ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 566
  • 792
  •   1
Отговори
# 660
Добре дошла kukumizin.

От вчера се върна на присъствените уроци при Г - на, заедно с другите деца, беше доволна вчера, дори поиска и отиде сама, не искала да ме разкарва, сега чакаме пак часа при Г - жата и редовното изпитване и пращане на д. р., незнам колко добре го е овладяла този език, за мин. година бях споменала че Г - на ми каза, че от нея ще стане учителка по АЕ, но като знам колко е обрана откъм реч, та се съмнявам да прояви желание, тя сега не знае какво иска, та съм сигурна че и по нататък няма да е ориентирана.

# 661
  • Сф
Момичета , да ви питам нещо. Пролетната ваканция кога е?
А Великденската?Кога е Великден ? Така съм се объркала, не  е истина. Flushed

# 662
  • София
Аз лично не разбирам защо им е този тест,поне никъде не прочетох нещо конкретно.Няма анкета още при нас.Не знам статистика ли гонят или нещо друго.Тестът има смисъл само ако го правиш регулярно и пак не е гаранция ,че ще хванеш момента.

Имам съмнение,че някой "наш човек" закупил бързи тестове и сега трябва да се пласират.А какво по-лесно от това да се тестват няколко хиляди за кратко време.Друго обяснение нямам.В случая няма полза от тях.Каква информация ще им даде това?То човек може да се зарази след като му направен теста.По информативно ще е да им направят тестове за антитела.По-добре тези тестове да правят там където има нужда.Да ги раздадат на болници,на джипита.

# 663

Пролетната е 3-11 април, Великден е на 2 май.

# 664
  • Сф

Пролетната е 3-11 април, Великден е на 2 май.
Aха, значи две ваканции се очертават. Благодаря много!

# 665
  • в очите на дъщеря ми
Добре дошла на   kukumizin.! аз  попълних анкетата, не съм против, смятам, че така ще се изясни моментната картина. Само като си помисля за ситуацията ноември и декември, ми настръхва косата! Прекрасната си пострига косата.....на верев...твърди, че много се харесва, чудя се дали да не я заведа на очен лекар Satisfied Втория срок започна с 2 "6"-ци  по БЕЛ, 5 по матем. и 6 по ТП. Ще видим развитието...

# 666
Здравейте, имам нужда от съвет. Набора е много притеснителен. По три предмета направо изпада в ступор. Трудно се изразява, върти с пръст косата и почти заеква. Направо си гълта езика. Принципно живее в спокойна обстановка, постоянно му говоря позитивно, няма проблем каквато и оценка да има...и е с ниско самочувствие. Говорили сме и ми казва че знае колко струва, не се подценява, но това е нещо което не може да промени.  Притеснението му е само към госпожите по БЕЛ, География и История. По литература си знае урока перфектно. Помогнах му, обсъждахме смяхме се и отделно го слуша онлайн... Знае го! Госпожата го изпита на домашните и като започна едно заекване...А само трябваше да прочете това което е написал. Вече не знам как да му помогна. Не е бил винаги така. Ако някой се сеща нещо приемам съвети. 😊

# 667
  • Пловдив
Да открие силните си страни и да се изявява в тези области. Както примерно му върви по английски, да продължава в тази сфера, да взима участия, да ходи по състезания, да показа най-доброто от себе си. Това ще го направи по-уверен в себе си и по смел в изказванията по другите предмети. Възможно е и да се притеснява, защото ти го слушаш как говори. Дори е твърде вероятно Simple Smile
Странни са им периодите на наборчетата. Моята примерно от 2 години някъде не иска да черпи с бонбони за рождени и имени дни. Защото трябвало да минава с кутията през целия клас и щяли да я оглеждат всички Close И без друго си мислела, че все някой я наблюдава... или в час, или в абтобуса. Ами да, зяпат се в час, тийнеджъри са Grinning И с това трябва да се свиква. От друга страна миналата година на общата онлайн родителска среща с директорката и всички учители, изведнъж се включи и си изказа мнение за онлайн обучението без да ѝ пука  Joy

# 668
Писах, трих. Не е само твоето дете така, Гена. Не че ще ти олекне. По мое мнение това ще се задълбочава при много деца поради неконтактуването с други хора извън семейството. Ще му дойде самочувствието на детето рано или късно. Най-добре да не го коментирате. Дръж се все едно нищо странно не виждаш. Отвличай му вниманието. Говори за себе си, знам ли. Ще намерите разрешение заедно.

# 669
Момичета, то хубаво се съветваме по този въпрос, вярно е че периода им е такъв, но трудно се излиза от него. Сега ще ви разкажа и за мойта щерка какви ги надроби в часа по ФВС завчера, тъй като от Сряда до Петък имат този час, а в Четвъртък са последните два.
Почва мойто да прави упражненията, стига до планката и камерата се изключва, питам я защо, а тя - ми почивам си, уж тръгна да я включва и се отказа, казвам и хайде, а тя ми вика ей сега, и така 5 мин., накрая ми казва че я е било срам, обяснявам и спокойно както винаги че щом може и не я е срам даправи другите, че щом прави разни хореографии на песни, дори и по улиците и че пее където и попадне, не би трябвало да я е срам, а то пущината ми отвръща че имало разлика, щели да и видят лицето, разговора ни продължи в този дух, по едно време се ядосах и развиках, тъй де, тя не е чак толкова от срамежливите, е ми не и не, не го направи, и защо, защото имало разлика от това да правиш упражненията, да се кълчиш къде ли не от това да правиш планки, питам я каква е разликата че аз не виждам такава, а отговора беше - има, така и не ми разясни 6аква е тази разлика, в училище се гледат един друг, на улицата всички с които се засича, в къщи със нас, еее обясних и какво ли не, но не го направи.
Докато мене и тази фаза още много вода ще изтече, дано да доживея и този момент. Занова спокойно, дишайте и им се радвайте.
Гена, ако искаш поговори си с учителите, да го изпитат насаме, на лично да си определят ден и час, и ако се съгласят в началото да рочнат да го предразполагат с общи приказки, после в разговора да вмъкват по един два въпроса, и така без да се усети много изпитването ще мини.
Момичета тъй като пак се поувлякох с писането, малко по - нататък ще може ли да ви пусна откъс от някакъв текст, незнам от разказ ли е, роман ли е, какво ли, но не успях да намеря инфо за него, та ако вие се сетите откъде е и да ми кажете, много ще съм ви благодарна.

# 670
Благодаря ви! Ами проблема е само със трите гореспоменати госпожи. По литература след изпитването има 6 но за мен беше ужасно. Аз не съм при него и той не знае че съм чула ( слушала) . Говорим си и му казвам да го разиграем двамата но отговора е че с мен е спокоен  и няма как да си представи друг човек 😁
Всъщност проблема за мен е, че изпитва някакво постоянно чувство за вина при тези три госпожи. Снишава се и постоянно се извинява ако обърка а нищо не е станало. Направо се паникьосва. Ще се правя, че нищо не е станало 🤔  ще му говоря наблягайки на силните страни пък времето ще покаже. Наистина им липсва социалният живот!

# 671
И моят е срамежлив,знае и никога не се включва доброволно.По едни предмети буквално се гипсира и му трябват няколко секунди или минутки за  да се овладее,а не винаги ги има на разположение.Една част от учителите усещат и помагат на децата(не само на моят хубостник),но други не са чак толкова разбиращи и там  куцат нещата най-вече при устните препитвания).Говоря много с него и се надявам да го преодолее с времето.

# 672
  • София
Гена, а защо не говориш с всяка от трите учителки поотделно. Като им обясниш проблема е много вероятно да приласкаят детето, да се опитат да помогнат. Нали са педагози.

# 673
Друго което може да пробвате е, да направите запис на часовете и през уикендите да тренира, другото е по време на час ако са с включени камери, да закрие екрана и да намали звука дотолкова доколкото да може да чува какво се говори и когато решат да го изпитват да запази самообладание.

# 674
Ирина едната е...не става . Вчера обясни на децата, че нямат право и секунда да закъсняват. Трябвало да бъдат както войници! Тя е възрастна и  и е писнало според мен от пубери. Всъщност две от трите госпожи са възрастни и едната е преподавала и на мъжът ми.😊
Тони това със записа е малко хард, но ми харесва . Даже мисля да пробваме а пък и ще се посмеем малко 😁

Общи условия

Активация на акаунт