АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 299
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Harista, а как ще оцелееш през целия ден? 😳

Лайка се беше появила в началото във бф, но явно е преценила, че не иска да остане.

И аз се изненадах колко много станахме, но явно доста хора следят темата.

Редактирам се: Май пак някакво запушване имам, защото имам постоянни бодежи в едната гърда. 😕 Но солкото по - активна е малката, толкова по - малко време имам да вися на помпата и да се цедя...

# 616
Там съм и се представих и снимка на детето показах, но като видях непознати и си изтрих коментара.

# 617
Аз също се замислих дали да не се откажа от фб, макар че ми стана много драго да видя повечето от вас.......аз бях една от тези,  която дори името на детето не писа  тук и изведнъж.... Simple Smile
Kitty, нямам избор хахаахха А имам и тренинг от много години с неспането.  Ще гледам обаче да дремна ,че много задачи имам за днес .

# 618
А името е прекрасно Heart
За първи път го чувам, но много ми хареса.
Ние бяхме в чуденка за женско име със същата буквичка като на Бухта, защото съвсем в началото ни казаха, че ще имаме момиченце, но като разбрахме, че ще е мъж и името беше 100% сигурно.
Името на детето е съчетание от моето име и от това на мъжа ми. Винаги сме знаели, че ако имаме син, той ще се казва така.

# 619
Хариста, пожелавам ти поне да имаш спокоен ден.
Кити, съчувствам ти с това цедене. В началото, като кърмих, аз също цедих понякога. Беше ми мъка. Не мога да си представя какво ти е на теб.
Името на нашето дете дойде с идеята, че ММ е с буквата Н, аз съм с Н и искаме и тя да е с Н. Grinning Ако имаме второ, трябва и то да е с Н, че иначе ще се разсърди.
Шушулка заспа към 3:30. Сега е 7:20 и още не се е събудила. Очаквам я всеки момент, че не е хапвала. Малко ще се промени режимът с по-ранно сутрешно събуждане, но здраве да е.

# 620
И ние оставаме тук.
 Татко има тръпчинка на брадичката, но не успяхме да я откраднем и ние. Ужасно готина работа.
Нас също не са ни пращали на ортопед. А за кръв и урина и коремни органи ни казаха, че сега на 6 ще имаме. Малеее скоро 6м. Кога мина полавин година, от съвсем съвсем малка госпожа си имам малка принцеска, немога чак да и се нарадвам, времето е като стрела. Ние казахме мама два три пъти вече, от кошарата в просъница преди да се разплаче ами много сладурдко.
Ох олях се.

# 621
Мили мами, от около Ивановден се опитвам да изчета, каквото съм пропуснала...последните 2 теми 😄. Бяхме си във Варна и там просто не ми оставаше време.
Паола, благодаря ти и аз за старанието за темите! Дано този АД бързо да премине при Преси!
Хариста, много ми харесва мантрата преди пресичането на улицата!
Йони, имам приятел, който на годинка е бил 17 кг. Баща му и дядо му са лекари, той също вече е лекар. Ами всичко си му е наред! Като е само на кърма си яде, колкото иска. Ще спре да наддава толкова бързо в някакъв момент, според мен!
Алетея, много благодаря за фб групата. От март не влизам във фб, но сега ще започна да гледам групата Simple Smile И аз умирам за тръпчинки на брадичката. Никой в семействата няма, освен май че един мой дядо, а Никола имаааа. Лекичка е, но много ми харесва! За успокояването - при нас все още безотказно действа да му пусна на спотифай да слуша водопади. Ама високо! Винаги се успокоява и заспива.
Никола още не се обръща, но се върти настрани и си "яде" краката.
Уф, много неща бях си наумила да коментирам, ама така ми се доспа, че всичко забравих. Последните нощи Никола и той яде по 12234566 пъти и по-скоро мога да броя кога ме пуска, за по-лесно. 6900 грама, 68 см и педиатърката каза, че май има дефицит и да почвам захранване. Пуууу, а исках 6 м да стигнем. Както и да е, другата седмица ще търся по фермерските пазари сакралния картоф - гледан поне на 500 км от магистрала и нечувал за ГМО, който да е първата храна на моя син.
П.С. някой в пост преди десетина дни беше питал за готово еднокомпонентно картофено пюре - е, има и на хип.
Много добре си наддава според мен детенцето. Малката е на 5+, 68см. 7100 само на кърма и моя личен каза че сме трябвали да почваме с пюретата, чв можело анемия да развие и т.н а това са само хипотетични неща, ако не сте правили изследвания няма смисъл от тревога рояа педиатрите го говорят да се стреснеш и да почнеш с пюретата. А и те са много по-ниско калорийни от кърмата или АМ и няма желязо в тях така че няма никаква логика тези препоръки. Аз ще си изчакам 6-те месеца. Така да се поставят вече диагнози без праввни изследванкя от педиатри ме влудява просто, съжалявам. 😄

# 622
Ние вторник бяхме на консултация и на имунизации уж, 6-валентната я нямаше. Хайде сл.месец пак на имунизации, страхотно, няма що.
9.150кг и 71см., а на мен все ми изглежда дребен.

При 6 навършени месеца ни пращат на нефролог, ортопед и кръв и урина.

Сега като се замислих и в 2-та рода няма никой с трапчинка на брадичката. И се надявам поне тези по бузите да си останат.

Скрит текст:
Аз от 3 денонощия нямам и 15ч сън, в понеделник по спешност приеха баба в болницата, вечерта почина. Баща ми и чичо бяха в чужбина, та всичко аз трябваше да организирам + бяхме на имунизации. Вчера беше погребението. От толкова емоции и снощи не успях да заспя. Поне подредих гардеробите, изчистих и измих. 

Арас и той се буди 895812 пъти да яде, страшно много го сърбят венците. Смуче си пръстите, докато спи. Поне не е нервен и не реве. Опитвам се да му дам биберон - не ще.
От 6:50 е буден и му се дивее на детето.

# 623
Verchy много съжалявам за случилото се
Лайка и аз не съм написала името на детето, даже ме няма на първа страница. Тук съм споделяла много лични неща, които не съм споделяла и с най-близките си приятели. Не конкретно в тази тема, а из форума като цяло. Хем ми е хубаво, че всички имена от групата станаха реални, хем вече се чувствам неудобно. Ще видим, може и да свикнем, за сега ще изчакам и ще реша (:
И аз съм в чудесна, моята ЛЛ на която имам доверие, ми каза до следващата консултация да съм вкарала картоф, морков, пъщърнак и т.н. а той ще е 5+++ тогава. Това означава, че от 5 трябва да почна. Бях се нагласила на за 6м.

# 624
Verchy, не ти е било никак лесно, съжалявам за преживяното и загубата ...

ФБ е хубава идея, за което благодарим на Алетея, НО там човек може да стане кривоглед и пак да пропусне нещо 😀 Тук си е нагледна и подредена работата.

На ортопед сме и ние другата седмица, дни преди 6-те месеца. Ще видим ЛЛ ще ни праща ли и другаде. Хем ми се иска всичко възможно да се види и прегледа, хем не ми се ходи с тази Корона ужасия.

Не сме излизали по улиците от миналата година, т.е. последно преди нова година. Не знам как стана, срамота! Може би студа и страха да не объркаме режима 😀  С кои кошове излизате вие и обичайният въпрос - как ги обличате съкровищата за навън?

# 625
Аз днес официално излизам с другия кош, 4+++ е, 64см, мъничко бебе, но не се събира в коша. С космонавт е, и като сложа шапката с помпон и трябва да се извърти главата, че да се събере в коша Cry За следващото бебе, ще следя за коша колко е голям Joy
Иначе е с тънко боди без ръкав, панталонки с блуза, космонавт и одеало. Ако е студено вадя дебелото одеало, ако е по топло, тънкото. Аз му взех тънък космонавт, за да мога да регулиран дебелината точно с одеалце.

# 626
  • Пловдив
Аз съм с трапчинка на брадичката и малката и тя има, а по голям късмет си остана със синьозелени очи. Аз и таткото сме с кафяви, но се е метнала на моята майка с хубавиье очи Simple Smile

Аз съм с летния кош още от 4+, че и беше мега скучно и мрънкаше. Имаме спално чувалче към количката и бая топли.

# 627
И аз сложих летния кош преди няколко дни, сложих и чувалчето към него и толкова. 😀 А как планирах да сме всеки ден навън и да се каляваме ... всичко мислено и всички планове се опропастиха. Така е още от бременеенето - едно го мислиш, друго се случва. 😁
Пък и малките населени места няма много къде да се ходи - омръзнаха ми всичките улици вече. Сама взе да ми става скучно, но пък не искам да влизам в групи с по 4-5 майки, че тогава ще ми бръмне главата. Голям проблем! 🤣 Имах си дружка една, но тя е с едно едногодишно и тези дни ще се появи и второто. Та се поспря с разходките.
И така - домашен арест при нас 🤣

# 628
Аз я обличам с боди с дълъг ръкав, панталонки, чорапки и от тези меките космонавти, пухкавите. Не са много дебели. После я слагам в чувалчето към летния кош. Савова ме посъветва да си купя и много и благодаря.
Ако е +градуса, тогава не я слагам в чувалчето, а я завивам с някакво одеяло.

# 629
Аз я обличам с боди с дълъг ръкав, панталонки, чорапки и от тези меките космонавти, пухкавите. Не са много дебели. После я слагам в чувалчето към летния кош. Савова ме посъветва да си купя и много и благодаря.
Ако е +градуса, тогава не я слагам в чувалчето, а я завивам с някакво одеяло.
Какво чувалче си купи? Че и аз трябва да взема и да минавам на летния кош.
За сега я извеждам с раницата, за да може да гледа и да съм сигурна, че не й е студено. За съжаление не я извеждам всеки ден, а много ми се искаше...

Verchy, искрени съболезнования. 🖤

Общи условия

Активация на акаунт