Месечни и целеви помощи за деца (детски надбавки) - инфо, документи, ВЪПРОСИ - 14

• 71 640
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Извади си пик от нои и готово.Сигурно са ти превели за май до 26 май и после останалите 3 работни дни от май,сметнати като втора година майчинство вече.Гадая само,улеснение си е извади си и можеш да следиш всичко.
При мен има превод днес - сефтето(пощенска банка) , но в НОИ го няма отразено изобщо.

# 586
Не бъркайте плащанията от АСП с тези от НОИ. Нямат нищо общо.
Единственото общо е, че влизат във вашата банкова сметка. Trollface

# 587
  • Пловдив
Другия вариант за плащане нали беше, изравняване термин/дата на раждане?

Clo, благодаря за отговора.

# 588
Да ,детските си дойдоха отделно . Аз пак не разбрах ще имам ли някакво плащане все пак през юли Simple Smile)) Сумата проведена за 3 работни дни е доста голяма ,но има логика . Абе ще си имам едно на ум все пак . Благодаря Simple Smile

# 589
  • София
Здравейте мисля, че най-сетне ще мога да взема детски надбавки, но имам проблем с документите и моля за разяснение. При положение, че живея без брак с бащата на третото ми дете трябва лид а декларирам неговия доход. Той е ЕТ каквое води за доход и какъв документ трябва да нося?
Аз последната година съм била в болничен и в майчинство кскъв документ да нося за своите доходи при това положение?
Трябва ли да нося съдеббото рвшвнив за развода с бащата на другите ми деца? Издръжката, която той плаща влиза ли в дохода ми?
Много ще съм благодарна ако някой ми отговори, за да съм сигурна имам ли право на детски и какво да нося, за да подам молба.

# 590
Здравейте мисля, че най-сетне ще мога да взема детски надбавки, но имам проблем с документите и моля за разяснение. При положение, че живея без брак с бащата на третото ми дете трябва лид а декларирам неговия доходда, ако сте регистрирани на един и същ настоящ адрес . Той е ЕТ каквое води за доход и какъв документ трябва да нося?удостоверение за брутен доход за предходните 12 месеца
Аз последната година съм била в болничен и в майчинство кскъв документ да нося за своите доходи при това положение?също удостоверение
Трябва ли да нося съдеббото рвшвнив за развода с бащата на другите ми деца? носете за всеки случай, гражданското дело трябва да го впишете в заявлението Издръжката, която той плаща влиза ли в дохода ми?не
Много ще съм благодарна ако някой ми отговори, за да съм сигурна имам ли право на детски и какво да нося, за да подам молба.удостоверение за брутен доход за предходните 12 месеца, служебни бележки от личния лекар за имунизации на децата, банкова сметка, решение за развод и личните карти за справка

# 591
  • София
Въпросът е като е ЕТ какво се води за него брутен доход?
А моят доход как да покажа като справка на изплатените обвзщетения от НОИ или?

# 592
Въпросът е като е ЕТ какво се води за него брутен доход?
Счетоводителят на фирмата знае какво включва
А моят доход как да покажа като справка на изплатените обвзщетения от НОИ или? Взимате удостоверение за брутния доход от работодател, най-вероятно ще бъде с нули, а като доход, ще впишете сумите, които са ви превеждани от НОИ в месеца на изплащането им, не в месеца, за който се отнасят. Без да представяте документ за тях, от АСП ги виждат по служебен път.

# 593
Здравейте! При родени близнаци (3 и 4 дете) на какви помощи имам право, че не съм запозната много 🤗

# 594
Здравейте! При родени близнаци (3 и 4 дете) на какви помощи имам право, че не съм запозната много 🤗
еднократната помощ за раждане в размер 2×300= 600 лв
За отглеждане на близнаци също еднократна помощ в размер на 2400 лв. Детски 2×75 лв.

# 595
Благодаря

# 596
Здравейте данъчните облекчения влизат ли в дохода за детски.При попълваме на декларацията добавят ли се към дохода,

# 597
  • София-Младост
Здравейте данъчните облекчения влизат ли в дохода за детски.При попълваме на декларацията добавят ли се към дохода,
Не.

# 598
Благодаря
Не.

# 599
Здравейте. В понеделник ще питам и в НАП, но ако някой е наясно, моля да пише.
Единствен родител съм на две деца, едното е с ТЕЛК. Това значи, че имам право на 2*600+1200 данъчно облекчение.
Искам да ползвам сега половината данъчно облекчение, но облагаемият ми  доход за първото полугодие (януари-юни) е под 12000. За миналата година брутният ми доход  е бил 24000, така, че за тази ще е повече. Да чакам ли 2023 или мога да ползвам на три пъти данъчно облекчение? Ще загубя ли в този случай?

Общи условия

Активация на акаунт