Парфюмни размисли и страсти - 255

• 55 013
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Ако трябва да избера само два парфюма, залагам на Мюглер - Аура и любимото ми Извънземно.

# 391
А аз Коко Мадмоазел Шанел...може би той ми е най-най-любим!

# 392
ако трябва да избера само два, няма да избера нито един
ще намразя "разрешените" два заради всички пропуснати възможности

# 393
  • в Кошера
Само два?
Първият е без коментар - Сантал Роял! Yellow Heart
Вторият... хм?! Може би Еликсирът.

# 394
Първият, без да се замисля, е BCR540 EDP. За вторият като единствени прехвърлих няколко в съзнанието си и се заковавам на Kilian Back to black или Tom Ford Oud wood. Трябва да призная, че никой от трите не съм имала пълноразмерна бутилка към момента.

# 395
Light blue интенз на D&G, Далия Дивин на Givenchy и трети за късмет: някой по-силен и тежък, но не мога да реша кой. Нарцисо руж може би.

Като става дума за Нарцисо... днес съм с него, червеният Rouge EDP. Като го помирисах преди няколко години за първи път първата ми асоциация беше, че мирише скъпо. Мирише на успех, за мен корпоративно, но и ултра женствено-една рядко срещана комбинация за мен. Също така усещам аромат на луксозно червило. Да, майка ми едно време имаше колекция червила, които аз тайно й крадях и се мажех с тях докато е на работа. Ето на такова ретро червило ми мирише. Вероятно има още такива червила, но моите са всички парфюмирани и не ми приличат на нейните от едно време. Много е пудрест за мен, направо е пудрен облак, има сладост в него, но в никакав случай сладкарска  или медена. Сладост на сока от червени цветя. Името е много подходящо за този аромат-Rouge...

Пудрен облак, който оставя след себе си следи. Обвива ме в сладост и никога не остава незабелязан. Мирише чисто, но не стерилно, ами приятно и привличащо, чаровно. Въпреки това в него няма нищо предизвикателно, парфюмът има много ,,интелигентно" присъствие. Подходящ за всеки сезон поне за моята кожа.
Имам много парфюми, които рано или късно ми омръзват, но този всеки път ме вдъхновява на ново. Купувала съм голямата бутилка 3 пъти.

# 396
Моите 2 са:
Chanel Chance Eau Tendre - моята втора кожа
Chloé Nomade Absolu - удоволствие, което очаквам от един аромат за да ми е любим
И двата са подходящи както за работа така и за свободно време, забележими, без да се натрапват и без да пречат на околните, комлиментарни

Но определено имам нужда и от следните 3 любими:
Elie Saab Girl of Now Forever - радост
Tom Ford Jasmin Rouge - женственост
Jo Malone English Pear & Freesia - нежност

Определено имам поне 15ина аромата от моята колекция, които ми доставят голямо удоволствие в различните сезони и с които не искам да се разделям. Мисля, че това ми е минимума.

От новите се интересувам отКрасавицата.

# 397
Добро утро,
явно аз много съм подпалила по темата. Благодаря за споделеното. Става дума да не се пръска изобщо с нищо, а не с конкретен парфюм. Ми има и някои силни лосиони за тяло, които също да предизвикват реакции...От друга страна е влизала многократно в нашата стая и никога, никога не е кашляла или да й е било видимо некомфортно. А в нашата стая е "инкубатор" на парфюмни ухания...

# 398
Много ви е трудно да се ограничите в два аромата Grinning
Аз за добро или за лошо до ден днешен не съм пробвала Baccarat rouge 540 и Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum - притеснява ме факта, че много ще ги харесам, особено втория ..... екстрат или ексклузив , интенз или нектар много ми влияят на "харесването" Heart Eyes
 А по отношение на парфюмите с аромат на червило и гримове  /HISTOIRES DE PARFUMS 1889 MOULIN ROUGE например/ ми предизвикват един странен вкус в устата, защото аз на мама червилата ги .... ядях Satisfied

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 09:27 от macadamia

# 399
Винаги Chanel Allure Sensuelle EDP и TF Violet blonde.

# 400
Абсолютно със същите опасения отказвах истерично да пробвам някога Baccarat. Обаче един парфюмен фей ми отвори кутията на Пандора и....голям кеф...Simple Smile

# 401
Snowhite12 подсети ме да си сложа и аз червеното кубче на НР,великолепна пудрена женственост,при мен трайността е вечна,толкова е красив,днес ще ди го нося с кеф!
И на мен ми напомня на скъпо червило,червено,в бужутерска конзола на старинна тоалетка в бохемска къща,където има коприна,дантели,перли...шампанско,кристални полюлеи и т.н

# 402
  • The Evergreen State
Носи ми се нещо различно, модерно и стилно и ако трябва да си избера два парфюма само, този път бих заложила на YSL, бих си взела Libre и някой от Black Opium колекцията като вечерен.

# 403
От определено време обмислям два парфюма, покрай добрите ревюта и хваления в net-а: Dior Addict Edt и Valentino Donna Rosa Verde, особено втория го обмислям сериозно за лятото. Този на Valentino става ли за без тест? Гледам, че има оферти на други на марката, може и този да се появи.

# 404
Light blue интенз на D&G, Далия Дивин на Givenchy и трети за късмет: някой по-силен и тежък, но не мога да реша кой. Нарцисо руж може би.

Като става дума за Нарцисо... днес съм с него, червеният Rouge EDP. Като го помирисах преди няколко години за първи път първата ми асоциация беше, че мирише скъпо. Мирише на успех, за мен корпоративно, но и ултра женствено-една рядко срещана комбинация за мен. Също така усещам аромат на луксозно червило. Да, майка ми едно време имаше колекция червила, които аз тайно й крадях и се мажех с тях докато е на работа. Ето на такова ретро червило ми мирише. Вероятно има още такива червила, но моите са всички парфюмирани и не ми приличат на нейните от едно време. Много е пудрест за мен, направо е пудрен облак, има сладост в него, но в никакав случай сладкарска  или медена. Сладост на сока от червени цветя. Името е много подходящо за този аромат-Rouge...

Пудрен облак, който оставя след себе си следи. Обвива ме в сладост и никога не остава незабелязан. Мирише чисто, но не стерилно, ами приятно и привличащо, чаровно. Въпреки това в него няма нищо предизвикателно, парфюмът има много ,,интелигентно" присъствие. Подходящ за всеки сезон поне за моята кожа.
Имам много парфюми, които рано или късно ми омръзват, но този всеки път ме вдъхновява на ново. Купувала съм голямата бутилка 3 пъти.

Ако ти падне отнякъде, непременно пробвай и Moulin Rouge Histoires de Parfums. Мисля, че ще го оцениш подобаващо, щом харесваш толкова много Rouge на Нарцисо. За мен, Мулен Руж е по-добрата и чувствена интерпретация по темата 😍

Аз не мога да се огранича с два аромата доживот, няма да играя тая игра, отказвам 😀
Но тая седмица имам два изявени любимеца- Bitter Peach TF  (Благодаря на феята, която ме запозна!) и By The Fireplace MM 😍😍😍

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 11:06 от tuali

Общи условия

Активация на акаунт