Бихте ли издържали мъж?

• 30 958
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 120
  • София /Абсурдистан
И тук стигаме до приказката за лудия и баницата.

# 121
  • София
Скрит текст:
Ами да му иска и тя заплащане за някои услуги...
Пак се стигна до списък с извършени услуги, които жената предоставя на мъжа за заплащане. Ама ако е обратното - йок.

След като мъжът връчва сметка за плащане, най-логично е и жената да си остойности услугите.  Кое не ти хареса, не разбрах?
Защото обикновено не е прието мъжът за иска да му се заплаща нещо, но жената може да предявява претенции за почти всичко. Например как може да иска наем. Много жени биха ме поздравили ако връча на ММ сметка за бременността, която карам, но биха оплюли него ако ми връчи сметка за всичко, което прави, а аз сега не мога. Никога не бих гледала на връзката, като на нещо, от което да получа, а по скоро като нещо, което да изживея.

Никога не съм чувала такова нещо. В нормалните връзки, всеки прави нещо за другия (и за общото благо), без да очаква да му се остойностява приноса. Искането на наем не се вписва в тази картинка. Ако единият очаква такова нещо, напълно нормално е и другият да го прави.

# 122
Ако ще Му раждаш на него дете, връчи му сметката. Доколкото знам, само сурогатните майки искат заплащане. Също както и само хазаи искат наем от квартиранти. В една нормална двойка няма място за такива сметки.

# 123
Не мога да приема за сериозно да се иска наем от човека, с който искаш да създадеш семейство. Не става въпрос дали е мъж или жена, за какво сте заедно въобще?

# 124
Много жени смятат, че е редно да има делба и равно участие - от сметката в кафето, до сметките у дома и домакинството, грижите за децата. Какво се възмущавате, да плаща, като се е съгласила и го вижда ок.

# 125
Не го ли правят да се харесат на мъжете това? С деленето на сметки?
Не е ли отчаяние и ниско самочувствие?
Наистина ли има жени, на които не им е приятно мъжа да се грижи за тях? А те да работят за удоволствие?
Вече се обърках.

# 126
Наистина ли има жени, на които не им е приятно мъжа да се грижи за тях? А те да работят за удоволствие?
Вече се обърках.

Светът се обърка тотално, ценностите също, а мъжете още повече.

# 127
Според мен се бърка с подчинение, зависимост и ми върви повече на опити за доминиране или най-малкото - и аз имам думата.

Вече се обърках.
Не е задължително да работи само за удоволствие, просто приносите може да са другаде и не точно 50/50.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 20:36 от Дренка

# 128
  • София
Вече се обърках.

Аз нямам проблем да допринасям за семейния бюджет и той да зависи и от мен. За мен е нормално грижата да е взаимна. Отсъствието на такава и на желание за такава за мен обезсмисля отношенията.

# 129
В моето семейство кой колкото има дава, някой път ММ вади повече, някой път аз, всичко се остава на секцията и кой колкото има нужда си взима. Но преди това, още преди гаджета дори да станем, ММ винаги ме черпеше, дори да е нямал голяма възможност.
Ако бях попаднала на мъж, който да ми иска наем, да дели стотинката на две, щеше веднага да стане бивш. Давам пример със себе си, разболях се сериозно, в момента съм на лекарства, които не ми влияят добре, не съм на себе си, представям си в такъв момент да се занимавам и с такъв.

# 130
Сега си спомних за един мой познат. Като ходеше до магазина, чакаше да му се отмери точно колкото кайма е казал, примерно, нито грам повече. Всичко дели с жена си, ама до стотинка, след пазар се сяда вкъщи с калкулатор и до стотинка. И за всичко е така, много държи на такива отношения...

# 131
  • София
И аз познавам подобни двойки, даже навремето една позната се разтрепери, че си е забравила касовата бележка.
Те това не го разбирам Laughing
Сметки до стотинка, любов до стотинка, отношения на тефтер...

# 132
Дай ми на заем, утре ще ти ги върна... Ужас

# 133
  • София
Сигурно и порциите са на дажба, мъжете уж хапват повече...

# 134
Сериозно почвам да си мисля, че си мъж под прикритие
Не съм. Честно. Вече писах в друг пост защо така се чувствам. Да кажа, че би ми харесвало мъжът да не издържа противоречи на природата ми. Предпочитам да платя половината почивка, но да идем, отколкото да мрънкам, че той не може да подсигури стандарта.
Иначе повярвайте ми достатъчно постове съм чела тук за връчване на сметки от жени, за домакинстване, гледане на деца, за раждане и всякакви коментари в теми като тази. Може и света да се е бъгнал вече.

Общи условия

Активация на акаунт