Парфюмни размисли и страсти - 255

• 55 107
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Да, чудесен е, имам го, както и Jimmy Choo Blossom, който е по-момичешки и детски някак. Може би не се изразих правилно. Въпросът ми беше за Hot Couture Givenchy. Simple Smile

# 496
Къде малини в този Hot Couture Givenchy, винаги съм се чудила 🤔 При мен всичко е затрупано с толкова пипер, смесен със захар и ванилия, че друго няма. Малини и то мнооого мощни, има в Apparition Emanuel Ungaro. Аз иначе не съм в ред. 🙃 Не харесвам рози, още по-малко локумени захаросани рози, но харесвам малини и с тази надежда, и заради Dez (😤🥴😁🥰) поръчах онази розовка бутилчица на Нина Ричи, която прилича на сапун и която толкова ми харесва от много време... Не е нормално това да почнеш вече да купуваш парфюм заради шишето на първо място, после с надеждата да откриеш нещо в него, за което всички коментирали го, не споменават на първо място, ама тук един нормален няма, та съм сред свои 😁 Дано да няма много изявени рози.

# 497
Acqua di Parma Peonia Nobile- какво интересно разочарование!

Ако очаквате свежест и божури- мне, не сте познали.
Дали защото го получих по средата на зимата и му е студено, не зная, но за мен той далеч не е фриволен, а доста улегнал.

При първоначалното пръсване усещам в него смесица от роза, малини и муск. Не му трябва много време да постигне симбиоза с кожата, и остава линеен.
Напомня ми по някаква причина на парфюмите от 90-те.

Лично аз пачули не усещам осезаемо, за трайност не мога да говоря, тъй като определено не му е сезона.

Ако трябва да го опиша с две думи- остър и скучен.
Задължително тест преди покупка, радвам се, че беше част от сет, иначе щеше да ме е яд много Rolling Eyes

# 498
Азалия, мерси. Не съм го пробвала, няма къде. Simple Smile Мислех да стрелям на сляпо. Не държа да усещам само или предимно малини, а да е добре смесен елегантен аромат, който не ухае на дъвка или шампоан.
Apparition Emanuel Ungaro може да търся мостра, но като цяло не харесвам марката. Опитите ми до сега са все греда с тях – груби са ми някак.

# 499
Скрит текст:
По това спряно Льо въздишам и аз, миналата година приключих последните безценни капки.
Донякъде ето това Галиано прилича на него, ако има къде го пробвайте: https://www.fragrantica.com/perfume/John-Galliano/Parlez-Moi-d-A … raiche-14649.html

По-сладко е, няма я онази звънлива нотка на Диора, но знае ли човек, може и да ви попадне.

Скривам това, защото мацката по незнайни причини си е изтрила питането за Miss Dior Cherie L'eau Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 17:37 от Smartie

# 500
Macadamia, как оценяш трайността на BCR540 edp? На дреха ми е до изпиране, но на кожа около 3 ч, като съм го тествала само в есенна зима. И изобщо този критерий важен ли ти е (а на теб по принцип ти е), предвид възторга  изразен тук  Simple Smile

# 501
Dyvaromi, мн ти благодаря за Mузата, имах подобни съмнения Kissing Heart
А ти вече взе ли си я Simple Smile

# 502
  • España
Ralitsa, да , имам го от миналото лято. Един от най-любимите ми е , за специални поводи 😉!

# 503
#Фръц, сутринта се пръснах към 9:30, след това ходих напред-назад, имахме семейно събиране на обяд, след  това мих, трих, до преди малко бях яхнала прахосмукачката и се носи яко Бакара от мен.Сега ще си измия косата и пак ще се пръсна нормално/5,6 фъс/, но смятам, че до сутринта ще оставям диря....и да, за мен е много важно по парфюма да ме откриват 😁😁😁

# 504
Ralitsa, да , имам го от миналото лято. Един от най-любимите ми е , за специални поводи 😉!
Уникален парфюм е. И аз го нося само при по-специални поводи.

# 505
Здравейте, виждам че обсъждате D&G Light Blue ,  любим мой 🙂, но се засрамвам и признавам, че не съм пробвала Light Blue Intense . Какво ще кажете -кой е по-добър. Кой ви е любим от серията My Burberry?

# 506
Азалия, мерси. Не съм го пробвала, няма къде. Simple Smile Мислех да стрелям на сляпо. Не държа да усещам само или предимно малини, а да е добре смесен елегантен аромат, който не ухае на дъвка или шампоан.
Apparition Emanuel Ungaro може да търся мостра, но като цяло не харесвам марката. Опитите ми до сега са все греда с тях – груби са ми някак.
О, аз мислех, че го познаваш и пак го искаш. Ами... Не го намирам елегантен, за съжаление, но ти знаеш - това е субективно. Но пък не мирише на дъвка или шампоан. Може би е твърде стар като издание и някак си... на някога е подхождал, сега не.
В Apparition също има пипер. Защо тия хора смесват малини с пипер! А, не било пипер, чушки били (някъде им казват пипер, но не тоя, който аз имам предвид, а аз имам предвид черен пипер), усещат се, да знаеш. Този парфюм е малко груб, да. Трайността му беше от тук до второ пришествие. Но вероятно новите са реформулирани и това вече не е така.

# 507
  • София
На мен чиста малина без почти нищо друго е Angel Nova, в един момент на по-късен етап долавям и съвсеееем лека роза. Като цяло някакъв по-сочен и масов прочит на Idole Intense. За мен Ланком е много по-интересен, въпреки ланкомската роза която се усеща по-отчетливо. При Ангел Нова не усещам вайба на Ангел дъ фърст
😜.

Днес тествах World Power EDP на Кензо, на който началото съвсем не ме впечатли, но в драйдауна е супер. Но имам Олимпеа Интенз и ми е излишен същия вайб. Пък и Олимпеата в началото е жестока, изобщо доста секси според мен.

# 508
  • Пловдив
Абе този BCR540 много интересен се оказа. Преди време се разрази дискусия относно това, че някои не го отразяват и усещат въобще.
Никога не съм мислила, че ще го кажа, защото по принцип съм много чувствителна към миризми, в смисъл, че реагирам и на най-слабата, но този парфюм е абсолютен фантом! Даже по време на дискусията си мислих, че такова нещо да не го усещаш не е възможно. Да, ама не - случи се и при мен. И по-точно при Екстракта. Поиграх си няколко поредни дни - пръскам на 4-5 места, след 1 минута няма никой, ама никой. Излизам навън - нищо не усещам, влизам в магазин или вкъщи - чудо-появява се в най-голямата си прелест.

Какви са ви усещанията за трайност на EDP и на Екстракта? Екстракта ми се струва по-прибран, докато ЕДП при мен трае цял ден.

# 509
  • Пловдив
Здравейте, виждам че обсъждате D&G Light Blue ,  любим мой 🙂, но се засрамвам и признавам, че не съм пробвала Light Blue Intense . Какво ще кажете -кой е по-добър. Кой ви е любим от серията My Burberry?
Light blue не е това, което беше преди 2017 год. Сега го усещам точно 4 минути. Едни 25 мл изпръсках за има няма 5 дни за да го усещам горе - долу през деня. Просто не си струва да давам пари за чиста водичка. В този случай аз предпочитам Intense. Той е доста по - траен.

Общи условия

Активация на акаунт