Парфюмни размисли и страсти - 255

• 54 889
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Кой е новия Мон?Може ли линк ..,видях да го споменавате и ми стана интересно,не го намирам в търсачката

# 256
  • София
От всички задаващи се новости, това наистина ще ми е много интересно за проба, пирамидата е все с любими ноти - слива, хелиотроп, мускус, велур. Heart Eyes С нищо на Narciso не съм се сработила дотук (като изключим Essence, който открих прекалено късно, след спирането му), но това изглежда много обещаващо. Simple Smile
Имам да наваксвам с доста от нещата, излезли през 2020, интересен ми е Shalimar Philtre, както и редица нишови предложения на марки, които следя, на първо място се целя в мостричка от най-новия парфюм на Francesca Bianchi - Tyger Tyger. Тази година ми се иска най-после да тествам още парфюми на Dusita, набелязала съм Le Pavillon D'Or и Erawan основно. Frassai е с 3 нови парфюма от 2020, гледах интересен лайв със собственичката на бранда и ще следя дали ще се появят мостри при някой европейски стокист, много е ограничена дистрибуцията за Европа за жалост. Sad Най-интересен ми е Cuir Pampas.
Ре, страхотен пост и снимки! Heart Eyes
Shokoladena_bg, заповядай: https://www.parfumo.net/Perfumes/Guerlain/mon-guerlain-sparkling-bouquet. Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 01:26 от Klodilia

# 257
Много искам да опитам парфюмите на Francesca Bianchi. Набелязала съм си за пробa Lost in Heaven, Angel Dust и Sticky fingers. Само дебна за мострички по сайтовете.
Във Fragrantica казват, че Love's Tales e poopy, т.е. да го кажем с фекална нотка.
Ре, ти усещаш ли такова нещо?

Това, което ме плаши, е че ФБ използва много това животинче - сиветка мисля, че се казва, а аз обикновено не обичам такива миризми.

# 258
  • Пловдив
Pe, страхотни неща си тествала и срещата е била много вълнуваща. Много се радвам на такива емоционални постове.
Много ме заинтригува кожата с малини. Като го поносиш по-дългосрочно моля да разкажеш повече за твоите усещания.

# 259
Ре,във вторник ще пристигне новата бутилка която поръчах светкавично:smile:
Ще пиша дали е реформулиран,имам четири празни бутилки и една която ползвам в момента.

# 260
Ре, Rasasi La Yuqawam копира напълно Tuscan Leather Tom Ford.

# 261
Честити придобивки на всички -  Ковачева, жалко че няма къде да тестваме нищо от марката. Напоследък не ми се носят белоцветни, но по описание този буди итерес.

Ре, с много интересни неща си се запознала, луксозен сапун със загоряла тенджера ме развесели и определено ще го потърся от чисто любопитство.

От мен една сполучлива покупка на сляпо:
Metal chypre Juliette has a gun
https://www.fragrantica.com/perfume/Juliette-Has-A-Gun/Metal-Chypre-45811.html
Много ми беше любопитна тази серия и след съответното чудене и мъки, кой да бъде, поръчах шипъра.
Плашеше ме кожата, която ми е много трудна съставка, но ми беше интересен ирисът, тъй като имам незначителни познания за тази нотка.
Попрочетох малко отзиви, които споменаваха зимен, студен въздух, ужас, кошмар,  железен стол и го поръчах.
За мен е много приятна изненада, напълно носим, хладен и изискан аромат. Парфюмът на Ледената кралица от Нарния.
От познатите ми аромати прилича най - много на So Iris Intense, който също харесвам, но докато в Montale има пролетно усещане, киселинка и лека тревиста нотка, този е някак по - плътен, по много интересен, напълно прозрачен начин, сякаш всички нотки са покрити с дебел слой лед.
Малко меланхолична, хладна и поетична зимна картина.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 21:11 от silver pearl

# 262
Ре, Rasasi La Yuqawam копира напълно Tuscan Leather Tom Ford.
А дамският копира Черната Орхидея - на мен ми харесва повече дори (лично мнение). Blush

# 263
La Yuqawam харесвам повече от Тосканската кожа,която на моята кожа трае 2 часа,стои много близо до кожа и се превръща в нещо сладко накрая.

# 264
La Yuqawam харесвам повече от Тосканската кожа,която на моята кожа трае 2 часа,стои много близо до кожа и се превръща в нещо сладко накрая.
И аз. За мен има разлика,щом този го поръчах веднага като се прибвах в къщи,а Тусканската Кожа не съм искала да имам. Малините тук са много осезаеми и точно те ми харесаха много!
Наина,пиши дали според теб е променен аромата. Аз май ще го получа в понеделник.
Много искам да опитам парфюмите на Francesca Bianchi. .
Във Fragrantica казват, че Love's Tales e poopy, т.е. да го кажем с фекална нотка.
Ре, ти усещаш ли такова нещо?...
Аз не усетих нищо подобно. Никакви анималистични и животински неща. По силен муск усещам,но някак кремав и плътен.Парфюма ми е много класен,тип Буроар , като нямат общо в аромата! Кожен Будоар Bowtie
Но имайте предвид,че не усещам нищо страшно в Кели Калеше и на НР Муска не ми е потен. Знам,че хората доста се плашат от него!

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 12:13 от Ре

# 265
О, и на мен.

# 266
  • España
Много искам да опитам парфюмите на Francesca Bianchi. Набелязала съм си за пробa Lost in Heaven, Angel Dust и Sticky fingers. Само дебна за мострички по сайтовете.
Ре, ти усещаш ли такова нещо?

Това, което ме плаши, е че ФБ използва много това животинче - сиветка мисля, че се казва, а аз обикновено не обичам такива миризми.
От известно време разучавам и разносвам едни мостри на Francesca Bianchi. Подозирам, че ще ми стане любим бранд 😉. Ето кои ме впечатлиха най-силно :
1. Angel’s Dust - много “мой” ! Издържан в стилистиката на Мулен Руж ,П..ен де пале, Липстик роз....Будуарна парфюмерия....Ангели , но по-скоро на Виктория Сикрет😉.
2. Tyger Tyger - той е много обсебващ . Макар и да има мед, прасковен мармалад, кожата много добре балансира и укротява тази сладост! Много красив, богат и насищащ аромат
3.The Lovers Tale - хъмммм...както се шегувахме с дамата в магазина, този парфюм определено не е за агенти и тайни шпиони !!!! Откъм брой фъс трябва да се подхожда доста пестеливо! Сега...дали има poopooo ....предполагам асоциацията идва от съчетаването на кожа и муск...обаче пък е тооолкова сексииии!!!! Той е от този тип , от който просто не можеш да отлепиш нос- вървиш и се питаш що за чудо е това....и не можеш точно да определиш кое точно те привлича в него, само знаеш, че искаш да го вдишаш пак и пак...
4. Under my skin- пас съм ...тук усещам тази животинка...или така си мисля поне...
5.Sex and the Sea- и тук пасувам, защото тропическите нотки са ми най-нелюбими ( кокоси, ананаси...) . Иначе , като се абстрахирам от това, може би това е парфюмът за лято, море и още нещо....😉
6.Sticky Fingers- охххх....пачули ....обичам!!!! Богат, наситен и красив аромат! Златна приказка...с оттенък на табак и кожа...хем сладък ( в оня семпатичен смисъл на думата) , хем пък и заявяващ сериозно присъствие!
Общото ми впечатление за бранда е много, много положително , както някой беше писал “ Франческа, изхождайки от парфюмната концепция на ранния 20-ти век , му е придала едно абсолютно ново и модерно звучене”. Парфюмите са много трайни и завладяващи и , не на последно място, комплиментарни и шлейфови.

# 267
Аз искам да пробвам The Dark Side. Много ми хареса описанието на Klodilia.Звучи като за мен, но и това пачули искам...

# 268
  • España
Оооо...много ме е яд , че не взех отливка на The Dark Side....следващия път....Звучи ми много обещаващо 😉

# 269
  • Чукарландия
Може ли да ми препоръчате парфюм,който  максимално да прилича на Erba Pura?
Много има, но Кирке е 90%. Разликата е, че е малко по- плодов, супер добре се усеща маракуя в началото и малко по- сладък. Сравнявам ги паралелно и след началото не може да се разбере кой, кой е.

Като каза Кирке - направо се влюбих в Ana Abiyedh Lattafa❤️, страхотен бюджетен заместител на Kirke. Трайност-голяма! 😘

Общи условия

Активация на акаунт