АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 282
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
При нас таткото ми помага не мога да се иплача ама и той от 2 месеца е без работа за жалост беше в сферата на ресторантите и сега като всичко е затворено е ужас.. Та си търси работа, но по цял ден си е в нас и смена памперси прписпива всичко прави😄 и нашия кош за новородено е вече малък на макси кози ми е количката, но за летния кош не мисля още да го слагам тъй като нямам чувал, а още малко и ще стане топло та за тая зима май няма да взимам. Днес щяхме да ходим към нашите да ги видим и какво стана колата с паднал акумулатор, много се ядосах, докато чакахме да дойде познат да ни даде ток я завъртях малката с количката тя пък взе че спа навън час и половина та така днес ни е малко каръшки ден.

# 661
Верчи съжалявам за случилото се.

Аз имам дебел чувал към количката, но още не съм го ползвала. Легнала не иска да стои вече, въпреки че коша за новородени и става. Другия кош пък ми се вижда много голям , за това в столчето за кола я изкарвам, ако много духа слагам дъждобрана отгоре.  Днес реших да и дам пюре от тиквичка само, не се хареса изобщо - то и аз да съм не бих го яла Simple Smile

# 662
mdggdm, изчакай за по-спокойно около седмица и един съвет, не започван захранване петък, събота и/или неделя и само по светлата част на деня. Защото ако се окаже , че детето има алергия( средна или тежка ) към нещо да може да се реагира на време.

ММмм, да и аз като Лайка, малко ми е странно, че хора, които не са писали никога изведнъж се включиха във ФБ, но предполагам за тях там е по-лесно, Има хора всякакви, любопитни, срамежливи, потайни. Идеята на Бг мама ми допада именно с анонимността. Имам лоши спомени , защото съм била обект на "преследване"- един път лично, няколко пъти професионално. И с Паола съм съгласна.....

Лайка, "дължиш" ми една снимка на Антонио и истинското си име Simple Smile, вече знаеш моите хахахах

Аз съм си супер доволна от количката на Лорели( 80 лв с намалението), на баткото също беше такава, но по-стария модел. Днес най-накрая взех Мамиа да пробвам, ми те са направо памук спрямо Лупилу на бг лидл.

Аз съм мазохист и рядко искам помощ( за каквото и да било), за това съм изконсумирана физически, психически и визуално.....
 А моята Бухта нали ви споделих, че се набира да сяда в шезлонга...еми вече от няколко дни разбра, че е по-лесно да ака като "седне".

Ellocin,  за сега е спокоен, 4 часа обикаляхме по съседните квартали, хем хубава разходка, хем напазарувах.

# 663
Може ли линк към групата? Този, който открих не работи.
Здравейте и от мен, ние в понеделник бяхме на ваксина и всичко беше наред, но във вторник цял ден беше с 37,7, а педиатърката ни каза да започваме захранване 4++, защото качва всеки път по 1кг, понякога и повече. Та сега е скромните 70см - 9,100. Въпросът ми е, според вас, колко дни след ваксината да започна- петък добре ли е???
Винаги хапва към 21-22 и заспива - тази нощ се събуди в 3 - рев, дране, ритане, блъскане, пиене на вода и накрая ММ дойде със 100мл мляко и каза, че мъча детето 😂 той пък хапна и заспа в 4ч
Иначе и ние сме с бебешкия кош, чудя се дали с другия няма да му е студено, дори и да сложа чувалче?
Аз бих започнала седмица след ваксина.
Моят качва по 2кг на месец и ние захранихме поради тази причина. Колкото и да не ми се искаше. Даже му харесва, има 5хранения на ден. Не вкроомните 11кг и 70см 😅 Заспива в 22 и се събужда е 6:00. Не ни е разрешено да го храним м/у 21-6 часа. Добре, че си спи .

# 664
Съгласна съм, че бебето е най-добре да се захранва в началото на седмицата, по обяд. Ако има проблем да може да се реагира и нашата ЛЛ ни посъветва така.
Моя мъж много ми помага, но той малкия не ме натоварва и сама мога да си го оправям. Кърменето ми идва в повече, но с това не може да ме отмени. ММ винаги е помагал вкъщи, по скоро е наравно с мене. И двамата работихме и се прибираме по едно и също време, няма логика аз да върша повече домакинска работа, ако работя колкото него (нищо, че той носи повече пари, все пак деня е 24 и за двама ни. Просто всеки прави нещата от които разбира и може. И с бебето е така.

# 665
  • София
Verchy, съболезнования, насъбрало ти се е тези дни.
Нашата количка е ветеран, още от каката - Peg perego Skate, с един трансформиращ се кош, който все още става, макар че съвсем скоро трябва да го обръщам. Навън обикновено я изкарвам с космонавт, отдолу с дрехите от къщи. Като е по-топло слагам само няккави по- дебвли дрехи и газ. Имам и 2 тънки одеалца - комбинирам спрямо температурата. Под 0 не я изкарвам, само проветрявам вкъщи, също и в мъгла и във вятър, и второто по-скоро защото на мен ми е неприятно.
Аз ще си пиша и тук, и във фб групата. Нямам нищо тайно, но Вяра я показах само там, защото тук абсолютно всеки може да чете, а там е ограничено. Иначе във ФБ не пускам снимки на децата, и лично на мен ми е досадно когато мои познати постоянно бомбардират със снимки на децата си - то е ясно, че за всеки родител неговото си е най-хубаво. Всички деца са сладки, но всеки ден да гледам на някой отрочето понякога ми идва в повече.
Днес изпратих таткото с принцесите навън да поразтребя и да сготвя една супичка за обяд - малкото е спало 2.5 часа - навън се спи най-добре. 😁 Таткото помага много - и с голямото се занимава, и чисти, и готви, не се оплаквам.
Harista, направо си го представих как е заел поза за акане - 🤣 Вяра пък изобщо не иска да стои в шезлонга, седнага започва да протестира усилено като я сложим. Ще пробвам пак скоро като започне да седи.
Леле, стана чаршаф - извинявам се. 😊

# 666
  • Пловдив
По темата с мъжете и съня, моят мъж петък и събота ме гони в другата стая да съм се на спяла . Но аз не мога , мъчно ми е, само 1-2 много критични случая имаше и тогава отидох. А сутрин става той в 6 за работа и винаги я гледа ако тя стане по- рано , за да мога да доспя до 7.

Нашата количка е Mutsy, много съм доволна. Лека и маневрена е, лесно се сглобя. Само дето всичко се купува допълнително и е мега скъпо Sad ето сега зимното чувалче за нашия модел е 120 лв... ако искам чаша за кафе айде още 30 лв.... кош за пазарски покупки, айде още 60 лв.😱

# 667
Има ли бебчета с дапушенихслъзни каналчета????

# 668
Ние бяхме така. Леки масажи му правих към нослето и челцето и изтривах по 1000 пъти на ден с водичка оченцето. С едно тампонче, само едното око, от вътре на вън един път и хвърлям. Така много пъти на ден, за 3 дни се оправи. Все пак питай ЛЛ.

# 669
Ние бяхме така. Леки масажи му правих към нослето и челцето и изтривах по 1000 пъти на ден с водичка оченцето. С едно тампонче, само едното око, от вътре на вън един път и хвърлям. Така много пъти на ден, за 3 дни се оправи. Все пак питай ЛЛ.
Да ние ходихме.😣Много масажи трябва явно.

# 670
И ние бяхме със запушени слъзни канали. То не бяха едни капки, втори капки, лайка. И не, та не. Отидохме при друг педиатър, който ни изписа пак някакви капки - пак с лайка, и ни показа как да правим масаж. Капките ги слагахме по няколко пъти на ден. Масаж също по няколко пъти дневно. В един момент настъпи празник - отпушиха се. Често просто им трябва време, а не странична намеса. Но е неприятно да го гледаш така - със сълзящи очи и обилни секрети - без нищо да правиш.

# 671
Аз да попитам. Едно време имаше едни матрачета с едно като подложка, която влиза в дупката която се образува на летния кош. Уж има пълно негнало положение, ама не е баш така, краката му седят вирнати. Търсих из нета, ама нищо не намирам.
Това би трябвало да идва с количката. Моята има подложка за летния кош за да става за новородени. На самата подложка има и джоб в който се слага още една подложка от дунапрен за да може да се изравни наклона и крачетата да не стърчат на горе. Лятото като се роди бях с летния кош и подложката и после минах на зимния, но сега вече знам че зимния изобщо не ни е трябвал. Чувала има и качулка и като го закопчея му се виждат само очите Joy.

# 672
И аз днес я изведох с летния кош, след седмица става на 6 месеца. И продадох люлката MamaRoo, защото вече не искаше да седи в нея. Днес ми е доста носталгично. Relieved

# 673
  • Пловдив
Имам въпрос, чували ли сте за тия кошари? Изглежда много готино, но продавача в емаг е от Русия и не съм чувала тая марка досега, та е леко съмнително.
Вие ще взимате ли кошари за игра?

# 674
Само мога да кажа, че в Алито са същите и на половин цена /+доставката/. И аз се чудих за нещо подобно. Дано някой има и даде отзив.

Общи условия

Активация на акаунт