ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 640
  • 792
  •   1
Отговори
# 345
И защо сме толкова онеправдани, или късметлии, и аз вече незнам какво да кажа?

# 346
Имам съмнения, че докато дойде нашия ред, ще е затворено отново всичко. Но аз го броя за късмет. Доволна съм от ДОто. Детето си учи. По-спокойно ми е, но аз съм си от паникьорите.

# 347
И аз съм от паникьорите и на мен ми е по-спокойно, че е в къщи. Но на нея не и се отразява много добре - по цял ден е в леглото, на телефона, трябва да дудна постоянно да учи, защото тя не е най-ученолюбиви, амо може да се скатае ще е най-добре. Има хубави оценки, но ако не съм аз да я ръчкам сигурно ще има само 2 и 3-ки.

# 348
  • София
И аз сега прочетох, че 6 и 9 клас са планирани за март.
Хем ми е гадно заради детето, хем съм съгласна, че трябва предпазливо да се подхожда...

Сега мъчим кучето (чакахме ваксина, пък да мине време след ваксината) да свиква бавно с разходките навън. Само да се отпусне и да не е мн студено, подозирам, че няма да му липсват разходки.

# 349
Добро утро!
Бих казала, че кучетата са печелившите в тази пандемия. Или поне нашето. Постоянно има някой вкъщи за компания и разходките са в пъти повече и по-дълги от преди това:)

# 350
Майчета, сега да повдигна и да ви питам един въпрос, нашата класна в момента каза в ЧК че оценките от 5 и 6 клас също щели да влизат в бало образуването в 7 клас, вярно ли е, иначе първо бях разбрала че е за нашия набор, после чух че ще стане от следващия набор, а сега след изказването на класната, тотално се обърках.

Натуся, и аз съм доволна от нея, макар че имаше един случай в началото на срока където се издразних, но иначе като цяло е много добра, ако можеше и по БЕЛ да е същото, иначе по история, учителката им чете урока, после ги пита нещо, или пък ги кара да обяснят какво виждат на снимките, после ги накара да ровят в нета за някакви хора и да кажат какво са намерили, тъй като в учебника инфото граничи с нулата.
За преразказа по бъл. ез., на общинското, на мойта и се падна - Ако цветовете бяха сиви - разказва се за един комин и неговия дим основно, аз доколкото разбрах на общинския, директора ли, учителя ли беше, избирал върху кой непознат текст от дадена творба да се прави сбит преразказ, радвам се за твоето че има желание да ходи.
Мойто като се върна, я питам как беше, разтъжи ли се със сградата, все още ли искаш да си там на училище, еми отговора беше, категоричен, не искала, предпочитала да си е у дома на топличко, под завивките.

# 351
  • София
Майчета, сега да повдигна и да ви питам един въпрос, нашата класна в момента каза в ЧК че оценките от 5 и 6 клас също щели да влизат в бало образуването в 7 клас, вярно ли е, иначе първо бях разбрала че е за нашия набор, после чух че ще стане от следващия набор, а сега след изказването на класната, тотално се обърках.
И аз съм чувала/чела подобни неща... Засега, доколкото знам, се взимат оценките от 7 клас.
Предполагам, че ако има такава промяна, това ще се чуе. Или поне се надявам.

Иначе пък точно с този аргумент - за оценките 5-7 клас и балообразуването - дудна на моята, че трябва да се старае и да сведе 5-ите до възможния минимум.

# 352
  • в очите на дъщеря ми
Мдааа и аз се зверих на рисунка от учебната тетрадка по история, нито в учебника имаше препратка, нито госпожата им беше разказвала нещо и накрая, срам не срам си признах, че нямам идея какво е снимано. Вчера имах, да го наречем "емоционален" разговор с класната за методите и оценката по ТП. Закачалката от ( беше им задача за домашно и я носихме в училището)тел е наречена "грозна", баща и беше кръвно засегнат,тони, аз също знам, че техният випуск, образува бала от оценките 5-6-7 клас, дали пък не съм разбрала грешно?

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 11:36 от Мамзел Нитуш

# 353
Аз съм сигурна, че се взимат оценките само от 7 клас. Имаше някакъв документ по темата, предполагам Дидева може да го каже кой е. За нашият випуск промяната е, че материалът, който се включва в НВО е 5-7 клас.
Това обаче не ми пречи да злоупотребявам и да твърдя пред детето, че се взимат оценките от 5-7 клас.

# 354
  • София
...оценките от 5 и 6 клас също щели да влизат в бало образуването в 7 клас, вярно ли е...
Ми не е вярно, а и не виждам как ще пуснат заповед със задна дата. В смисъл, рещават другата година да променят методиката за балообразуване и бам в 7 клас, те сюрпризират, че ще "играят" и оценките от 5 клас. Ми то ако си знаел, че ще е така, си щял да подходиш по друг начин, ама минало свършено. Факт, че се опитаха да го направят с произведенията по литература в НВО-то (преди 2 години) и родителите реагираха. Но мисля, че няма да им се занимава с нашия випуск, а ще се съсредоточат върху новоизмисления изпит на тези след нас. Надявам се.
Иначе преди 2 години, когато дъщеря ми беше 7 клас и когато измислиха да влизат и произведениято политература от 5 и 6 клас, имаше и някаква "красота", че на НВО-то може да се редуват теза с характеристика на герой, а подробния преразказ с незнам си какво. Тогава дълго дискутирахме, че заданията не са равностойни. Все пак те продължават да си дават теза и подробен преразказ с дидактическа задача, но в "модела на НВО" от страницата на МОН си фигурира обобщеното: 1 задача с разширен свободен отговор; ‒ 1 задача за създаване на текст.

# 355
И аз чух от преподавател, че ще влизат и оценките от 5 и 6 клас, но не съм търсила документ, който да го потвърждава.

# 356
Мммдааа, явно трябва да питам допълнително по нататък класната, това да се луташ в размисли и страсти, дали ще влиза или няма да влиза е доста объркващо, на мойта от лятото на 4 за 5 клас и го казах че оценките ще влизат от 5, 6 и 7 кл. в образуване, тя и така не се стресна тогава, даже и класната не е доволна от успеха на класа тази година в сравнение с миналата.

Мамзел, ми то като не и харесва и смята че е грозно, да вземе тя да го направи, нашата вчера ги накара да направят линии, цели, пунктирни с точки, после и кръгчета по този начин, за 5, 10 мин. децата ги направиха и ги разспусна в едно много голямо междучасие, нашата по ТП си е една от най - готините даскалки, тя им е и по рисуване.

# 357
...оценките от свидетелството за основно образование по два учебни предмета, изучавани в раздел А от учебния план в VII клас, определени от педагогическия съвет и превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците.
С думи прости, балообразуващ предмет може да е само такъв от общообразователната ( задължителната) подготовка с оценката от седми клас.
Бихте ли обяснили какво точно имат предвид учителите, които твърдят, че " ще влизат оценките от 5 и 6. клас"?
Къде ще " влизат", по какъв начин... В свидетелството няма окончателни ( средноаритметични) оценки по предметите, да не говорим, че някои от тях се изучават само в седми клас. Не се изчислява и общ успех.

# 358
От моя опит като родител и от четеното в този форум през годините.
В училищата много често съобщават убедено абсолютно неверни неща относно балообразуването, поставяне на годишни оценки в зависимост от резултати от НВО, кандидатстване и т.н. още други неща, за които се сетите. Конкретно в нашето училище е нямало такива изцепки, но съм попадала на какво ли не, описано тук.
В балообразуването влизат единствено оценките от седми клас по определени предмети, в зависимост от паралелките. Затова и балът при кандидатстване за една паралелка може да е примерно 420, за друга 430, за трета 400, в зависимост оценките от кои предмети са взети и как се ползват точките от НВО.

# 359
И аз имам спомен,че се дискутираха на род.среща миналата година оценките,като балообразуващи от 5,6 и 7клас.Класната беше споделила първо с децата и от там моето реши,че са му най-важни бел. и мат.Дали обаче е така?

Общи условия

Активация на акаунт