ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 560
  • 792
  •   1
Отговори
# 60
Шест на теста по ЧП днес.
Обаче толкова да го мързи... Контролното беше първи час, още съм си вкъщи. Гледа си някакви простотии на телефона и чака да стане време за час, бюрото му празно. Викам му да си извади поне учебника, може пък да му потрябва, да погледне за някой въпрос. С такава тежка въздишка се пресегна към чекмеджето. Боже, и да препише даже го мързи.
Радвам се, че разрешиха да възобновят тренировките. Така няма кога да се помотва и да си губи времето с глупости. В 18:30 съм го прибрала снощи от залата. Ако иска да играе, трябва да напише бързо домашните.

Може ли да ми пратиш вашия тест по ЧП, ако го имате сниман, ние ще го правим после, да видим вашите въпроси какви са били.

# 61
И ние правихме тест по ЧП днес.
Дано да го е направила.
Но като гледам колко е разсеяна - казва ми, че на единия въпрос госпожата е объркала отговора и е дала 71, а трябва да е 81. А в същото време имало отговор "няма нито един верен отговор". Просто.... Rolling Eyes

# 62
  • Бургас
И ние днес правихме тест по ЧП. Миналата седмица по БЕЛ класна.
Остават ни математика, история за следващата седмица.

# 63
При нас остана история,мат и контролно по бел.,(всъщност ще са две,едното е за поправка на оценките от класното и ако има желаещи за повишаване на успеха).Преразказите уж също бяха за оценки,но ищо не е вписано.Моят хубостник искал на матурата да има сбит преразказ,:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 64
  • Варна
Може ли линк към примерно класно по математика - фигури + рационални числа? Flowers Hibiscus

Не знам как е при вас, но в класа е популярно съвместното учене. Сега са се събрали онлайн в Тиймс съученици и учат съвместно по география - преговарят, изпитват се. Според щерката много им помагало по разказвателни предмети.
Въобще каналите в Тиймс се използват доста активно - за учене, за игри, чатене и пр.

# 65
  • Майничка
И при нас са се кооперирали 3-4 хлапета и преговарят съвместно. Аз намазах от упражненията в Ексел - касиер съм на входа и девойката ми оправи годишния отчет. Не че нямам шаблон, ама като прояви инициатива, коя съм аз, та да се обаждам. Сега само ще си копирам тайно разходните фактури в моя файл.😏

# 66
  • София
При нас днес мина класното по МАТ. 14 задачи бяха, но ми се видяха прекалено лесни. Една от задачите беше на ниво 4-ти клас. Може и да ми се струват лесни, понеже ги сравнявам със задачите от курса по математика, на който ходи. Там определено решават по-трудни задачи, а и вървят по-напред с материала, което му е от полза в училище.
Напоследък, на моето дете хич не му се отразва добре дистанционното обучение. Мързи го, спря да учи и се отпусна. Не беше така миналата година. Най-невъзмутимо ми заяви, след като се издъни на контролно по немски, че не бил учил за контролното, защото смятал да си ползва учебника по време на теста. Опитах се да запазя спокойствие и без да викам да му обясня, че като се върне присъствено ще е изпуснал материал и там няма да може да ползва учебника по време на контролно, но съм като глас в пустиня.... Аз си говоря, а той ми обяснява за негова съученичка, която имала 6000 последователи не знам си къде.
Смятах да не го пускам присъствено в училище, дори да се реши официално, но май ще се наложи 🙁

# 67
Rouzi, с този номер за кой кого и колко ги последвал, дори и мойто в туй число го има и при мойта, уж е саможивник но от туй отказване няма, когато и дам по нещо да се упражнява от нета, и почна аз да и чета въпроса и се почва, еди колко си ме последваха тук, еди кой си ми лайкна и коментира моя коментар, на моменти и се получава номера.
А аз да попитам вие с кое издателство сте по немски и докъде сте стигнали, нашите днес взеха урока за часа, и изобщо незнам кога ще го свършат първи номер и да почнат втори който им е от втория срок и ще е до края на 7 клас.

# 68
Май ще завършим първия срок онлайн.До колкото разбрах сме ДО до 31 януари

# 69
  • в очите на дъщеря ми
Да до 31.01 са на ОЕСР. Днес има тест по ЧП, а четвъртък класно по математика. Явно госпожата, чака до последно, за присъствено и в последния момент го обяви. Прекрасната, категорично отказа  олимпиадата, то беше рев, то беше драма...не и не, оставих я после пак ще реве, ама  да си научи уроците. 😠

# 70
Добро утро! Студено е много навън днес. Брррр...

При нас остана класното по МАТ, което е утре. И контролни по история и ЧП следващата седмица
Моето се е записало на олимпиадите по математика и история. Той и миналата година на тях се явява.
Нагло ли ще е да ми се иска ваканция? Товари ме много всичката разправия покрай училището. Но не смея да изоставя сина сам да носи отговорност, особено по БЕЛ и математика.   Само да мине 7 клас.

Хубав ден!

# 71
Ох, аз много се притеснявам, че искат да ги върнат в училище.
Точно преди да обявят ДО аз бях подала документи за ОЕСР. Сега май пак ще настоявам да се обучава в електронна среда. Знам, че на нея й омръзна само вкъщи и й липсват съучениците, но рискът все още е прекалено голям. Голямата ми дъщеря има известни проблеми и се опитвам да я пазя.

Днес ми излязоха резултатите от теста за антитела. Нали ММ кара ковид през ноември. Тайно се надявах и ние с децата да сме го изкарали почти без симптоми, за да спрем за малко да се притесняваме с тая пандемия. Но нямам антитела и очевидно ние не сме го карали. Явно доста добре сме успяли да го изолираме ММ.

Така обаче отново си стои на преден план опасността да се вмъкне ковид вкъщи...
И определено присъственото обучение силно ме тревожи.

Както писах, нашите класна не са правили и не планират все още. Дори контролното по история госпожата е казала, че като се върнат в училище.

# 72
  • Mars Hotel
Класното по математика мина днес. Не е било много трудно, но покрива доста материал - от призма и конус до рационални числа и намиране на неизвестни. Видях, че е сбъркала поне на едно място - в уравнението е забравила да смени знака. А толкова й пилих на главата да мисли за знаците... Но така е: крушата не пада по далече от дървото. Аз също редовно оплексвах знаците, защото бях супер разсеяна.

# 73
  • София
Абе момичета, сбит преразказ нали се прави в 3-то лице, нищо че самият разказ е от 1-во и не е уточнено, че е трансформиращ?

# 74
Абе момичета, сбит преразказ нали се прави в 3-то лице, нищо че самият разказ е от 1-во и не е уточнено, че е трансформиращ?
Да , в 3-то лице сегашно време.

Общи условия

Активация на акаунт