АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 479
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
И аз си я целувам постоянно, но не по устата.
Чудя се защо шушулка като заспи, след някакво време се буди с рев, давам биба и на секундата заспива. Thinking И така няколко пъти се повтаря.

# 331
Лайка, стискам и аз палци.
Аз го целувам навсякъде, като по устата избягвам, макар, че се е случвало. Баща му също навсякъде го целува, а бабите и дядовците по главичката, все още избягват по лицето, но не се е налагало да казваме, сами се съобразяват.

# 332
И аз моята шушулчица я целувам навсякъде, не мога да се сдържа. След време тя няма да иска вече.. Сега ми се е паднало. По устата само аз я целувам 😝☺️ И аз постоянно й казвам, че е най-целуваното бебе хаххаха.
Лайка, успех! Наистина трудно се поддържа, но пък ще си е твоята. Ние живеем с МП в къща. Само тримцата сме си и да винаги има нещо за вършене, но сами сме си го избрали.

# 333
  • София
Paola.georgieva, мерси много Relaxed
Аз го целувам постоянно. Като някакъв навик ми е. Не мога да съм до него и да не го нацелувам. Баща му не е много по целувките и съм го виждала няколко пъти да го целува по главата. Чак ме дразни, че не иска да го целува Unamused Баба му (майка ми) го целува по бузките и аз нямам нищо простив. Одеве и брат ми го нацелува. Издразних се, когато леля му му целуна ръцете малко след като беше прекарала корона, обаче без да се изследва, че вече е здрава и като цяло винаги му целува ръцете, а мен ме втриса като я видя. Добре, че рядко контактуват. По устата го целувам, той я отваря и гледа нагоре, много е смешен. Онзи ден му казах да ми даде една целувка и той като ми наби една глава с отворена уста Satisfied Естествено, стана случайно, сигурна съм, че още не ме разбира какво му говоря.
Лайка, стискам палци да го убедиш. Похвали се после. Иначе те разбирам напълно. Когато нашите продадоха апартамента, в който премина по-голямата част от детството ми се скъсах от мъка. Последният път като влязох там и видях някакви неща от сорта на старите тапети и тези, на които котката си беше наточила ноктите (следите още си бяха там), плочките, разни стъклени рафтчета, които баща ми беше правил в банята, дори това как се беше спукала мивката, беше ми много мъчно. Аз много се привързвам към разни вещи и това ми е голям проблем, когато трябва нещо да се изхвърли. Пък какво остава за цял апартамент... Често съм си представяла някакво бъдеще, в което успявам да си го върна. Дано ти поне успееш.
Памперс гащите ги слагам нощем, уж да му е по-удобно, защото според мен го стягат по-малко отколкото обикновените памперси. Обаче напоследък всичко ми протича. Хич не съм доволна от тия Pampers active baby. Имаме 1 тон от тях и искрено съжалявам, че взехме толко много. Сутринта гащите бяха протекли и то при положение, че беше пропуснал едно хранене и хайде преобличане. Разсъни се (това в 7:00ч.) и после заспа в 13:00!!!!

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 00:00 от Jamily

# 334
И тази нощ ме събуди в 4, но явно беше гладен, защото се въртя и мрънка цял час преди да заспи.
Не му дадох да яде. Твърдо решена съм да махна това хранене, защото когато го нахраня в 4, после като се събуди към 8 и нещо и не иска да яде.
Вчера заспа още в 19,30, защото го оставих без кратка дрямка преди баня.
Искам да заспива към 8, 8 и нещо, да яде последно в 12 и сутрин да се събужда в 8 щ, 8 и нещо. И искам следващия уикенд да се съберем с приятели и да играем карти, а той да си спинка. Много искам май 😂
Мъжът ми склони за къщата, но май няма да успеем да подадем оферта в понеделник, когато е крайният срок. Но поне ще следя и ако никой не я купи сега, следващият път сме ние на ход.

# 335
Добро утро мами.
Лайка важното е, че сте стигнали до единно решение. Като каза, че искаш да не яде нощес се сещам преди 12 години за книгата на доктор Спок. Стомаха на детето трябва да почива през ноща и така люлях на ръце до 2 години 🤣🤣🤣
И като се заговорихме с други мами и те така 🤦‍♀️🤷‍♀️🤣 защото Спок пише, да не яде. Сега яде и спим, не се люляме. Иначе е супер ако успееш. Поне наистина ще му почива коремчето на бебко.

# 336
Браво, Лайка, че сте стигнали до решение.
Уф, тази вечер яде 2-3 пъти. Всяка нощ различно, някой път не се буди нито веднъж, друг път по 2-3 пъти. Имам някаква надежда, че като почна да замествам храненията ще спре да се буди изобщо.

# 337
Момичета, от др тема във форума.
За бебета, родени 2020г.
https://www.facebook.com/173102109410962/posts/3625928397461632/?d=n

# 338
И аз целувам навсякъде. Кака му е на 2 и дава целувка, само при подкуп.
Вчера педиатърът много ме ядоса (по принцип консултацията ни е при ЛЛ, само при проблем дава направление за педиатър). Той си науми, че храня детето си постоянно и това е грешно и за това е 11кг. Обърна го на диета, 5 хранения, обедното директно пюре, без захранване и сол да съм слагала. Каза , че е направил консултация с ендокринолог. Ама не му вярвам и ще отида лично при ендокринолога. Последно ядене в 20ч и да не му давам до 6ч, ако не иска на третия час да суче да си чака вече следващото. Как пък не.
Вчера записвах кърменията в 5,20, в 10, 30, 14, 17, 30 и 21:45. Еми ето 5 са. И тази сутрин в 6:30. Не го храня нон стоп.
Оплаках се. Има ли други едри бебета?

# 339
ioni_666, аз бих направила няколко пробни кърмения, за да видя какво количество изяжда бебето. Може да суче на големи интервали, но да изяжда много големи количества. Така ще се ориентираш дали проблемът е в храненето или не.

Ние тази нощ "играхме" на обръщане по корем. Завърти се и започва да плаче, че не може да се върне обратно. Тамън я наглася по гръб, дам й бибката, легна си и тя пак плаче, че вече е по корем. Няма оправия. 😆

По препоръка на консултанти по детски сън, сложих няколко бибки в креватчето, за да се обслужва сама нощем. Е да, но тя го обръща на игра. Нищо, че вече е лапнала бибка, иска и другите да налапа и то става... ужасия. По - добре аз да ставам да й я подавам, вместо да се разсънва.

# 340
И ние го целуваме навсякъде. Аз по устата рядко, защото е целия в лиги и като тръгнем да го целуваме си отваря устата от кеф 😅
Йони, а по колко време средно го кърмиш 🙄 Ака ли често? Задължително търси второ мнение, не се притеснявай, просто някои бебета са по-едрички. Той едър ли се е родил?

Чак се чувствам късметлийка, че не яде през нощта моят. Ама аз не му и давам, взимам, люшкам го малко и заспива. Понякога, когато люшкането не помага (до 10 мин.), давам.

И ние имахме къща на баба ми, която продадохме, защото я взехме да живее с нас. Въпросът не е бил в парите, а в това, че къщата е огромна, пустееше, имаше няколко декара двор и в един момент започна да се руши и вариантът беше да я продадем, за да може някой да я поддържа. Тъжно е да минаваш покрай нея, да виждаш, че вече са боядисани портите в друг цвят, ама това е животът. Ние сега събираме пари за да си достроим нашата къща и нямам търпение вече да сме там, да садим домати, да ядем ягоди и такива 😅

С тези биберони не знам как ви стигат нервите 😅 Нашият я плюваше от самото начало, но ако му я държиш постоянно в устата я сучеше. Ама мен това не ме устройва. Няколко пъти заспиваше с нея и като я изпусне и се събуждаше и си казах, че тая биба не ми прави услуга и я разкарах 😃 И без това не държи да я има, а ние му я тикахме, като мислехме, че ще ни улесни, ама нъц. Само се дразнеше с нея.

# 341
И аз целувам навсякъде. Кака му е на 2 и дава целувка, само при подкуп.
Вчера педиатърът много ме ядоса (по принцип консултацията ни е при ЛЛ, само при проблем дава направление за педиатър). Той си науми, че храня детето си постоянно и това е грешно и за това е 11кг. Обърна го на диета, 5 хранения, обедното директно пюре, без захранване и сол да съм слагала. Каза , че е направил консултация с ендокринолог. Ама не му вярвам и ще отида лично при ендокринолога. Последно ядене в 20ч и да не му давам до 6ч, ако не иска на третия час да суче да си чака вече следващото. Как пък не.
Вчера записвах кърменията в 5,20, в 10, 30, 14, 17, 30 и 21:45. Еми ето 5 са. И тази сутрин в 6:30. Не го храня нон стоп.
Оплаках се. Има ли други едри бебета?
А като количество колко мл е храненето?
При нас е около 1200мл на 24 часа.

# 342
Йони, какво значи бил направил консултация с ендокринолог, не трябва ли сам ендокринологът сам да ви информира за мнението си 🤔 И как така без никакво захранване. По принцип знам, че с пюретата поемат по-малко калории, отколкото с кърмата, но въпреки това този съвет не ми се струва адекватен. Северина също е изключително кърмена и едра. Като чета какво са писали останалите май тя е второто по пухкавина кърмено бебе. Не е колкото вас, но е на 5 месеца и половина и е 9.600 по нашия кантар. На нас педи все още нищо не ни е казала, ама само треперя. Като ѝ броя храненията също са около 5, понякога 6. Нощем като се разбуди ѝ давам гърда, тя не суче много, понякога ѝ трябва малко, за да се унесе пак и не смятам да махам нощното сукане, защото иначе ще ме побърка. С кърменето просто не можем да разберем колко са изяли, аз с помпата като се цедя излизат едва по 50мл и от двете гърди и повече не може, което естествено изобща не ми е показател 😃 За пробното кърмене знам от консултантите, че не е надеждно, защото на всяко кърмене беб, хранено на поискване, може да изяде различно количество и препоръчват дневно мерене на гладно, без дрехи и памперс като показател за неддаване. Пожелавам ви успех и дано всичко се нареди. Аз лично бих потърсила и второ мнение, както и въпросния ендокринолог.

# 343
Здравейте, момичета! Голямо гонене ви гоних, докато изчета всичко.
При нас положението е такова:Йоанка вече има две ваксини+2 ротавирус. Месец декември пропуснахме консултацията, понеже моя мъж беше с Корона. На 14 бяхме, но ЛЛ като разбра, че е боледувал, каза че е по-добре и този месец на отложим, че не се знае дали не го е прекарала и тя безсимптомно и да й е паднал имунитета. Трябвало да минат 6 седмици от края на карантината на татко й, така че средата на февруари се надяваме вече да й сложат една или две ваксини-зависи, ще преценим. Тоест имаме още 3.
Уффф, и аз не мога да спра да я целувам, по тея меки бузки, гушка. По муцунката съм се осмелявала също, но рядко. Мъжа ми се забавлява с нея, като я цунка по устата тя се плези и го лигави и той се смее. Понякога си слага пръста в устата й и тя почва да го смуче и той много се кефи, но за това му правя забешежки, ама кой слуша...Бабите и лелите се съобразяват като цяло. Но аз им казвам като искат могат да я целунат по бузката, като виждам как им се иска а не смеят, особено свекърва ми. Според мен децата имат нужда от ласки и е хубаво за тях, е да не се прекалява естествено.
Иначе се врътка от гръб по корем, обратно по-рядко. Прави и леки опити да пълзи. Отдавам го на това, че е по-лекичка 6.200 я изтеглиха точно като направи 5 месеца, макар че не е слаба има си бузанки и кълките и те са наляти. Ох, като стана въпрос, другата седмица ни предстои да ходим на ортопед, че нещо гънките й на крачетата не са симетрични, на едното има една повече. Личната нямаше намерение да ни праща, не било задължително. Но като го направих на въпрос и даде направление набързо. Та сега това ми е притеснението, дано е фалшива тревога. Все има по нещо, но осъзнавам, че ще е така и занапред.
Зъбките... няма ги никакви още, не усещам и да е по-неспокойна, та не знам, май няма да е скоро. Иначе, както някои от вас пишат, и Йоанка сутрин малко преди събуждането става неспокойна, поплаква, дам й биберона, заспи и след 5 мин. пак същото и така около 3-4 пъти и накрая се събужда официално.
Мисля да я захрня към средата или края на 5-ия.А като наближи ще звънна на една приятелка с бебче да ми казва дословно кое как, по колко, кога и т. н..

За малко да пропусна, Паула, мнооого ми хареса темата-цветна и полезна(като винаги). Доста старание влагаш и си личи🙂

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 13:08 от LenkaST

# 344
И ние на едното краче имаме една гънка повече на прасеца. Не съм се замисляла, че това би могло да бъде проблем 🤔

Общи условия

Активация на акаунт