АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 376
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Идеята за фейсбук група и на мен ми харесва, но няма да е честно, спрямо останалите без фейсбук. Така и така сме си свикнали тук.. Просто Паула да не прави подробни теми, да не си играе да търси информация и т. н.

# 511
  • София
Paola.georgieva, не е на капсули яйцето, а на едни топчета. По дрехите няма нищо. Според мен се перат с бистра водица Satisfied
От Саното ние ползваме прах, не течен. Взехме го от Кауфланд. Още не сме стигнали да пера петна, но скоро и това ще стане. Като има наакано винаги го пера на ръка първо, само онези ританки не ги бях видяла.
Сетих се какво щях още да ви казвам снощи. Имам чувството, че форума има някакви свръхестествени сили. След като ви се оплаках онзи ден от МП, който не ми помага достатъчно с бебето (според моето виждане) още на следващата сутрин стана преди мен (към 9 и нещо), въпреки че бях будна, взе го и аз спах до 11 и кусур. После дойде да ме пита в колко трябва да яде, казах му да го храни и явно след като беше изял млякото се разплака и аз станах. МП ми го даде да го водя да спи, легнахме си двамата и спахме до 13:30ч.!!! Направо си отспах Satisfied
Ние започнахме сериала La revolution. Само 2 епизода засега сме изгледали, но се представя добре.
Ясен е 67см и май сме на размер 68. Има едни дрехи, на които пише 74 - те също му стават, но тези, на които пише 74-80 са му доста големи все още. Вчера проверявах какво мога да извадя от новите му дрехи и се пробвах да ги отделям според размера, но накрая му ги налагах, защото има големи разлики.
Тази нощ за пръв път се пробвах да му дам вода и той си пи без възражения. Но понеже беше протекъл ОТНОВО, станах да взема пособия за преобличане и като видя, че не отивам за мляко настана олелия до небето. Рева докато не се върнах, а друг път ме чака сравнително тихо. Скоро няма да спираме нощното хранене Satisfied Иначе все още яде през 3 часа по 150мл. Само нощем едното хранене е през 5-6 часа.

# 512
Здравейте, рядко пиша, но чета всичко.
Отчет за нас - 4м2с - 70см - 9.100кг. Момченце. Събужда се към 7-8 има 5 хранения по 200мл готово мляко (АМ), като последното е към 21-22, горе- долу през 3ч-3ч и половина. И той се будеше нощно време за ядене, но не си отваряше очите, а само мрънкаше и реших да не му давам. Пъхах бибата, галех го и така от няколко вечери стана на постоянно. Не съм пробвала с вода, защото според мен ще се разбуди и ще стане страшно. За заспиването първо беше на ръце, после в леглото с биба, сега е само в количката. Вечер се пробужда по 2-3 пъти, Галя го, люшкам, ако трябва и така. Гледам да спазвам таблицата и 2 часа да будува и го слагам да спи.С дрешки 9-12м, 74 размер.
Вчера бяхме на ваксина и вечерта дадох панадол за всеки случай, но днес е с 37.7 и сега пак дадох панадол, дано се оправи по-бързо, че е доста унил.
И на нас ни казаха да захранваме, защото до момента на всяка консултация е качил поне 1кг и на мен ми е много объркано с това захранване. Като се даде пюре после колко мляко? Например като стигне 30гр пюре после 170мл мляко ли да дам? ОФ ужас, добре си беше само на АМ ☺

# 513
И ние сме с 5 х 200 мл. и правя точно така - при 30 гр. пюре го дохранвам с 170 мл АМ. Като дам нещо ново е под 30 гр. и тогава си му давам пак 200 мл.
Впечатлиха ме добрите отзиви за този прах Сано и ще взема да го пробвам и аз, че одеве изпуснах лъжицата от морковено-тиквеното пюре върху него и добре му омазах ръкава и крачола 😀

# 514
И аз ще купя Сано. Grinning Вече няколко дрешки заминаха, защото се оцапаха много с пюре. Няма пране. Сега използвам един лигавник-блуза от Икеа- преродих се. Само го измивам, а всички дрешки са чистички.
Аз съм “за” фейсбук група, но така някои мами ще бъдат изолирани, което е тъпо.

# 515
Мамии, давали ли сте банан? В суров вид? Туко що добавих малко към пюрето от тиква и сладък картоф и много й хареса, а преди това се мръщеше на пюрето. Сега пък прочетох, че след 6ти,7ми месец се давал суров....
Аз пера с Тео бебе всииичко и си го харесвам. Инъче петна от тиква и морков си стоят 🤣ама акото изчезна хахах

# 516
Мамии, давали ли сте банан? В суров вид? Туко що добавих малко към пюрето от тиква и сладък картоф и много й хареса, а преди това се мръщеше на пюрето. Сега пък прочетох, че след 6ти,7ми месец се давал суров....
Аз пера с Тео бебе всииичко и си го харесвам. Инъче петна от тиква и морков си стоят 🤣ама акото изчезна хахах
Банана и авокадото са единствените неща които давам сурови и до колкото съм чела всички казват, че те така се и дават. За пръв път чувам, че банана трябва да се обработва термично.

# 517
Ооо аз отдавна съм си го мислила за фейсбук групата,но предположих, че може би ще има момичета без ФБ и ще се чувстват пренебрегнати,защото предполагам,че няма да се пише толкова често тук.
Другият вариант е вайбър или уатсап група, това вече предполагам всички го имаме хаха.

# 518
Върнахме се от консултация. Катерина е станала 67см и тежи 7100. Но личния малко ме ядоса и ще го сменям май май. Като му казах че малката още не се обръща никак и той "а ама как така, трябва да я насърчавате да не я оставяте на мира, че тя ако е по-мързелива и не си дава зор вие не трябва така, трябва вече да може да се обръща" после й би и 2те ваксини много плака милата с играчки пробвах да я заиграя ама пак плака и пищя явно много я боли. После пък личния ме захвана на тема захранване вика о щом е на 5 месеца почвайте със зеленчуците и като стане на 6 месеца и месо се включва и занапред ще ти казвам, иначе ако не съм почнела сега можела анемия да развие и т.н.  (А от пюретата сигурно щото има тооолкова много желязо разбираш ли) 😄😄😄и аз само "аха-ках, и добреках" че не ми се изпадаше да споря с него тъй като много информация съм изчела за захранването и съю достигнала до извода че ще започна като стане на 6 месеца по метода воден от бебето без никакви пюрета и каши, добре че поне не ми беше казла по-безумното и остарвло нещо да зпаочна със сок че тогава сигурно вече щях да избухна. 😄 Та даже няма и да му споменавам как ще я захранвам. Но се чудя за някой друг педиатър в Пловдив искам някой който не е спрял да чете и да се интересува относно тези теми преди 30 години. Та така като наш личен лекар за нас съм доволна ама за дете не съм окей с разбиранията му. Ох оплаках се помрънках стига толкова. 😄 И аз съм за фейсбук страничка да имаме, но наистина ще е кофти за тези, които нямат фейбсук.

# 519
И аз започнах захранването. Досега само тиква съм дала, хареса се. Мога да похваля лигавника на ИКЕА, той е като дрешка и така по-малко се цапа. Иначе махам горната блуза и остава само по боди. Имах неблагоразумието да облека бяла блуза в първия ден от захранването и силиконов лигавник, като си мислех че за 2-3лъжички няма как да се изцапа - Е, има Joy и Тео бебе не изпира петна от тиква Grinning ще пробвам и аз със Сано максима.

Ние сме на смесено хранене, но вечер давам само АМ поне да поспи 3ч. Изпива 170мл. След това като се събуди я взимам при мен и цяла нощ я кърмя. Което зависи от нощта е 2-3пъти, друг път ме взима за биберон. То поне спим до 9ч сутрин. Опитах на първото будене да дам биберон - не се получи и рев, опитах да дам в легнало положение АМ - пак не стана и рев. Май си е свикнала да я взимам...

И аз съм "за" затворена фб група на момичетата от тук. Принципно ако някой няма ФБ защото не иска да го намират и контактува с други, може да си направи измислен профил. Един нов имейл някъде и с него регистрация във ФБ и няма кой да ви намери Simple Smile

# 520
Аз съм най-доволна от дм-ския сензитив.
Но сега нямам път към мола и пера с персил сензитив.
Нещо му стана на моето дете.
Цял ден врещи и не иска да спи.

# 521
Изобщо не ми пречат петната нито от храна, нито от пастели, нито от боички, сок или кал.....И без това толкова бързо ги израства дрешките. Не че не съм ползвала лигавници, не че не ги "пазя" дрехите, обаче то това е едно от най-готините неща за малките да се цапат, да опитват , да се въргалят.  Преди имах мания за всяко петно и косъм.....еми поживях малко в Щатите и от там ми мина това за петната, а за космите просто се примирих  с времето.

# 522
  • Denmark
Както кажете, момичета. Роли наистина даде хубава идея, но не всеки иска да има досег до тези социални медии и разбирам.

Колко майки сме тук? 30-40? Grinning Ще е някаква лудница във вайбър или уатсъп, мисля Joy не знам ще смогваме ли да се изчетем. Тук докато напиша един пост, вече има 3 нови Joy

И на мен не ми пречат петната по дрехите, няма да ги пазя, само гледам наоколо да не пада храна, че и без това ми е кът времето за чистене. Sweat Smile

Банан и авокадо давам пасирани и е любимото на моя мъник, не ги обработвам никак.

# 523
А какво мислите за тези биберони, в които се слага храна и имат дупки? Чудя се дали да закупя. Thinking

# 524
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ех, че сте милички всички! Моля ви, направете ФБ група, моляя! Пък може и аз да си направя , няма мен да чакате я Stuck Out Tongue Winking Eye

И моичкият нещо хич неще вече да спи през деня, почна да намаля броя на дрямките, и да будува по много. А преди на час и половина вече се разкиселяваше, сега се кефи и може да откара и 3 часа без сън.

Значи трябвало да се обръща вече?!? А моя още не може напълно, само ръката му пречи, иначе е почти готов Joy Сигурна съм, че до 6-тия месец все ще успее хахаха.

И много започна да писка. Ама от кеф. Седи и писка и се кефи, с много силен глас.

Общи условия

Активация на акаунт