Месечни и целеви помощи за деца (детски надбавки) - инфо, документи, ВЪПРОСИ - 14

• 72 583
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • София-Младост
Как ги подадохте тези документи? Онлайн или на място?

# 151
  • София
За извънредното положение онлайн. Детските на място в социалните в Люлин по настоящ адрес

# 152
  • София-Младост
За детските трябва да си вземете заповедта на място в АСП. За април май не съм прочела да са превеждали, предполагам че тези дни ще има.
За онлайн подаване, обикновено имате входях номер, а след проверка и заповед. Пишете им отново онлайн, да няма проблем и да не са ги получили.

# 153
Здравейте, тази помощ до края на май месец ли е? Понеже после ще са на училище, за дете 5 клас питам

# 154
Е след като са на училище, много ясно.

# 155
Здравейте, благодаря за полезната информация. Досега съм си мислела, че щом получавам майчинство, нямаме право на детски надбавки. С две деца съм все още по майчинство втора година. Сумата от майчин. влиза ли в общия брутен доход? Съпругът ми освен на трудов договор е и самоосигуряващ се, какви документи ще му трябват за неговите доходи? Всичко ли може да се осъществи по имейл или се налага да се вземе нещо лично от АСП? Благодаря!

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 15:34 от schofito

# 156
  • Плевен/Пловдив
Здравейте,
Сигурно сте коментирали много пъти въпросите който имам, но да попитам:
След края на майчинството ми ще бъде прекратен ТД , ще започна работа при нов работодател.
По време на изпитателния срок ако ме съкрати на кое основание от КТ е ?
Имам ли право на борса?
Колко време назад се взема за изчисляване на обещетение?
Майчинството от втората година влиза ли в сметките?
Благодаря предварително !

# 157
Здравейте,
Сигурно сте коментирали много пъти въпросите който имам, но да попитам:
След края на майчинството ми ще бъде прекратен ТД , ще започна работа при нов работодател.
По време на изпитателния срок ако ме съкрати на кое основание от КТ е ?
Имам ли право на борса?
Колко време назад се взема за изчисляване на обещетение?
Майчинството от втората година влиза ли в сметките?
Благодаря предварително !
Члена по който трябва да те съкрати не го знам точно но трябва да е за несправяне с работа в шестмесечният изпитателен срок (не знам дали го обясних точно)
Имаш право на борса за какъв период ще е се определя от това колко години стаж имаш общо, а парите се определят от плащането което си имала през последните година и половина- две Т.е влиза и двете години майчинство долу горе по 380лв на месец ще ти е борсата. Ако те назначават на друго място не трябва да имаш прекъсване между двете работи и на новата трябва да работиш около 10дни няма нужда повече защото ще трябва да платиш много осигуровки.

# 158
  • София-Младост
По чл.71
https://zakonnik.bg/document/view/qanda/144753/263079

При така зададен въпрос оставам с усещането, че търсения реултат е записване в БТ и получаване на обезщетение.

# 159
  • Плевен/Пловдив
По чл.71
https://zakonnik.bg/document/view/qanda/144753/263079

При така зададен въпрос оставам с усещането, че търсения реултат е записване в БТ и получаване на обезщетение.

Благодаря
Да това е целта, но не искам да навредя на фирмата с нещо - най-малкото да им направят проверка.
В настоящата се притесняват да ме преназначат и след това съкратят, не са минавали по този път.
Целта е, не да заобиколя закона, а да използвам "вратичките" в него.
Имам трето детенце искам да си го гледам поне още година. Има добри осигуровки.

# 160
Подадох онлайн за еднократна помощ за раждане на живо дете /или там както се казваше/. Скоро след подаденото заявление получих съобщение, че са входирали документа. Но минаха повече от 14 дни и нито имам съобщение да изискват допълнителни документи, нито имам постъпила сума по сметката. Някой подавал ли е онлайн и получавал ли е плащане? Колко дни след входирането са изплатили помощта?

# 161
  • Sliven, Bulgaria
Подадох онлайн за еднократна помощ за раждане на живо дете /или там както се казваше/. Скоро след подаденото заявление получих съобщение, че са входирали документа. Но минаха повече от 14 дни и нито имам съобщение да изискват допълнителни документи, нито имам постъпила сума по сметката. Някой подавал ли е онлайн и получавал ли е плащане? Колко дни след входирането са изплатили помощта?

Ако сте подали през м. май 2021 г., парите ще бъдат изплатени по сметката Ви около 15 юни 2021 г.

# 162
Благодаря за информацията. Тъкмо пратих съобщение до агенцията да питам какво се случва. И да, на 13 ти май подадох. На другия ден са ми отговорили, че са го входирали.. В такъв случай ще изчакам до 15-то-16-то число. Simple Smile

# 163
  • София
Здравейте,

Преведоха ли вчера детските надбавки?

# 164
  • Пловдив
Здравейте,

Преведоха ли вчера детските надбавки?
  Да.

Общи условия

Активация на акаунт