Парфюмни размисли и страсти - 255

• 54 863
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Чуйте го ето тук (като си го напишете) как звучи, че аз и като Гирлян съм чувала да го произнасят, ма не е важно аз как го чувам, а как правилно се чува на езика, от който идва
Скрит текст:

Купих си... Nina 🤪

# 196
Аз говорех за Narciso Rodriguez For Her L'Absolu Narciso Rodriguez https://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-Ro … Absolu-31509.html.
Направо е като жена с камшик.

# 197
Голяма дискусия се заформила. Аз чувам местните белгийци да го произнасят Герлан, с А.
Иначе аз не придирям как се произнася - важното да се разбира за коя марка става дума.

Получих си Shiro и съм доволна - нямах си такъв искрящо чист парфюм. Намирам прилика с Love in white на Creed. Може би е по-пролетен, но определено ми харесва.

# 198
Аз говорех за Narciso Rodriguez For Her L'Absolu Narciso Rodriguez https://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-Ro … Absolu-31509.html.
Направо е като жена с камшик.
Просто ме побърква, въобще не го харесвам. Мирише ми на пот и мазила.

# 199
Много е силен и натрапчив мускусът тук, да. Ще го пробвам в различни температури и условия, с различни по брой фъскания. още не мога да кажа дали ме дразни или го харесвам. Има моменти вади една тънка присъственост, осезаемост на женски грим, нещо женствено и категорично. И в следващия момент влезеш на топло и се задушаваш. Падаш под масата. Smile

# 200
...... тооолкова сладки, а цеетовете...мммм....идва ми да ги схрускам 😉..
Наистина са голяма красота, със кеф да си ги пръскаш !
Много ми харесват снимки с еднакви бутилки . Дори се хващам,че понякога искам даден аромат,без да го познавам за да си завърша серията Bowtie За това и обмислям Блек Престижиум,само него нямам от трите и някак ми е празно,а не знам дали ще ми хареса....... Имате ли такъв "проблем с алчността" Stuck Out Tongue
Имаме. Аз съм така с телата на Готие 😆 Макар, далеч да нямам много.
А отскоро хвърлих око и на черепите на Police. Казах вече, че имам отделно отношение към кич-бутилките. А тези са ми хем хепи кич, хем Dia De Los Muertos стил, едвам се удържам да поръчам още, въпреки че самите парфюми не са кой знае какво. Двата, които купих, бих носила, но не са материал за парфюмен подпис, така да го кажем 😀.

# 201
Леле, много са красиви Laughing Не ги бях заглеждала/виждала. Ако щерката ги види ще поиска цялата колекция. Как са като трайност Simple Smile Мога да и взема някой Innocent Обожава черепи Nerd

# 202
Аз съм потресена от Police.
Евтина изработка на флакона, макар и ефектна, признавам, и също толкова евтино звучене на сока.
Ето моята Полиция:
https://www.fragrantica.com/perfume/Police/TO-BE-The-Queen-18800.html
Държа го само заради ексцесивния флакон Laughing
Скрит текст:

# 203
Имам проблем с алчността към сериите, и още как!
Към Шалимарите, например. Сега и към Армаф. Two Hearts
На Полис имам 2 черепа- лилавия, с лакриц, и черния мъжки, с лавандула. Приятни са ми за носене понякога. Много са ми.... Valar Morghulis и Стивън Кинг-овски (Котките на Кейти Пери са като от Гробище за домашни любимци).

Сега загледах розовия череп, наистина е много Мексикански, и хем кичозен, хем симпатичен.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 22:26 от Dez

# 204
Бутилките на Police като качество, съвсем обективно, за мен надминават с доста парите, които им искат. Говорим за около 40-50лв за 75-125мл! Стъклото е масивно и е излято в доста странна форма, поиграли са си с детайла, макар и короната на белия да е пластмасова. Пулверизатора разпръсква много фино и премерено. Като аромати: ако дадеш на някого тези двата и примерно Vice Viva Valentino, Perfect Marc Jacobs или някой от фланкърите на Chloe (бих се сетила и за още уж по-...) мисля, че доста ще се затрудни да каже кой е по-скъп или интересен. 😀

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 20:38 от tuali

# 205
  • Germany
Хубав ли е Chloé Rose Tangerine , някой познава ли го, че сега е на мн. добра цена.То пък човек нищо не може да пробва, писна ми вече.
Аз го очаквах с голямо нетърпение, защото обичам тази серия, а мандарините са от любимите ми цитруси. За съжаление не можа да ме впечатли с нищо, обикновен, приятен цветен и ежедневен парфюм, на който му липсва всякакъв характер. Дори характерната за тази серия роза е съсипана, и изобщо не е тази красавица, която познаваме от класическия ЕДП. Мандарината също е почти неразпознаваема, не бих определила парфюма за цитрусов или тип одеколон в никакъв случай. За мен това е един абсолютно излишен и ненужен фланкър. При мен не се задържаше дълго, и след първия час спирах да го усещам. А го пробвах с хубаво пръскане и на кожа, и на тъкан. Но е приятен, неангажиращ, дори си мисля, че на теб може и да ти хареса, ти харесваш такива мускусно цветни композиции, подходящи за всеки ден и повод.

macadamia, честити нови придобивки, със здраве да се носят. Ще се радвам да споделиш впечатлението си за Cassili Parfums de Marly, като го поносиш. Намираш ли, че това е кайсиевият вариант на Делина?

На всички с нови придобивки, честити.

И за да не съм много голословна, да споделя мнението си за Azalea Attar Colection, ако е любопитен за някого.
Azalea

връхни ноти: орхидея, лимонова кора, иланг иланг
средни ноти: ванилия, хелиотроп, марципан, роза
базисни ноти: мускус, санталово дърво, смирна

Парфюмер е Luz Vaquero, непознато име за мен, която стои и зад друг парфюм на марката - Crystal Love.
Azalea на български означава азалия, красиво храстовидно декоративно растение, от рода на рододендроните, с красиви и различно обагрени цветове. Характерното за него е това, че е изключително отрупано с цветове, и в това е неговата красота. И Azalea е такъв, отрупан с бели цветове парфюм, магичен, женствен, и силно ориенталски.

Поръчах го насляпо и въобще не знаех какво да очаквам. Началото е малко остро, и леко стресиращо за мен, със силна и доминираща нота на иланг, миксиран с горчива и тръпчива цитрусова кора. Илангът е доста индолов, и комбинацията му с цитруса го прави да звучи силно шипров и леко старомоден, но по класически, красив начин. За моя радост това не продължава повече от 3-5 минути, и в този момент парфюмът прилича точно на млад храст, с напъпили цветове, готов да разцъфти всеки момент. След тези пет минути идват и те, белите цветя, буквално отрупват целия парфюм. По пирамида би трябвало това да е орхидея. Аз лично знам, колко различни аромати може да има орхидеята, затова се съгласявам, че може да мирише и на орхидея. Но съм сигурна, че на мен ми мирише, на комбинация от орхидеи, гардения, жасмин и роза. Всичките цветя са кадифени, нощни, силно изразителни, и много лъстиви. Сякаш те притискат в омагьосваща прегръдка, пропиват се във всяка пора на тялото, и превземат всичко, до което се докоснат. При първия си контакт с парфюма реших, че ако Жасмин Ноар ЕДП на Булгари и Хипнотик Пойзън ЕДТ на Диор имаха дете, щеше да мирише така. Гарденията за мен е водеща в парфюма, и е точно такава, каквато я усещам в тези два парфюма, с повече гени от Жасмин Ноар. Гарденията е топла, мека, кремава и уханна, а за подложка на нея е използван бадемов марципан. Марципанът освен, че дава плътност и топлина на гардения, я заостря и подлютява, и й дава и леко алкохолно усещане, прави я по-нестандартна и еротична от останалите, познати гардении. Жасминът е също доста присъствен, малко хищен и индолов, но чудесно вписващ се в композицията. Розата е остра, леко шипрова и зелена, няма никакви локуми и мускали, и не е водеща. В базата усещам много хубаво бадемите, много са плътни, и въпреки, че са миксирани със солидно количество ванилия и хелиотроп, не отиват в гурме и ядивна посока. Няма плодове, няма киселина, няма разводняване. Мускусът е чист, пухкав, разпрашен, и подсилва още повече интензитета на белите цветя. В базата се се усещат едни фини дървесно-смолисти ноти, които дават една сухота и пудреност на парфюма. За мен това е плътен, цветен ориентал ванила, с голям сексуален заряд. Много траен и излъчващ, пищен и разпознаващ се парфюм, но не по нахален начин, а просто да му е кеф на човек, да попадне в аурата му. За мен не е подходящ за формални срещи или работна среда. Това е аромат на съблазнителка, на хищник, на жена, знаеща стройността си, и как да спечели вниманието, правеща го със стил. Трайност - до душ. Прави страхотен сияж, много чувствен и женствен. Флаконът и кутията са много красиви и елегантни. И ако сте почитател на този тип парфюми, не се колебайте, струва си, парфюмът е много красив.

# 206
Герлен Линстант ЕДТ ми е един от любимите парфюми. Шлейфов е, траен до безумие, сладък и не точно сладък...много го обичам. Днес пръсках от бутил', който е отдавна, останали 10-на мл. и потъмнял. Оцвети ми кожата, както един Том Форд, за който ви бях питала преди. Имам си и ново шишенце, да не би да остана без него. Всъщност, това ми е единствения парфюм, с който съм се запасила, предвид факта, че вече е в ново бутилче. За ЕДП помня, че пред ЕДТ за моя нос нямаше шанс...не ми хареса.
Мечето на Мошино е много готино, шишето е толкова пипнато, парфюма още не познавам. Поръчах го за сина ми, но Коледа мина, ще чакам РД за да го душна и аз. Няма го за тест и го поръчах на сляпо, отзивите за него са добри.
Опознавам няколко Мансери напоследък. Инстант Кръш "отрови" една колежка, която пръска здраво и тежки парфюми. Този я удуши. Други 2 колежки, които не са парфюманки го харесаха...Grin За мен в него има нотка, която ми е супер позната, близка до мен, но не знам какво е. Гледах пирамиди, рових...досега не съм разбрала кое толкова ме привлича в него. Ред Табако- откровено мъжки за мен, но много хубав. Рози Ванилия и Рози шоколад- много сладки и са ми еднакви...моя нос още не работи както трябва Angry Най- много ми хареса Шоко Вайълет- обмислям покупка, но не бързам...Пърпъл Флауърс и Кумкат нещо си- цветни водички, още нищо друго не мога да усетя от тях.
Днес пръскан Единсвения на ДиГ- не го усещам...все още...а ми се иска да го нося, сякаш помня аромата и ми се иска да усетя по- наситеното му присъствие, но не...Търпелива съм, ще почакам.
От новите неща искам да тествам Мон Герлен МЧР нектар, Новия Мон Герлен, Муски Гардън (знам, че не е нов, но за мен е непознат). Искам да си купя Боа Д'аманд и Ели Сааб Ле парфюм ин уайт. Интересна ми е червената обувка.
Като стана дума за произношение, Hermes и Carolina Herera как трябва да се произнасят? Пишат си и изговарят Херера, но Х не се чете, а хората не са длъжни да знаят. Обаче, ако все пак се интересуваш от парфюми, гледаш ревюта, реклами и т.н. предполагам, че трябва да си в час. В Hermes също доколкото знам H не се произнася...Една колежка ме информира, че L'interdit се произнася Антерди (има познания по френски)...ми...нещо не мога да си пречупя езика, като виждам Л да чета А...Smile
Благодаря за новата тема, която вече е преполовена Hands Clap

# 207
Много приятна тема за парфюми сте си спретнали Hands Thumbsup

И аз харесвам хубавите ухания, но не съм такъв експерт като вас нито познавам
толкова много и различни аромати... всъщност и не съм голям експериментатор/колекционер за да тръгна
да търся целенасочено да пробвам всякакви аромати.

По принцип не следя с ентусиазъм нови издания или фланкъри, а и защото съм натрупала известно
количество парфюми, които сега гледам да намалявам и да си оставя само едно "ядро" парфюми, които са най - аз.

Иначе ми е интересно да ви чета, парфюмите предразполагат към фантазия, a това на мен много ми харесва. Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 22:58 от Dewi D

# 208
Една колежка ме информира, че L'interdit се произнася Антерди (има познания по френски)...ми...нещо не мога да си пречупя езика, като виждам Л да чета А...Smile
Ль'антердѝ се произнася долу-горе.

Аз продължавам с разни пробички. Днешната много ми хареса Attique. Познавате ли го? Не мога да преценя как би се развил лятото.  В момента ми прилича малко на Филосикос, но доста заоблен и цветен. В същност на мен точно това ми харесва и се чудя да не се загуби като е по-топло...

# 209

Общи условия

Активация на акаунт