ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 560
  • 792
  •   1
Отговори
# 45
Аз, когато си позволих в края на миналата уч. година да направя забележка на г-жата по Математика, за методите й на преподаване или по скоро за липсата на такова, тя ми върна отговор да не я уча как да си върши работата. След това си позволи да злепостави детето пред целия клас, изкарвайки него виновен, че я бил обидил по този начин/след моето писмо към нея/. Ей тогава вече не издържах и написах писмо до директора, като му обясних всичко. Толкова нерви хвърлих, но това беше най-доброто нещо, което можех да направя, резултата беше- тази уч. година нова учителка по Мат., а детето се справя  повече от добре вече, както и целия клас.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 17:43 от vasivena

# 46
  • Варна
Със сигурност датите за класните работи трябва да се обявяват предварително. Имаше и ограничения за броя контролни/класни за седмица, но не съм сигурна точно как бе формулирано. Но за класните е недопустимо да не се обяви предварително дата. Как така изненадващо?
vasivena Точно така трябва да се постъпва, напълно подкрепям.

# 47
  • Пловдив
Със сигурност датите за класните работи трябва да се обявяват предварително. Имаше и ограничения за броя контролни/класни за седмица, но не съм сигурна точно как бе формулирано. Но за класните е недопустимо да не се обяви предварително дата. Как така изненадващо?
vasivena Точно така трябва да се постъпва, напълно подкрепям.
Ааа ,не е изненадващо.Днес е обявено за 18 или 20 не запомних.Има време децата да се подготвят.Само дето правиха два пъти вече.Грешното класно,както писах е оценено.Обещанието да се премахнат оценките от школо не се случва -още чакаме.Започва да става все по-забавно.
Добре ,че има кой да учи детето,че ако разчитах на училище.... щеше да е трагедия.

# 48
Честита Нова Година! Пожелавам ви преди всичко здраве, железни нерви, любов и щастие!
Аз съм на ръба на нервна криза. Сипала съм си вино (В понеделник!!!) за успокоение на нервите.
Моята хубостница от 13 до 16 часа си беше написала само домашното по АЕ, което го пише за около 15 мин. (Иначе гледали с баба й някакъв индийски филм😬 до 15ч., после обядвала, после в 16ч. ми се обади да ме пита, какво още има да учи, все едно не си знае програмата за утре. Прибирам се, тя изобщо не почнала да си решава задачите по математика за утре, защото много била изморена, спяло й се, лошо й била и още бля, бля.....
Оставих я, да се оправя сама, сега гледа тик-ток, и си чати. Утре ще е без домашно по мат.
 Вече нямам сили и почти😉 не ми пука. Ама почти. Писна ми да дудна, а тя да си прави каквото иска. Нейн си бил живота, ми като си е нейн, да се оправя сама.
Ох, оплаках се🤗
В понеделник имат тест по история, във вторник класно по български и тест по АЕ, в петък тест по география, остава да видим в сряда и четвъртък какво ще имат, по рисуване за петък имат и презентация за Ренесанса.

# 49
И при нас ги напънаха на класни и контролни. Всички чакаха да ги върнат присъствено, но като видяха, че няма - взеха да пускат контролни. Лека лудница ще е 1-2 седмици, но каквото такова. Много ме изнервя единствено помотването. Нещо, което може да се свърши за 15 минути, се върши за час. И после - нямам време, изморен съм, кога ще почивам. Но се справя детето за момента. Само с БЕЛ ни е по-голям сблъсъка - и на него, и на мен. Но то пък не може по всичко да си добър.

# 50
  • Бургас
vasivena,все едно сме в една паралелка с вас.
Миналата година преминахме през този кошмар,точно по математика.Старата ни ,,учителка,, не ставаше за нищо. Целият клас само слаби оценки. След много оплаквания до директора я смениха.
Тази година сме с нова госпожа и децата дръпнаха с материала и знанията си. Доволна съм.

# 51
  • Майничка
Нашите приключиха с класните преди ваканцията, но сега приключват раздели и логично, имат изпитвания. Още не успява да си нагоди ритъма след ваканцията, а и ние влязохме в разни филми и не успяваме да й дадем много зор. Учи си, никога не пропуска или пресрочва домашно или задание, ама отгоре-отгоре.

# 52
При нас пък все още не се планират класните по математика и БЕЛ. Надяват се да ги направят в училище. Rolling Eyes

Иначе правим контролни по някои неща.

Аз малко съм й поотпуснала края на моята да се оправя сама, че нещо нервите ми вече не издържат /започнах хапчета за кръвно Sad/ Каквото си сътвори - такова.

За мрънкането пред учителите какво да ви кажа - аз съм един, да не кажа еденствения, родител в класа, който от време на време дръзва нещичко да се възпротиви. Все по-малко се обаждам, защото почти никой от другите родители не ме подкрепя. Направо се чудя не им ли пука на тия хора какво и как се случва в това училище с техните деца. Стигнала съм до извода, че просто трябва да изтърпим простотиите на някои учители и това е...
Не мисля, че и жалба до директора би помогнала - едва ли нещо ще се промени, а само ще си създам още по-сериозни проблеми със съответния учител.

# 53
Това за родителите и аз се чудя не им ли пука за децата.Аз като слушам някой учители как им говорят ,някой дори ги обиждат ми идва да вдигна телефона и да им тегля едни.Единствено ме спира ,че с моя се държат добре и той си ги харесва.
Ние класните ги направихме преди ваканцията .Сега ще правят контролно по ЧП и История ,другата седмица по- география и сме готови. Вчева по ИУЧ бълг. ги оформи за срока имаме 6 Simple Smile

# 54
utro77, ми и ти си като мен, и аз съм все от тези които се обаждат, много рядко се е случвало някой да се обади за нещо, и всеки път си казвам да си замълча, ама пустото му червейче все ме човърка и не си премълчавам. За оплакване или подаване на жалба пред директор изобщо няма да има смисъл, още повече че ще бъда единствена, ако се налага да подам.

Теста по български мина, сега ще чакаме по чп който е 6 час,  а след него изобщо не ми се мисли, имат фвс и на тая ми идва да и измъкна главата, все е недоволна от децата, каквото и да правят.

# 55
Аз съм се отказала да се разправям. Преди родителски срещи всички мрънкат за това или онова. На срещата после всички мълчат. Ами писна ми все аз да съм говорителя и после все аз съм кривата. Почнах и аз да мълча и така.
На работа е същото. Все мен ме ползват за говорител пред началството. Е, стига толкоз.
Решила съм ако има нещо, което засяга пряко мен или детето да водя лични разговори. Общи битки вече отказвам да водя.

# 56
utro77, ми и ти си като мен, и аз съм все от тези които се обаждат, много рядко се е случвало някой да се обади за нещо, и всеки път си казвам да си замълча, ама пустото му червейче все ме човърка и не си премълчавам. За оплакване или подаване на жалба пред директор изобщо няма да има смисъл, още повече че ще бъда единствена, ако се налага да подам.

Теста по български мина, сега ще чакаме по чп който е 6 час,  а след него изобщо не ми се мисли, имат фвс и на тая ми идва да и измъкна главата, все е недоволна от децата, каквото и да правят.
Тони ще може ли да ми пратиш теста по ЧП ,като приключат децата ,че и моят в четвъртък ще прави.Успех на детето.

# 57

Тони ще може ли да ми пратиш теста по ЧП ,като приключат децата ,че и моят в четвъртък ще прави.Успех на детето.

Няма проблем, ще ти го пратя. Ние шотнахме теста по български, дано да изкара хубава оценка, та поне да не е 4 за срока а 5.

# 58
    Шест на теста по ЧП днес.
    Обаче толкова да го мързи... Контролното беше първи час, още съм си вкъщи. Гледа си някакви простотии на телефона и чака да стане време за час, бюрото му празно. Викам му да си извади поне учебника, може пък да му потрябва, да погледне за някой въпрос. С такава тежка въздишка се пресегна към чекмеджето. Боже, и да препише даже го мързи.
    Радвам се, че разрешиха да възобновят тренировките. Така няма кога да се помотва и да си губи времето с глупости. В 18:30 съм го прибрала снощи от залата. Ако иска да играе, трябва да напише бързо домашните.

# 59
    • София
    Имаше полза от моето викане и юркане за местоименията. Май. Каза, че този път била сигурна за въпросите от теста. А дано.
    Другата седмица е класното по бел. И сега щерката се чуди дали има шанс да ги върнат в училище. По-спокойна била когато прави в нас тестовете.
    То и на мен ми е интересно дали ще има промяна или остават в ДО до края на месеца. Уж в края на седмицата ще се обсъжда това.

Общи условия

Активация на акаунт