припомня, за да работим заедно.

# 614
Вита, ползвайте от тези диплянки с формулите. Някой по-рано беше поместил листа с формули за НВО. Там май също ги имаше степените. Винаги вкъщи съм им давала да ползват формули докато решават задачи. Така бързо ги научават без да се мъчат да ги учат наизуст. 3-4 правила има да се запомнят, постепенно с решаване на задачи се получава.

Общи условия

Активация на акаунт