АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 358
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Добро утро! Тази нощ беше много добре при нас (пу пу). Заспа към 22, събуди се да яде чак в 5, след това в 8 се събуди и яде сега в 8:30
И аз не смятам да го слагам в проходилка.
На 6-тия месец дали пак има ортопедичен преглед? Смятам при Фурлакис да го заведа и аз.
Лайка, ние от може би 2-3 месеца го приспиваме на тъмно, а от самото начало си спи без никакви нощни лапми, мисля си, че оказва влияние.

# 556
Понеже вече трябва да става, сега е светната голямата лампа в спалнята и съм пуснала телевизора.
Спи, та се носи....

# 557
Понеже вече трябва да става, сега е светната голямата лампа в спалнята и съм пуснала телевизора.
Спи, та се носи....

Ние спим само на лампа с леко приглушена светлина. Хич не може на тъмно. 😣

# 558
  • Пловдив
Добро утро! Тази нощ беше много добре при нас (пу пу). Заспа към 22, събуди се да яде чак в 5, след това в 8 се събуди и яде сега в 8:30
И аз не смятам да го слагам в проходилка.
На 6-тия месец дали пак има ортопедичен преглед? Смятам при Фурлакис да го заведа и аз.
Лайка, ние от може би 2-3 месеца го приспиваме на тъмно, а от самото начало си спи без никакви нощни лапми, мисля си, че оказва влияние.

Ние бяхме при Фурлакис на 4 месец. Каза ни да се върнем, като стане на годинка.

# 559
Ние сме при Фурлакис другата седмица, ще е на 5++ м. Заведохме я, когато беше на месец и нещо, към 6тия пак.

# 560
  • Пловдив
И нашето момче спа добре тази нощ, с едно ядене само. Иначе хапва два пъти. Доволна съм Yum Предната нощ се буди на 1.5ч с пъшкане и въртене, вдигаше краката и пръцкаше...та почти не спах.
Всяка нощ е различна. Спим на тъмно, правя всичко на тъмно.
В този ред на мисли да ви кажа какво сътворих в неделя вечер. Той се събуди и реших да му дам топла водичка, че беше рано. От бързина съм забравила да сложа биберона на шишето и направо му изсипах водата на лицето. Милото, така бързо се събуди...то и аз де. Сменях дрехи, гнездото прогизна Joy
При нас на 6м ще има пак преглед при ортопед и изследвания на кръв и урина...много са ми неприятни, ама са важни.
Няма да ползвам проходилки отново. За уокър не знам още.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 09:46 от pepina83

# 561
И ние сме при Фурлакис другата седмица. Много ми е лпбопитно как ще мине прегледът. Много го хвалят,тааа ще видим.
Хайде направите групичка във фейсбук и да се присъединявамееее ха ха. Нямам търпение ! 😅

# 562
Ние бяхме при Тодоров в Горна баня на първия месец. Каза, че не е задължително да се идва ако всичко е ок на 6 м. Защо ви изследват кръв и урина. Моят мъж не са го изследвали.

# 563
И ние ходихме при Фурлакис в края на 4 месец. Каза да отидем чак като направи 1г.
Нашата педиатърка не е казала нищо за кръвни изследвания.  Thinking

# 564
# 565
И аз разбрах, че се правят профилактични кръвни към 6 месец, както и ехографски на коремните органи.

Момичета, препоръчайте ми постелка за пълзене, която ще се почиства лесно. От кой сайт поръчвате?

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 10:37 от LenkaST

# 566
Спи, та се носи....

Ние спим само на лампа с леко приглушена светлина. Хич не може на тъмно. 😣
Преди време бях пуснала статия за светлините нощно време. Ако не можете без светлина, то трябва да бъде приглушена червена светлина. Червената светлина спомага за производството на мелатонин, който помага да се спи добре. Докато всички други светлини лъжат тялото, че е ден и така пречат за отделянето на мелатонин.
Аз имам малка туристическа лампа на Декатлон, която свети в бяло и в червено и вечер ползвам нея, като я мушкам под спалнята и така не осветява цялата стая.

# 567
Ние бяхме на ортопед за 2 път на 4.5 месеца. Пак го гледаха с ехограф, гледа му най-вече стъпалото и цялостното състояние. Отрече и той проходилките, до 10 минути на ден може. Аз няма да ползвам, взела съм уокър, най-вече заради игрите по самата дъска, дървен е и много ми харесва 😅 Мисля че ще му е интересно, като се има предвид, че скоро ще започне да се изправя на креватчето и да се държи, ще е по-хубаво да има такава опора и да се движи. Ще видим. Каза ни и също никакви обувки, най-добре бос или по чорапки, да усеща повърхността. Но ме дразни с колко информация сме заляти и всичко е грешно, вредно и тн. Това за проходилките никога не го бях чувала, малко след като родих ми попадна. Понякога се ядосвам на хилядите правила какво трябва и какво не, кое кога да се случи с детето, кога да се обърне, кога да проговори, кога да се научи на гърне и какво ли не. Аз не съм видяла човек на 20 години да се изхожда в гащите, да не може да се обръща или да е сакат и кривокрак от проходилки, или да не може да говори (за здрав човек говоря) На мен ми се накараха защо детето на 2 месеца не можело да си държи главата, после на 3 и нещо защо не се обръща и такива. Ще се научи, къде ще ходи, вече се е научил, ама това е допълнително притеснение за родителя. Пък с това захранване, та то е по-сложно от някой физико-химичен процес, егати. 100 човека, 100 мнения. 🤕🤬😤 Просто качеството на живот е влошено и при всички положения, колкото и да спазваме правила, да ги храним с БИО продукти и да ги развиваме със спорт и игри, те няма да имат това качество на живот, каквото са имали преди хората. Та въздухът в София е по-мръсен от този в някои градове в Индия и Китай, за какво качество говорим. Колкото и да се стараем, децата ни със сигурност ще боледуват по-често от нас, ще са по-малко концентрирани, по-свободолюбиви, просто такъв е моментът, в който са се родили. Оф, извинявам се за отклонението, ама адски се ядосвам на всякакви нови открития кое е вредно и кое не. А и не съм спала последните 2 нощи 😅

# 568
Защо толкова често ходите на ортопед? Нас ни прегледа педиатърката когато беше май на 2 месеца, каза че всичко е ок и никой не е споменавал за ортопед. Ще взема да питам акушерката. Не че ми се ходи по болници в момента.
При нас ноща беше ужасна! Яде и в 6 си легна. В 7.30 се събуди и реши че трябва да си допие млякото което остана в 6. След това будене и ядене в 10, в 2 и в 5!  Опитах се да го подлъжа и да не яде в 5, но номера не мина! Повече от час мрънка и си тръшкаше краката в матрака, а аз го тупах леко по дупето. На края ми омръзна и му дадох да яде. За целия ден е изял 1090мл, така че не яде повече от необходимото.

# 569
Моето дете не съм го водила на ортопед , в на 6 и половина вече

Общи условия

Активация на акаунт