ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 585
  • 792
  •   1
Отговори
# 75
А аз да попитам, когато ФВС е ЧСД, можели и има ли право учителят да дава домашна работа, от вчера си мисля че не би трябвало да има д.р., тъй като е час спортни ( свободни ) дейности или както там се води.

# 76
Ние имаме домашно по физическо за днес. Трябва да кажем кои са състезателите на снимките и от кой спорт.

Иначе не караме часове по ФВС по време на ДО-то.

# 77
utro77, вие сте супер, нашата само два дена не ги е мъчила и то след разговор с класната който имах, след това се почна наново, всеки час, в часа ги правят които им е пуснала, и отделно за д.р., затова и питах по ЧСД дали трябва да имат д.р., иначе отделно ги пита и за спортовете, напоследък е все за тенис на маса и волейбол, а в час със включени камери и за капак каза че нищо не били правили, ще и спретна накрая скандал на тая, почва да ми кипи канчето.

# 78
При нас т.нар. модул не се провежда, сега по време на ДОто. Иначе редовните часове ФВС си ги имат. Учат теория - правила на баскетбол, волейбол и т.н. Правят тестове. Учителят им поставя и по някоя гимнастика за домашно.

# 79
  • София
Ами три пъти е сменил лицето в което е преразказвал и накрая понеже не се е разбирало дали разказващият е мъж или жена го е оставил в първо лице Sad Можело е да не използва местоимения, а да ползва "героят", "разказвачът", сатавала е ясна и професията "продавач". Съответно като го е написал в 1л., го е направил и в минало време, вместо в сегашно. Но в началото питал госпожата и тя отговорила: "Имате да правите сбит, а не трансформиращ преразказ" и той съвсем се объркал. Ще видим, това е било към класното по БЕЛ. Имало е и граматични и литературни задачи.

# 80
  • София
Тони, немски учат по този учебник:
https://shop.hueber.de/de/beste-freunde-a1-2-ikb.html
Минали са първия раздел, който е в син цвят.

# 81
Аз съм на ръба на нервна криза с ДО.
Учителят по АЕ, който почти не влиза в часовете, защото има проблем или с компютъра или с интернет и не дава домашни, щял да им пише оценки "на впечатление". ЖДБ!
Учителя по математика, който предава устно урока пак е "избухнал" на контролно със супер трудни задачи, които ги няма в учебника. Щерката ги е решила вярно, но понеже е предала със зъкаснение има поставена оценка 4-ка.
Учителката по География им подсказва на контролни.
Учителя по ИТ е толкова зле, че в началото на учебната година едвам се оправяш с Класрум, оценки се пишат на впечатление. Щерката е отличничка по този предмет , а скоро установих, че дори няма Ексел на компютъра (купихме го в начало на учебната година).
Единствено учителката по БЕЛ си върши съвестно работа.

# 82
  • Бургас
Това ДО няма да доведе до нищо хубаво!
Едно,че знанията им ги няма,друго е,че се изтарикатяват и скатават от часовете и домашните!
Силно се надявам да се върнат по-скоро на училище!
Силно се надявам този Ковид да изчезне завинаги!

Така да не си дават зор да слушат уроците,да пишат....не и не!
Глупавият тикток и инстаграм им са по -важни!

# 83
Още от началото не одобри онлайн обучението и с времето съвсем си затвърдих мнението. Детето е с редовно главоболие от седенето пред екрана. Депресиран е, че не може да общува с децата и да ги опознае тъй като от 5клас е в ново училище и на практика се разбира с децата, но не можа да си създаде приятели с които да се чува като другите, които се познават от години. Няма я мотивацията за учене, която има когато е в присъствие а форма. Днес за пример влизам в стаята му имат час по-математика, а моя дори тетрадка не беше изкарал ютуб пуснат и гледа някакви анимаций. Идеше ми да го убия 😭😭😭

# 84
Силно се надявам децата скоро да се върнат в училище. При присъственото обучение проблеми нямаше, намесата от моя страна беше минимална. Сега цялото семейство сме включени в учебния процес на наборката.
Не сме минали през Ковид, но съм готова да поема риска да се заразим, само да започне нормално обучение за децата.....

# 85
  • София
Уф, аз хич, аз не съм готова да го поемам още този риск. За моите деца предпочитам да са необразовани, отколкото да са сирачета, ама то ясно че всеки си има негова позиция. Не спирам да мисля какви опции имам. Чудя се с какви маски да ги заредя и как да се добера по-бързо до ваксина. Иначе ясно, че ДО е по-зле от присъственото. Ясно е, че някои в това число и моето имат нужда от пъдар на главата. Ама покрай мен панахидите станаха повече от рождените дни и затова така съм се скофтила.

# 86
И около мен панахидите са повече в последно време.Страх ме е ,пазиме се и в същото време искам да са в у-ще.
По мат днес е било класното,оплескал е мерните единици в една от задачите,съответно се води грешна,за др. е сигурен,но аз не съм.Това,като го чуя и ми се реве!Дано не си развали бетонираната уж 5-ца.Confused
По бел и история са в петък и това е за финал.След това рд,онлайн-приготвила съм се!

# 87
Тони, немски учат по този учебник:
https://shop.hueber.de/de/beste-freunde-a1-2-ikb.html
Минали са първия раздел, който е в син цвят.

Ааа както си и знаех, ние сме на Wir на издателство клет Klett, а тест правиха последно декември, този месец надали ще правят повече, взимат си новите уроци.

Днес им казаха оценките от тестовете които правиха по История и Български, по История 5, по Български 6, по ЧП класната каза за днес или утре че ще им ги качи в стаята в тиймса, а по музика почна да изпитва и тест ще имат другата седмица в сряда. Днес като по чудо не ги накара тая по ФВС да правят упражнения, чак не повярвах, трябваше да обърна нещо, даже и д.р. не им даде, все едно е чула че се оплаквам. По Бълг. ез. мойта чак не повярвах че изяви желание да се яви на състезание което ще е върху сбит преразказ, днес ги питаше кой ще иска да участва, но от отличниците, мойта не е чак отличничка но попита учителката и тя каза че може, а любимците ѝ и отказаха.

# 88
Това, че моите деца са ДО не значи, че са защитени. И аз и ММ работим присъствено от началото на пандемията, ежедневно контактуваме с хора. Синът ни кара два курса присъствено, ежеседмично ползва междуградски и градски транспорт. Били сме контактни
на заразени поне четири пъти. Т.е. ходенето на училище по никакъв начин няма да повиши риска от зараза за моето семейство, защото и сега си го има отвсякъде.

# 89
  • Пловдив
Чета, че коментирате сбития преразказ. Според мен сбитият не може да бъде трансформиращ. Щерката днес е правила на “ Радини вълнения” , но е за частния урок. Ще разбера в неделя кво е направила.
Иначе и аз днес крещях. Бях втора смяна и към 10 влизам в стаята й. Принцесата чопли семки, 6 полупразни чаши с вода, 2 чинии, на компа тече майнкрафт, на телефона тик ток, на ушите 2 чифта слушалки.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 23:53 от renydent

Общи условия

Активация на акаунт