АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 691
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Паола, дано минат леко! И ние сме на ваксини в сряда... ще го пратя с баща му аз.
Иначе през нощта и аз ще си го гушкам и кърмя все още, но ми се иска да свикне с леглото и да заспива сам. Pensive
Аз сериозно се депресирах, че всички бебета тук си заспиват сами, а моето се дере като все едно му правя лошо.. Sweat Да, мога да го приспивам на гърда без рев, но не искам да кърмя до 2-3 години и той да заспива само така без проблеми и само аз да съм приспиващата винаги...

Иначе има 3-4 дрямки през деня. При вас по колко са?
Най-често две, понякога три. Обаче не са дрямки ами си спи стабилно, преди обяд поне час минимум, следобед 2-3-4 часа.

# 61
Как мога да кача видео. Нещо не успявам. Нашата първа дума беше сладко 🤪 исках да ви го покажа. А така да мразя баткото като се промъква късно при мен и шепти...има ли нещо сладичкоооо 🤣

# 62
Марая, аз пък се депресирах, че само мето с 300 зора може да спи 2 часа денем Grinning
Иначе си заспива сам, ама трябва да съм до него. И после ме надушва тоя таласъм, че съм станала.

# 63
  • София
Ясен отскоро прави по 2 дрямки през деня. Някак си се получи от само себе си. Като се събудим, което всеки ден е по различно време, след около 2-3 часа му се доспива и имаше няколко дни, в които спа 3 дори 4 часа. Е, сега и аз съм там, но поне не го държа на ръце. Намерих начин да го оставям на леглото без да се караме. Заспива на ръце, след това лягаме заедно настрани, както съм го гушнала и след няколко минути му повдигам главицата и си взимам крайника. Седя си до него, чета си нещо. Като мине някакъв момент, в който вече спи по-дълго, мога да изляза и да направя нещо, но после трябва да се върна. От време на време се разбужда, но аз го нокаутирам наново. Привечер пак дремва и накрая вечерта се къпем, папкане и хайде в кошарката. От известно време заспива там и през нощта си го взимам.
Напоследък много се изнервям, защото дори с баща му не мога да го оставя. Не се ядосвам на детето, а на баща му. Вчера му го оставям и влизам в банята. Вярно, че се къпах 40 мин, ама нали затова съм го оставила с другия му родител. Като излязох и като го чух как пищи, щях да ги обезглавя всичките (наред с леля му) Rage Като го взех заспа за 3 мин. Само моето ли не може да заспи с друг освен с майка си? Много ме натоварва това нещо. Имам чувството, че просто не се старае достатъчно и затова не може да го приспива.
И аз първия път като се засмя с глас щях да се разрева. Едва се сдържах, защото баща му щеше да ми се смее. Но само като си представя да ми каже мамо ... край Satisfied Тогава вече ще има циврене.
Който даде идея за "Хубава си, моя горо" като приспивна песен, благодаря! Много му действа. Аз и умишлено я пея по-бавно, само трябва да си припомня последния куплет, че нещо ми убягва Smile
Да добавя само... аз пък се депресирам, че само моя мързеланко още не може да се обръща Unamused

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 21:28 от Jamily

# 64
Да не се стресираме излишно, че ни чакат още не знам колко сънни регресии.
Моя вече рядко спи по 2-3 часа през деня и спи ужасно неспокойно и все си изритва одеалото. Аз го повивам, а той веднага го изритва и на края го оставям да спи така.
Вечер след като заспи, няма проблем да стана, но тези дни съм ужасно уморена и предпочитам да лежа до него и да не правя нищо.

# 65
Верчи, нали като спят хубаво през деня, тогава и вечерта така. Sweat Smile
Искрено се надявам да е така. 

Верчи твоето човече май няма дрямки, като заспи си спи стабилно 😁.
И една картинка описваща следващия ти пост : 😁

Ха-ха, предполагам, че точно това ни чака Heart

Защо не го разбудихте. В консултацията по сън казаха, че в името на режима може бебето да бъде събуждано. Има ли причина да спи така, милия той. Дано е спокойна е вечерта ви!

Спинкаше много сладко и сърце не ми даде да го събудя, а относно режима - ние нямаме такъв.
Видима причина няма, по принцип си има 2-3 дремки по 50-60мин, но така с часове през деня не е спал отдавна.

# 66
От две седмици си направи дрямките на 3. Спи по 30 минути. Понякога прави една дрямка от час и нещо. Рядко обаче. Лайка, не е само твоето, което не успява да дремне стабилно. Но пък спи 12 часа нощен сън.
Днес се наложи да спи 4 пъти.

# 67
  • Denmark
Jamily, аз като усетя, че съм зачестила приспиванията и го слагам ММ на пост. Снощи той го приспа (спа 30 мин и аз го взех) и сега в леглото пак той стоя до него.
Това с банята и на мен ми се е случвало Triumph а как върви с още едно бебе в къщата? Ако си спомням правилно Sweat Smile

Ооох, ще се родя ако почне да спи поне по 2 часа наведнъж, но дори и нощем го няма това..
Това спане ми взима тока Sweat Smile

# 68
От две седмици си направи дрямките на 3. Спи по 30 минути. Понякога прави една дрямка от час и нещо. Рядко обаче. Лайка, не е само твоето, което не успява да дремне стабилно. Но пък спи 12 часа нощен сън.
Днес се наложи да спи 4 пъти.
И моят спи нощем поне 12 часа.
Ще видим утре как ще е режима.
Добре е, че свикна да яде на 4 часа.
И моят мъж не може да приспи малкия.
Пробвал се е, но не може. И ми казва "ми детето си иска майка си"
Ми добре... Ама тя и майка му ще иска да излезе да пие чаша вино с приятелки някоя вечер... Тогава какво ще прави?!

# 69
И при мен е същото! Само аз го приспивам и успокоявам ако евентуално леко се разбуди. Вчера го оставих спящ на майка ми за да се изкъпя и го чувам че мрънка, но кой да се сети че биберона е паднал и заради това си мята главата! Предупредих майка ми че има навика да се завива през глава и я помолих да седи при него, да ама жената решила, че може да го гледа от хола гледайки телевизор! В един момент чувам че пак пъшка и естествено главата му покрита изцяло с одеалото, а баба му дори не чува че пъшка!

# 70
  • Пловдив
И при нас няма точен режим, но не се й старая. Спи различно като час и времетраене. Много зависи и от това дали и колко сме били навън, там може да спи по 2-3ч. Спокоен е, рядко плаче и затова сме се оставили по течението Stuck Out Tongue Winking Eye. Моите нерви са по каката, тя влиза в пубертет и често влизаме в спорове. Та пазете си нервите момичета Hug
Вчера гостува с преспиване на баба си, та колкото успях готвих,чистих и поспах.
От няколко дни се буди по често нощем, нещо го мъчи, във вторник ще обсъдим с докторката. Давам му различна комбинация от хомеопатия и следим кое ще е неговото.

# 71
  • София
Marayah, аз като му кажа да се опита да го приспи и той ми прави физиономията "това е невъзможно" и казва, че щял да се опита, но той искал майка си Unamused
Правилно си запомнила, с две бебета сме. Днес беше погачата на братовчедка му. Къщата беше пълна с кокошки Smile Поради тази причина, Ясен не можа да спи хубаво днес и малко беше изнервен вечерта, но го повалих с "Хубава си, моя горо" Satisfied Дано откара по-дълго спане, защото напоследък вечер се буди по 100 пъти, а преди спеше като заклан по това време, че чак и хранения пропускаше. Иначе, другото бебе доста поревава. Може би я мъчат колики. Майка ѝ каза, че тази нощ е плакала 2 часа, но аз нищо не съм чула. Та, като цяло мисля, че засега е добре. Ядосвам се, като ми събудят маймунката, понеже често не са особено съобразителни, но така е, когато са 100 човека в една къща. Между другото, шокиращо е да разнасяш гюле по цял ден и накрая да гушнеш бебе на 1 месец. Ако се налага, мога да я нося и цял ден. Много съм заякнала, особено левачката ми е станала опасна. Ако някой ме ядоса и се срещне с нея, няма да му хареса Satisfied
Нощем, 12 часа... Open Mouth Моят още се буди на 3 часа. Мога да си сверявам часовника с него. Имаше период, в който спеше по 4-5 часа, но вече няма такова нещо. Последния път, когато така приятно ме изненада, беше спал 7 часа. Ако можеше всяка нощ да е така...

# 72
Единствената причина, поради която искам да има режим на съня, е, че искам да спре да се буди по 20 пъти на нощ. В момента е на 3 дремки, скоро отпадна 4тата.

Напоследък не искаше да си изяжда млякото и днес реших да направя експеримент. Храних я на 4 часа по 190 мл. и си изяде всииичко. Явно не огладнява на 3 часа вече.

# 73
  • София
Нашата приспивна песничка е "Зайченцето бяло". ММ започна с нея и на мен ми допадна и горе-долу от 2 месеца всяка вечер е тя в репертоара. Пея я доста по-бавно и маймунката вече си я познава. Като почна да пея докато й обличам чувалчето и почва да се вълнува и да маха с ръце. Обаче я използвам само вечер, за да прави асоциация с нощния сън. Утре за някой от дневните спане та ще пробвам с тази Хубава си моя горо, може да е магическа и да проработи.

С ММ ми се редува е на вечерното приспива е, защото за мен е много важно и друг да може да я приспива и тя да е свикнала. Не мога да кажа, че се редуване точно, но да кажем 65% от пътите съм аз, останалите той приспива.

Има 3 дремки през деня с различна продължителност. Понякога 30 мин., понякога час и половина. Днес например я наблюдавах: 3 пъти давам за деня Дормикинд и след това спи по 1 час. Не знам дали има връзка, но ако е така, ми то вълшебно хапче бе Smile

# 74
По колко мл АМ и през колко време ядат сега бебета ви?

Общи условия

Активация на акаунт