Естетични корекции по лице, тяло и т.н. – 38

• 81 419
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, искам да попитам за колагена, който беше споменат от Enisa60 малко по назад в коментарите.
От доста време търся качествен такъв и искам да си закупя.
До момента Най-доброто, което съм намерила е на Herbalife Skin, Collagen Beauty Booster.
Това е посочено като състав на продукта.

# 436
Пристигнаха и моите тейпове. Искам да попитам Enissa60, ако има и други, които практикуват тейпинга също, дали ползват кремове, серуми или лепят на чиста и суха кожа. Не знам дали може да се намажа, а кожата ми е суха и ако не сложа поне хидратант, ще ми е доста некомфортно.

# 437
Благодаря, nkv_sz Simple Smile. Аз имам час за консултация тук с дерматолог, по друг проблем, но ще попитам изрично и за това Simple Smile.
Предполагам, че се отнася и за скинбустър, защото той има ХК, но вярвам, че абсолютно като при всичко друго - е много строго индивидуално как ще реагира всеки оргазнизъм на ваксината с или без филъри.

Скрит текст:
За тейпинга ще допълня това което съм написала в предният си пост , той не замества ботокса и филъра , но е факт че релаксира мускулите и увеличава трофиката на клетките т.е. имитира ефекта на ботокса но няма неговата трайност .Сутрин не се събуждаш нагъната тип "пергаментова " хартия .Правилно поставен той изглажда лицевите мускули .Но сте прави и за алергии и зачервявания и т.н
Отделно лепенето всяка вечер ( трябва да е анатомично правилно поставено .Аз го използвам за гръб и врат , но ми ги поставя колега физиотерапевт , много спортисти са му пациенти и той от години се занимава с този метод .Но тук темата е лице и този метод не е достатъчен а по - скоро профилактичен .

Относно нагъната като пергаментова хартия, най-добрия начин да се избегне това е спане по гръб, който може Simple Smile.
Аз съм се опитвала и не мога да се науча, аз спя по възможно най-лошия за лицето начин - по корем. Но пак, лично мнение и от източниците, които разрових да чета, не вярвам, че лепенките ще предотвратят линиите, които получаваме докато спим. Защото логично трябва да облепиш цялото лице. И да, това са кинезетерапевтчини ленти, които се поставят от физиотерапевт. Ползвала съм, за врат и гръб, но бяха предписани и поставени от кинезетерапевт.
Друго, което е ефикасно да се избегне нагъването на лицето, докато спим е копринена калъфка - A key element of preventing wrinkles and skin damage is to keep your face properly moisturized. The smooth, tightly woven nature of a high quality silk pillowcase naturally seals moisture into your skin, unlike cotton pillowcases, which instead try to absorb much of the moisture in your face.. Това се отнася и за косата, не само за кожата, да не говоря,че се продават и копринени шапчици за спане.
Но с моя подлагащ на съмнение ум, вярвам,че варианта със спането по гръб е много по-доказано ефикасен от silk pillowcases да се предотврати сутрешни линии от спане. Не, че вредят, напротив, но и памучните и силиконовите най-важното е да се сменят често.

# 438
Пристигнаха и моите тейпове. Искам да попитам Enissa60, ако има и други, които практикуват тейпинга също, дали ползват кремове, серуми или лепят на чиста и суха кожа. Не знам дали може да се намажа, а кожата ми е суха и ако не сложа поне хидратант, ще ми е доста некомфортно.
Задължително си правя нощната грижа и след 2-3 часа лепенките.

# 439
Момичета, какво мислите за филъри в скулите? Аз го обмислям, но лятото някъде, по принцип си имам скулесто лице, но ми се ще една идея повече.

# 440
  • в 1001-та нощ
За първи път ми се наложи да спя по гръб - след операцията на бюста, тогава използвах 2 възглавници, за да съм по-изправена. Така свикнах, че после ми беше трудно да започна пак да лягам на една страна.

В последнтие месеци сутрин често се събуждам по гръб. спя спокойно, но защо се завъртам така,  не ми е ясно. Наскоро ми се наложи да посетя нвролог и кинезитерапевт - заради болки в кръста. Оказа се, че неправилна поза е причината и сред препоръките да спя по гръб в определена поза - пак започнах.

И като знам, че трябва - няма хън-мън - свикнах пак. С всичко се свиква - нужна е малко воля или добра мотивация Simple Smile Преди заспиване могат да се правят и дихателни пражнения - заспива се още по-бързо, но на мен обичайно не ми отнема време, защото лягам и доста изморена.

От спането на една страна - при мен нямаше толкова ефект хармоника, колкото мачкане на тъканите - лявата страна, на която спях - винаги беше по-зле Simple Smile

# 441
Момичета, много съм раздвоена. Утре ми предстои Агнес. Притеснявам се да не се отпусне кожата ми след това или пък лицето ми да започне да изглежда изпито. Имам леко отпускане около челюстта. Но имам и да свалям още няколко кг. Не знам и те как ще се отразят след терапията. Моля, посъветвайте ме.

# 442
  • в 1001-та нощ
Относно топенето на мазнини по лицето с този апарат - може би е по-добре - първо да се стабилизира теглото ти - да постигнеш желаните  килограми, да ги задържиш и тогава, ако е необходимо - Агнес.

Междувременно - можеш да полагаш грижи за образуване на колаген - апаратни или инжекционни, за да се подсили кожата и еластичността й по време на отслабването.

# 443
Благодаря, Алена! Какви процедури мога да правя?

# 444
Според мен направи консултация , др ще те посъветва най-добре.
Тук дори и снимки не виждаме, няма как да дадем мнение по въпроса ти.

# 445
  • Пловдив
Дама-мадама,най-добре ще е да споделиш опасенията си с лекаря,той ще те посъветва най-правилно,ние тук дори не виждаме лицето ти.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 10:09 от Жижи

# 446
  • в 1001-та нощ
Благодаря, Алена! Какви процедури мога да правя?

Така и така имаш час - не го отменяй - обсъдете какво те притеснява, какво е положението - че си в процес на редуциране на теглото, което към момента не е окончатено и ще има промени. Да ти препоръча. Може да е лазер - аблативен - тип CO2, Accent Prime, Viva - със сигурност в кабинета ще има от този тип, стига да можеш да си позволиш брой дни възстановителен период.

Радиес е друг вариант, мезотерапия - според цената и възможностите ти, психическата нагласа също. Щом си в процес на отслабване - е хубаво да се погрижиш за кожата - преди да е станало "късно".

Моя приятелка мина през това, много се грижеше за лицето си през целото време и ефектът беше wow - никога не беше имала такова лице. Само, че - тотално игнорира шията и резултатът беше голям контраст лице-шия. То зависи и от годините - но имай си едно наум Simple Smile

# 447
  • София
Аз бих препоръчала Accent Prime - няма възстановителен период, правиш в обедната почивка и се връщаш на работа. Не е много скъпо, а и често има промоции. Долна част на бузите и двойна брадичка е една зона. Според мен, тъй като са нужни поне 4-5 процедури, а се правят през 10-14 дни, чудесно може да се съчетае с процеса на отслабване и да го подпомогне в частта на лицето дори. Но преди това е хубаво да се направи консултация с лекар все пак.

# 448
Благодаря ви, момичета. Бях на консултация. Но сега имам съмнения, че това е терапията за мен. Писах й във ФБ (д-р Чокоева), но тя отговори, че е обяснила всичко на консултацията и че ако имам съмнения, мога да отменя часа. Не че не я разбирам - сигурно е досадно да обясняваш по два пъти. Но разбирам и себе си и колебанията си и имах нужда от просто малко уверение. Не съм запозната с процедурите въобще.
Редактирам. Жената ми написа още неща. Успокои ме 😀 Добре че не са всички пациенти като мен 🙄

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 10:45 от Dama-madama

# 449
  • в 1001-та нощ
Ти си отговорна пред себе си - да направиш най-доброто за себе си. Никой няма да помисли за теб, и да се погрижи за теб - както ти самата.

На лекарите им е работа и да обясняват и да бъдат психолози, ако щеш. И те са хора, и може да не са на кеф в даден момент, ама такава професия са си избрали. Да се работи с хора - не е лесно, но правилата на "играта" са ясни.

А и ти парите си доброволно ги даваш, ако нещо не ти харесва - оттегляш се, мислиш, и когато си готова - действаш. Не си длъжна на никого - да си даваш парите, ако не може да ти създаде усещане за комфорт и увереност.

Общи условия

Активация на акаунт