Парфюмни размисли и страсти - 255

• 54 873
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
My Way го намирам за "лесен" ежедневен  парфюм, ако човек обича бели цветя с бонбонест уклон. Има нещо малиново/ягодово в началото. Базата не ми прави впечатление изобщо, изфирясва си съвсем плавно и ненатрапчиво.
Подкрепям Simple Smile Само дето при мен по-скоро е касисов,много вкусен и същевремено свеж и сочен.  Харесва се много от околните Bowtie

# 226
My way е плодов и сладък. Асоциирам го с горски плодове. Харесва ми.

# 227
  • на последния етаж
Май по-добре да изчакам да тествам някъде преди да поръчам. Relaxed
Благодаря ви, момичета! Simple Smile

# 228
  • София
Получих дискавъри сета на Fort & Manle. Пробвах само два от тях, доста интересни, но ми идват прекалено мъжки и с лоша трайност на кожата ми. Ще ги разуча и ще пиша, ако на някой му е интересно.
На мен със сигурност ще ми е интересно да прочета впечатленията ти. Simple Smile Пробвала съм само Fatih Sultan Mehmed, имах малка мостричка с пръчица (без спрейър) и много, много ми хареса, но също ми се стори тих. Стои ми в списъка с желания оттогава, но бях решила да търся по-голяма мостра, да се напръскам човешки и тогава да решавам. Аз усещах в него най-отчетливо ябълката (сочна и зелена, съвсем леко кисела), амбъргриса (много фино дозиран, придаващ деликатна соленост и минералност) и един тънък пушек, като запалена надалече цигара (непушач съм). Simple Smile

# 229
Има ли голяма разлика между Delina i Delina Exclusive ?Имам Delina ,но не познавам другата версия ?

# 230
Има ли голяма разлика между Delina i Delina Exclusive ?Имам Delina ,но не познавам другата версия ?
Delina Exclusif е много по-трайна от Delina, по-заоблена, плътна и топла, по-сладка е...ако мога така да се изразя, по-креместа....Наистина това чудо трае от зори до здрач / не знам снощи как не ме изгониха от тренировка-миришех яко от сутрешното напръскване Grinning /
Delina e по-свежа, по-плодова, по-нетрайна ....
Обобщено мога да кажа, че Delina Exclusif е интенз- варианта на Delina......

# 231

На моята кожа Delina има доста по-голяма сила и присъственост от Exclusif. Delina усещам 12+ часа, докато Exclusif усещам не повече от 2 часа и след това я усещам тип skinscent.
Съветът ми е да ги пробвате, защото е много индивидуално. При мен екслузив придобива и много странна “кисела” нотка след известно време.

# 232
blue75, и аз съм на същата вълна покрай любимия Kelly Caleche EDT - грейпфрут и кожа.
Търся си парфюми по нотите във Фрагрантика и съм поръчала два много бюджетни - Cerruti Image Woman и 83 Leather Reserve Banana Republic. Ще споделя впечатления, когато ги получа.
Днес си получих 83 Leather Reserve Banana Republic, бях доста предубедена какво ще да е, че за първи път поръчах унисекс. За мене е необичаен и в същото време много близък парфюм, много фин.
Началото е силно билково, тинктурено дори, ветиверът се усеща доста отчетлив и някак сладнеещ, обгърнат от землисти нотки (напомниха ми на мокър бетон).  Но с утихването на връхните остри мириси се появяват един след друг много фини и нежни кипариси и амбър. За мен е по-скоро дамски, амбров аромат за по-хладно време.
Нямам идея как би паснал на мъж - може би на по-възрастен, улегнал джентълмен от академичните среди Simple Smile - не си го представям на млад активен спортен тип.
Силно ми напомни на едни джобни полски парфюмчета от детството ми - Беате, черни метални флакончета със златни капачки. Като за парфюмче от соца си бяха много добри, сравнени с доста от сегашните. Нещо в амбровия лек шлейф ме метна в юношески спомени Simple Smile
Трайността все още не съм тествала, прясна придобивка ми е.
Накратко - хубав, мой си, извън масовката. Доволна Nature Star

# 233

Може ли мнение за този парфюм.
Най-вече ме интересува трайността Simple Smile

# 234
Моля за едно рамо- Aoud Lagoon Montale как е? Мазен и задушаващ ли е като Мансера Холидей? Виждам,че има подобна пирамида,кокос.....

# 235
  • Седмото небе
Любим въпрос! Трайността при всеки е индивидуална, за този а и всеки друг парфюм.
Аз например Лагуната го харесвам на мен само за 2 минути, после става ужасен. Размених го бързо. На моя приятелка седи божествено с часове. На нея парфюмите на Ермес повечето и прилягат много, на мен 3-4 ми стоят само.
Така че по възможност пробвайте. Иначе няма как да разберете.

# 236
Лагуната ми е любимец, на мен е траен, усещам си го няколко часа. Имам и по- трайни, но пък толкова го обичам, че мога да преживея това, че не трае 24 часа 😁😁😁

# 237
Klodilia звучи чудесно, както си го описала! Утре ще го тествам

# 238
Да се запиша и аз за новата тема, докато не сме направили 50 страници.
Нови парфюми не ме интересуват особено, проучвам още "старите" си и ги опознавам. Много внимателно подхождам към новите, още повече, че напоследък нещо позагубих интерес. Обмислях само амбрата на Бушерон, но ще се изясни, дали е мой след проба, а и той не е нов по принцип така или иначе. Иначе ви чета с голям интерес, старата любов ръжда не хваща, но от доста време съм в затишие относно новости, просто приоритетите са други.

# 239
Това с приоритетите е много вярно. Тази година харча предимно за парфюми и козметика за лице.
Къде да нося нови дрехи и обувки, като работя от дома? Дори и чанти обидно малко купих.
Опитвайки се да избегна онзи негативен Ковид облак, който ни облъчва отвсякъде съм се фокусирала изцяло върху ароматните изкушения. Хората списващи в тази тема помагат за това, и благодаря.

Страхотна група сте, момичета и момчета Blue Heart

Общи условия

Активация на акаунт