Месечни и целеви помощи за деца (детски надбавки) - инфо, документи, ВЪПРОСИ - 14

• 72 581
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,

Преведоха ли вчера детските надбавки?
редактирам се , току що ми излезнаха в банкирането.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 10:17 от Jay , Mocking Jay

# 166
Днес пуснах документите по имейл. След колко време мога да очаквам отговор? И ако сме одобрени трябва ли да ходя до АСП или това ще е всичко?

# 167
  • Пловдив
Нова молба-декларация се подава на всеки 12 месеца за детските надбавки. Тази година подадох май, догодина пак ли май или юни?

# 168
  • София-Младост
Днес пуснах документите по имейл. След колко време мога да очаквам отговор? И ако сме одобрени трябва ли да ходя до АСП или това ще е всичко?
Следете с в системата в съобщения. Там е вашето изпратено, после ще бъд епрепратено н а съответното АСП и в рамките на няколко дни трябва да имате отговор.

Десиссслава

За да няма прекъсване отново през май.

# 169
Здравейте, правилно ли разбирам, че щом предходните 12 мес съм била в майчинство (първата година), на служебната бележка от работодателя, за доходите ще е изписано 0 лв доход? Майчинството, което до сега получавах няма да се сметне за доход на семейството и само доходът на съпруга ми ще се пазделя на член от семейството? Благодаря!

# 170
Здравейте, правилно ли разбирам, че щом предходните 12 мес съм била в майчинство (първата година), на служебната бележка от работодателя, за доходите ще е изписано 0 лв доход? Майчинството, което до сега получавах няма да се сметне за доход на семейството и само доходът на съпруга ми ще се пазделя на член от семейството? Благодаря!
Грешите. Прилагате нулевата бланка от Вашия работодател. Правите си справка или от интернет банкирането, или с ПИК от НОИ и Вашият доход е това, което сте получавала по карта всеки месец. Гледате месеца, в който са Ви преведени парите, без значение за кой месец се отнасят те. (Има закъснение при преводите от НОИ.)
От АСП няма да искат да им предоставите документ за сумите, виждат ги и ги проверяват, още при подаването.
Има отделна графа, в която ги записвате в заявлението.
Успех!

# 171
Можете ли да ми кажете на кое число превеждат детските?Благодаря предварително. За град Варна се отнася .

# 172
Обикновено на 15-то число. Датата е за цялата страна.

# 173
Обикновено на 15-то число. Датата е за цялата страна.
. А дали знаете каква може да е причината да не ви ги преведат или да им се обаждам утре и да ги питам

# 174
Най-добре попитайте. Вече би трябвало да са Ви ги превели.
Има и още нещо, детските се отпускат година за година. Да не сте пропуснали да подновите?

# 175
Най-добре попитайте. Вече би трябвало да са Ви ги превели.
Има и още нещо, детските се отпускат година за година. Да не сте пропуснали да подновите?
Благодаря това не го знаех , утре ще се обадя .

# 176
Здравейте!
Заявих услугата за месечна помощ за отглеждане на дете до 20г възраст чрез https://edelivery.egov.bg/, но не съм сигурна какво се случи накрая. Натиснах заяви, но ми изписа, че лиспва някакъв електронен подпис. Редактирам се, изписва ми, че файлът не съдържа Епечат на ДАЕУ.
Може ли да ми дадете насоки, къде мога да проверя дали изобщо съм успяла да подам необходимите документи? Или пък друг начин да ги подам, но пак онлайн?
Благодаря Ви!

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 11:32 от Diin321

# 177
  • София-Младост
За мейл можеше преди по време на пандемията, сега трябва да попитате съответното АСП.
Току що влязох и няма никакъв проблем. Сигурна ли сте, че кодът е от НОИ, а не от НАП.

# 178
За мейл можеше преди по време на пандемията, сега трябва да попитате съответното АСП.
Току що влязох и няма никакъв проблем. Сигурна ли сте, че кодът е от НОИ, а не от НАП.
Да, сигурна съм. Нямам код от НАП. 🤔
Освен пак да се пробвам и цял ден да си им пращам документи. 🤦‍♀️
Може да изчакам, да ми отговорят.
Благодаря за помощта.

# 179
  • София-Младост
Пробвайте и с друг браузър.

Общи условия

Активация на акаунт