АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 379
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Освен да се надяваме, че като почнат да ядат каши и ще се засищат повече и няма да са така гладни нощем, а ще искат да си спинкат сладко сладко.
Моя позната каза, че слагала каша във вечерното мляко, въпреки че нейното дете е с месец по-малко от нашите и със сигурност не е над 9кг, както са двамата близнака от различни майки Joy

# 496
  • Denmark
Мами, имате ли желание да си направим затворена Фейсбук група? Доста сме активни и вместо да изписваме една тема за седмица, там може до безкрай да си дърдорим Sweat Smile

Моят мъник предусещам, че ще е като на Ловли. Отказах се от мечтите си да спре да се буди и просто давам цица по 10 пъти на нощ и сменям позиции ииии такааа. Снощи към 3 всущъщност се опита да се събуди и не искаше да яде, гушнах го като му държах ръцете да не ги размята, порева 2 мин и заспа.

# 497
През деня яде по около 120мл през 3 часа. Две от вечерните хранения са 210мл, а третото 100-120мл, но не винаги ги изпива. Пробвала съм да давам по- малко и плаче защото иска още. Давам бибероната но номера не минава. Явно е гладен.

Ванеса, ще се прежаля за ранното ставане, обаче това нощно ядене е убийствено.
Моя е сънлив. През деня спи около 4-5 часа и след това едвам издържа вечерта да си легне. Дефактонна ден има 3-4 дрямки, като последната свършва в 4-4.30. Ако ще ми нервничи предпочитам да си легне рано, хем аз да имам време за себе си, иначе ще трябва да го разнасям на ръце докато си легне.
Щом последната му дрямка свършва към 16:00-16:30, предполагам в 18:00-18:30 заспива отново? Защо не опиташ да го събудиш към 19:00-19:30 , да побудува малко, да “вечеря” АМ в по-нормално време и тогава да заспи окончателно за нощен сън?

Лайка, при нас стана точно така. Започна да спи по цяла нощ след като започна и да яде нещо различно от АМ. Аз също в последното мляко слагам по една лъжичка оризова каша.
Хапва последно между 20:00 и 21:00 , заспива и яде като се събуди на сутринта, обикновено към 9:00.

# 498
Уф, днес съм от недоспалите 😬 3 часа мъкнене през нощта, ядене, хилене, хленчене и т. Н. Здраве да е, сега спи.
Може просто някои деца да са по-лакоми. Моят като му давам от шише, и като спра на 150-160 мл, винаги има страааашен рев за още, но като го вдигна за оригване, се успокоява и осъзнава, че не иска повече. Много рядко се буди през нощта за ядене, изглежда не е от най-ящните. Иначе когато и да му дадеш, все ще яде. Тази седмица ще захранвам, та ще видим как ще е. Би трябвало от 6 яденета да паднат на 5, ако се засища с една идея повече. През деня яде през 3 часа по часовник. Обаче го слагаме да спи към 22-23 часа, за да спи до 8 сутринта 😅 или поне 7. Не ми пречи да си легна късно, ама мнооооого ми пречи да стана в 5 😬 Затова така я караме. При нас след всяко ядене има игра и спане. Само след предпоследното ядене към 19 часа гледам да не заспива, за да хапне към 22 часа и да заспи в мен.

И аз вече не гледам номера. Имам и дрехи за 4 месеца, имам и за 1 година. Все му стават. Перем с Тео бебе или Бочко. Нямам претенции, петна не сме имали. Като малък наакваше редовно хавлията след къпане и на слънце избледняваше, ще видим сега с пюретата как ще е.

А за сушилните... Ние сме с пералня и сушилня в едно (заради липса на място за 2 машини) 😅 И съответно сушилнята не е кой знае какво, но не е свила нито една дрешка. По принцип я ползвам за дезинфекция, после си ги простирам в банята 🙄 Ако ми трябват спешно, 3 бодита се сушат 3 часа 😬, за да излязат готови за шкафа, ама това е положението.

# 499
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Марая, искам,ама нямам възможност Joy  Нямам ФБ.

# 500
  • Denmark
Марая, искам,ама нямам възможност Joy  Нямам ФБ.

Еее, няма тогава, щом няма да сме всички Hug
Просто ми е жал за Паола, че всяка седмица прави теми Sweat Smile

# 501
Маджарова, подсети ме да повдигна въпроса. Вие какви размери биберони ползвате? Ние сме на 0+ все още(Томи Типи). Бавно си хапва и се чудя дали да не сменям вече. Преди бях пробвала на Нук по голям размер, но се давеше.

# 502
Все още сме на 1 номер. Пробвах 2 но се дави.

# 503
На 2 е. Днес казах на мъжа ми да му купи 3 да го пробвам.

# 504
  • Пловдив
Marayah, аз съм за затворената група  Wink
И нашите биберони са още първите - 1, но тези дни ще купя 2-ка, да видя как са му.
За прах - пера с Персил Нон био, течен и сух.
Относно дрешките - вече е на 6-9м, висок е 69-70см

# 505
Аз по принцип съм съгласна с това, че ако през деня се наспива добре и вечер ще е спокойна и ще заспи лесно. Доказано е при нас 😁 Обаче вчера през деня спо 3 пъти по 30 минутки и вечерта в 19и30 заспа рязко 🤪😁, апо принцип заспива към 23ч...Ии шооок тази сутрин стана в 8 и 15 WTF Това за сефте 🤣 И имам чуството, че стана така защото вечерта бяхме сами (таткото ходи на топъл басейн 😁). Не че нещо й пречи той да заспива, може би е съвпадение. Е, буди се 5..6 пъти, но тиквах цоцката и си продължавахме да спим. Хах, беше хубава нощ, макар че сънувах кошмар, че съм оставила малката на баба ми и дядо ми(който почина преди 5 години) и нещо й беше станало, не беше кой знае какво, но аз бях побесняра, че не са ми казали. И толкова много псувах, виках, прайх ги луди... Абе страшна тъпня хахаха.
Ох, дълго стана ама само да споделя, че два дни давах тиквичка към картоф и един път към тиква и морков и малката аха да я повърне. Изобщо не й хареса. Днес ще пробвам сладък картоф 🤷🏼‍♀️🙊

# 506
Марая и аз нямам фейсбук, нито инстаграм. 😂
И ние перем с Тео бебе зеления, че другите не миришат хубаво,  но ще пробвам Сано, щом всички са доволни, теото не сваля никакви петна.
Ние цокахме на всеки 30 минути и минахме ноща на хумана, ами спи по 5 часа без да мръдне. Комшийката са две седмици по големи и слага бисквити на плазмон към млякото. С две бисквити казва, че спи по 10 часа. Та се чудя и аз да опитам. Някой пробвал ли Ги е?

# 507
Аз съм ЗА затворена фейсбук група, даже отдавна си го мисля като предложение, но все нещо ме спираше. Определено смятам, че така ще е много по-удобно и няма да има някой ангажиран да прави нови теми през седмица. Това ограничение от 50 страници в нашия случай е просто ужасно 😃... Пък и не е задължително да сме всички, ние и тек ще си пишем с останалите, които не са х
там.

Оф, моето чудовище вчера е акало съвсем малко, днес още не е. Филмирам се много, за първи път ѝ се случва. За последно е яла малко сладък картоф онзи ден (той запичащ ли е?) и вчера не посмях да ѝ давам пюре и само се кърмим. Да се притеснявам ли? Какво да направя, за да я изакам 😩

# 508
Ванеса, имаш ли избор на вид дрехи? Аз съм с комбинирана пералня и сушилня, от много години е вече и ма за памук, синтетика, вълна, има степени за сухи, за окачаване , за гладене и др. Различни градуси са за различните комбинации и "пръскането"  с вода от самата сушилня е различно. Ако е с електроника, може да се е прецакал датчика ти за температура.
Оооо, баткото до към 2-3 вечер искаше дозичка мляко ( правих му от това на ДМ), после пък задължително вода. Още има нощи, в които си иска вода, ама то и аз съм същата- джвакам направо. Вечер пия повече вода от през деня и винаги имам поне 1 шише до леглото. И аз съм така от малка.

# 509
И аз съм съгласна за група, ама ми се иска да сме всички.
Нашето захранване мина супер. Дадох му картоф и му хареса, изяде 2-3 лъжички, можеше и още ако му бях дала😃
За спането.. и Борис се буди за ядене. Обикновено заспива около 21:30-22 и сутрин спи до около 8,8:30 с 1-2 будения да яде. Тази нощ в 3 яде и след това в 6. На мен като цяло не ми пречи чак толкова, защото му давам гърда и после си заспива веднага. Първо го пробвам с биберон и ако заспи не му давам. Ноо в повечето случаи не сработва и по-добре да му дам да яде и всичко да приключи за 10-15 минути, отколкото да го разнасям и накрая пак да се наложи да му дам да яде, защото няма да спре да пищи😃.И на мен надеждата ми е като почне да яде вечеря да спи по цяла нощ, но има доста време дотогава.

Общи условия

Активация на акаунт