Парфюмни размисли и страсти - 255

• 54 847
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
  • София
От роклите харесвам само Black Perfecto и слава Богу. Намира се на прилична цена и това ще е една от покупките ми в бъдеще. Simple Smile

# 181
Босилка,
Тази е, да. На мен ми стои добре, много е як. : )
https://www.youtube.com/watch?v=ocoPpthI6qI
Нещо средно между Ъ, А и Е.

https://www.youtube.com/watch?v=qgRA7Dmty8A
Jeremy пък залага на Ъто-Гърлен, опушено Ъ с екстри :Д, 00:06

ГЕрлен не е също, звучи още по-гадно според мен, но не ми влиза в работата как ти си решила да го изговаряш. You know...

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 15:43 от snowwhite12

# 182
Guerlain, произношение: https://youtu.be/XLEnBxj5cBk

# 183
Произнася се "Герлен",  но заради френското "р" е-то не е отворено и ви се чува "ъ". Не искам да се засегнете, а да сме си полезни. Аз съм благодарна за уточнението на една съфорумка относно произношението НаЗомато Flowers Hibiscus

# 184
Парфюмни размисли и страсти ..... не правопис и правоговор.....

# 185
  • София
Джеръми е берлинчанин, не го слушайте какво произнася на френски.

На мен ми е полезно да чуя как се произнасят френските имена и марки. Такава любов към парфюмите, защо не и да се понаучим да ги произнасяме правилно, уважение си. Simple Smile

# 186
В Германия никога ама никога не съм чула някой да казва ГЕрлен. ГАрлоо, Гърлоо, нещо от сорта, не мога да го напиша (да взема Гърло да му викам, тогава бих се съгласила с мнението за сиропа хаха).

Иначе се радвам на градивна критика. Мнения, които са обосновани с ,,щото МИ звучи като сироп за кашлица".... сори, ама повече ми бие на нападка. Grinning Все тая, ще си пиша оригинала Guerlain, щом толкова ви дразни.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 16:09 от snowwhite12

# 187
Не е напдка, брандът е френски, на френски звучи Герлен. Иначе си го казвайте както искате, аз изхождам от езика на марката обикновено, ако искам да знам как се произнася дадено име/марка. На немски ще звучи съвсем по друг начин, на италиански или английски пък хептен.
Не е за това темата, затова спирам. Ако исках да се заям, щеше да е за друго, ма следете ги малко тези хора тук де. Всеки в темата си има характер, ако намерите време, почетете, пък се запознайте с постоянно пишещите в темата. Аз се радвам на нови хора. Simple Smile

Да не съм офтопик, днес се напръсках с тъмно червеното кубче на Н. Родригез и ми стана лошо. Този парфюм е за вечер и за някакъв клуб, концерт, събитие. Все едно се бях намазала с твърде много червено червило, дебела очна линия и драматичен руж посред бял ден, така се чувствах с него.

# 188
Съвсем оффтопик, но винаги ми е било адски смешно как викат на H&M италианците : "акка емме" 😂
Писах в другата тема, че на Байредо в Елинор май му викат Биредо. Малко блокирах за секунда по телефона какво е това Биредо, дето съм поръчала 😀

# 189
Босилка,
ясно. Е, аз изхождам от страната, в която живея, но все пак благодаря за информацията. Не, не съм чела стари теми и не обещавам да го направя с цел опознаването ви. Но ще се радвам  в бъдеще да имаме интересни дискусии и така да се опознаем по-добре.

И за да не е офф топик при мен също: коментар към последния пост на Босилка относно Н.Родригез: Босилка, с теб явно имаме напълно различни носове. Аз това червено кубче го ползвам дори и лятото и ми е най-често използваният парфюм. Чувствам се като истинска жена с него. : ) Цялата в руж и пудра, но без детинска сладост, леко свеж, много елегантен за мен лично. Нося го предимно в официална сфера, в ежедневието като неутрален парфюм и се приема много добре. Ето затова харесвам такива теми, защото всеки казва как на него му действа нещо и често отговорът е различен.

# 190
За Narciso Rouge ли става дума?
Хубав парфюм е, елегантен. Нещо в драйдауна не се разви добре при мен, а и ми напомня твърде Moulin Rouge (който много харесвам) , но много по-слабичък като внушение и изпълнение. Подарих го на жената на баща ми.

# 191
Нека не изключвме фактора, че в Германия говорът е твърд, а и произношението на буквите в двата езика се различава.
Италианците на Зара викат "Тцара" Grinning

SOTD Guerlain Mon Guerlain Intense, снощи бях решила едно, сутринта забравих и грабнах това. Много уютно за този студен ден!

# 192
Моята Delina Exclusif от днес си има другарче.....тези бутилки с това кристалче на капачката са тооолкова сладки, а цветовете...мммм....идва ми да ги схрускам 😉

За първи път не подновявам парфюм на обяд....хммм намерих ги моите /тези, които да се усещат и на етажа под мен / Grinning Heart

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 06:39 от macadamia

# 193
...... тооолкова сладки, а цеетовете...мммм....идва ми да ги схрускам 😉..
Наистина са голяма красота, със кеф да си ги пръскаш !
Много ми харесват снимки с еднакви бутилки . Дори се хващам,че понякога искам даден аромат,без да го познавам за да си завърша серията Bowtie За това и обмислям Блек Престижиум,само него нямам от трите и някак ми е празно,а не знам дали ще ми хареса....... Имате ли такъв "проблем с алчността" Stuck Out Tongue

# 194
  • София
Факт е, че произнасянето на Guerlain е малко шантаво,  особено ако се опитвате да го докарате с френско произношение, но най-точната транскрипция на български е именно с "Е". Просто нямаме букви за повечето им носови звуци и има думи, които произнесени на български звучат твърдо и странно. На френски името също се изписва с "е", а u-то пред него е, за да не се произнася Жерлен Grinning За най-сигурно човек може да си го изписва в оригинал и тогава няма ядове, който както иска да си го чете тогава Grinning Разбира се всеки е свободен да си нарича нещата по негов си начин, просто пояснявам как е най-правилно, ако държите да сте точни Hug
Бързам да си допълня поста, че докато го напиша и вие сте изписали пак една страница и ми се получи някак ни в клин, ни в ръкав.
Aз твърдо си продължавам с кожите, днес се полях с Shalimar EDC .. жалко, че е толкова нетраен. Надявам се някога в този живот да успея да пробвам Shalimar Parfum . Мине се, не мине време и ме обхваща някаква мания по тази вечна класика..

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 17:22 от Eelishka

Общи условия

Активация на акаунт