АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 358
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Досега четох в този сайт, че исках да проверя дали е нормално Антонио толкова да се радва на мъжкия си атрибут Joy
Много интересно и подробно обяснено по месеци за развитието на бебенцата
https://www.panaceabg.com/2020/02/01/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0 … 0%B5%D1%82%D0%BE/

# 541
Момичета, кое приложение ползвате, за да гледате кога детето ще има нервни кризи, регресии на съня, кърмачески стачки и такива 😅

# 542
Гледам, че 2 мои съученички, които родиха през юни, вече са сложили децата си в проходилки. Вие какво мислите за проходилките и бихте ли взели за вашите дечица?

# 543
Момичета, кое приложение ползвате, за да гледате кога детето ще има нервни кризи, регресии на съня, кърмачески стачки и такива 😅

Ползвам две приложения. Wonder weeks и Huckleberry

# 544
Гледам, че 2 мои съученички, които родиха през юни, вече са сложили децата си в проходилки. Вие какво мислите за проходилките и бихте ли взели за вашите дечица?
Твърдо съм против за всякакъв тип прогодилка, паяк, бънджи и т.н. Като бяхме на ортопед когато малката беше на 3 месеца още тогава каза без никакви такива неща, че били вредни и каза че когато детето тръгне са прохожда трябва да е само босо без никакви обувкк, поне според мен ние с летните бебчета ще ни е супер и няма да ги мислим че са блси тъй като ще прохождат лятото. 😊

# 545
И аз ползвам The Wonder Weeks и Baby+ . Мога да мина и без първото, тъй като цялата информация я има налична онлайн.
Няма да ползвам проходилка.

# 546
Ох, да се оплача. От това, което прочетох за банана явно моята маймунка има алергия към него, защото откакто го дадох повръща след всяко кърмене... Ще го отложа за по-нататък... Дано мине добре нощта😞
Инъче и аз съм за fb група и там мисля, че ще съм по-активна, че то докато спи малката не ми остава време да прегледам фейса, инстаграма, бг мама... 🤣

# 547
Ох аз не знам защо се „хваля” че малкия спи Joy от 10дена И повече трайно си се храним нощем все едно е на 1 месец. Яде си поне по 3пъти през ноща. Хубавото е, че поне си спинка, заспива си в 20:00 и сутрин в 7 става. Пу, пу Joy
Аз пера със Сенсимо и съм доста доволна. Но аз не искам да има силна миризма и за това го предпочитам. Взимах различни и този най-ми хареса. Тео бебе толкова силно мирише, че чак мене ме сърби кожата Joy . За петна, когато си наака някоя дрешка и сме на вън, съответно не го изпера на момента, няма махане. Иначе ако го изпера на мивката всичко пада дори само с вода. Иначе имам препарата на френдли за петна, при мене не действа и не го и ползвам.
Някой питаше за играчките, всичко в пералнята слагам, дори тези с връзката и мелодията (как го обясних) ги пускам със сушилня и нищо им няма. Имам и такъв препарат за играчки, пак на френдли от време на време пръскам с него.

# 548
Мисля и аз да не ползвам проходилка... макар, че не съм убедена че има достатъчно доказателства за вредата й. Мисля, че е просто мода. Както преди твърдяха, че пълнозърнестия хляб бил много полезен, а сега един професор се изказа, че бил вреден, защото обвивките на семената съдържали токсични вещества. Просто да се побърка човек...

# 549
  • София
Ако ползвам ще е от този тип, при който детето се хваща и я бута като камионче, а тя издава звуци. Племеницата ми се научи за нула време да ходи с такава.

# 550
Оо ще се радвам да има фейсбук група,вайбър също 😄 Даже някоя среща може да се организира 🤔

# 551
И аз съм против всякакъв вид помощни средства за прохождане. Според мен единственият плюс е ,че са отмяна за малко на родителите, за бебчето е забавление, което може да се постигне и по друг начин. Всеки пак всяка майка най-добре знае кое е добре и кое не за детето си ❤.

# 552
Проходилка няма да ползвам, уокър може би също няма да ползвам.

Сестра ми ползваха само бънджи и то много рядко, защото им е в София, а те покрай ковид си седяха тук при нашите. Та малкия проходи на 9 месеца.

# 553
От тази нощ прилагам нова тактика - гася нощната лампа, за да е тъмно без каквато и да било светлина. Така заспива веднага. Два пъти се буди - да яде и да ака и по принцип друг път започва да се върти, да се обръща, да се завива през глава, а тази нощ изгасих нощната лампа и заспа веднага.
Довечера ще я изгася още като заспива и да видим дали съм в правилна посока или е съвпадение.
Проходилка и уокъри имам, но ще ги ползва само на двора на вилата или у баба си и дядо си.

# 554
  • Пловдив
Ще се радвам да се присъединя към ФБ група, ако има такава, моля споделете я тук Simple Smile

Иначе ние сме на биберон 2 на Томи Типи от втората седмица. Иначе на единичка едвам сучеше и беше мъка.

Банан и дадох вчера да близне от моя и и стана интересно, но спрях дотам, да не вземе много да и хареса сладкото и да не ми яде зеленчуците 😀 ще и дам плодче като стане на 5 месеца на 28.01 Simple Smile
Бананът е без термична обработка със сигурност.
Иначе нашето момиче си се буди един или два пъти за нощно хранене и не ми е проблем. Не искам да и давам бисквити, че още да качва, самата аз не ям такива неща, не искам да и ги давам на нея.

Иначе за запасите от желязо - те наистина започват да се изчерпват и затова е добре до 6 месец децата да се захранват с друго освен мляко. Брат ми беше развил анемия, защото отказваше да яде месни пюрета, искаше само плодови, та беше на лечение с добавки желязо.... та не е шега работа, добре е да се въведе жълтък или месо до края на 6 месец.

Ортопедът, при който бяхме - Фурлакис- препоръча да оставим детето само да си проходи и изправи , когато му дойде времето. Да не го пъхаме в проходилки и други подобни. Не каза да е опасно, а само като препоръка...

Общи условия

Активация на акаунт